MSC FANTASIA

15 dana | 04.06.2023.

Opis

15 dana
04.06.2023.
Sjeverna Europa!

Njemačka, Danska, Estonija, Finska, Švedska, Norveška.

Brod MSC FANTASIA

Itinerer : Kiel, Kopenhagen, Tallin, Hellsinki, Stocholm, Bergen, Olden, Stavanger.

Luka ukrcaja :

KEL Trajanje 15 Dana, 14 Noći

Itinerer

 

DAN DATUM  LUKA   DOLAZAK ODLAZAK  LOKACIJA 
 1 Nedjelja, 06-06-2023 Kiel, Njemačka - 18:00  Privezan
 2 Ponedjeljak, 05-06-2023 Kopenhagen, Danska 07:00 17:00 Privezan
 3 Utorak, 06-06-2023 Plovidba -  -
 4 Srijeda, 07-06-2023 Tallin, Estonija 12:00  20:00  Privezan 
 5 Četvrtak, 08-06-2023 Helsinki, Finska  07:00  16:00  Privezan 
 6 Petak, 09-06-2023 Stockholm, Švedska  08:00  18:00  Privezan/Usidren 
 7 Subota, 10-06-2023 Plovidba  - -
 8 Nedjelja, 11-06-2023 Kiel, Njemačka  08:00  18:00 Privezan 
 9 Ponedjeljak,12-06-2023 Plovidba 
 10 Utorak, 13-06-2023 Bergen, Norveška  08:00  18:00  Privezan 
 11 Srijeda,14-06-2023 Nordfjordeid  08:00  18:00 Privezan/ Usidren 
 12 Četvrtak, 15-06-2023 Olden,  Norveška  08:00  18:00 Privezan/Usidren
 13 Petak, 16-06-2023 Stavanger,Norveška 12:00 21:00 Privezan 
 14 Subota, 17-06-2023 Plovidba 
 15 Nedjelja, 18-06-2023 Kiel, Njemačka  07:00 

 

Destinacija

Njemačka, Danska, Estonija, Finska, Švedska, Norveška

COPENHAGEN - šareni Kopenhagen, destinacija MSC krstarenja sjeverom Europe, smješten je na sjevernoj obali Danske s pogledom na očaravajući tjesnac Øresund. Užurbani glavni grad se može pohvaliti vrhunskom kuhinjom nagrađivanom Michellinovim zvjezidicama, živahnom umjetničkom scenom i bogatstvom izvanredne arhitekture. Na izletima MSC Cruisesa možete vidjeti mnogo uzbudljivih stvari kao što su: Kompleks Christiansborg Tivoli Gardens Krstarenje gradskom lukom

KIEL - je drevni lučki grad na poluotoku Jutland s pogledom na fjord Kieler na Baltičkom moru. Destinacija uključena u MSC krstarenja Sjevernom Europom poznata je po botaničkim vrtovima, muzejima, jedriličarskim sportovima i pomorstvu. U okolici Kiela, pridružite se izletu do Lübecka, jednog od svega nekoliko gradova na europskoj sjevernoj obali koji je sačuvao svoju srednjovjekovnu slavu. Ili se odvažite za posjet 'grada ruža', Eutin, i razgledajte njegov izvanredan dvorac.

STAVANGER - je grad i središte istoimene općine i okruga Rogaland u Norveškoj. Poslije Osla i Bergena, Stavanger je treći po veličini norveški grad. Stavanger je kao grad osnovan 1125., kada je završena gradnja katedrale Stavanger. U samoj jezgri grada nalaze se drvene kuće iz 17. i 18. stoljeća, koje se smatraju kao kulturna baština i time su zaštićene. Kako je grad doživio nagli razvoj 1970-tih zbog otkrića nafte i prirodnog plina u blizini, centar grada predstavlja veliki problem za promet i daljnju urbanizaciju. Stavanger se danas smatra kao prijestolnica naftne industrije u Norveškoj, pa je i uprava najveće energetske tvrtke Statoil u gradu. Tu se nalazi i Sveučilište u Stavangeru, u kojem se najviše zvanja dobiva upravo u naftnoj industriji. U Stavangeru se nalazi i jedan od centara NATO-a.

HELSINKI - Helsinki, još zvan i "stadi" na lokalnom narječju, glavni je i najveći grad Finske. Smješten je u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva. Helsinki ima brojne znamenite građevine u neoklasicističkom stilu koji dijelom podsjeća na antiku, a bio je popularan u 19. st. Veći broj građevina je izgradio arhitekt Carl Ludvig Engel. Najpoznatija je luteranska katedrala. Ispred Katedrale je poznata skulptura ruskog cara Aleksandra II. koji je imao titulu Velikog vojvode Finske. Poznata je i pravoslavna katedrala Uspenski. Postoje i brojne građevine koje je u funkcionalističkom stilu gradio Alvar Aalto. Na otoku ispred Helsinkija je tvrđava Suomenlinna koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. U gradu se nalazi i Finska nacionalna knjižnica.

TALLINN - Prekrasan i očuvan, Tallinn je glavni grad Estonije, malene države smještene daleko na sjeveru Europe, točnije, na najsjevernijem dijelu Baltika u Finskom zaljevu. Tallin je upravno, znanstveno, kulturno, industrijsko i trgovačko središte Estonije. Među njegovim kamenim uličicama naići ćete na skrivene i nevjerojatne restorane, umjetničke galerije, živu glazbu, kazališta i odlične barove. Dobro čuvane tajne Tallinna, kriju se upravo ovdje, u Starome gradu, čija se srednjovjekovna gradska jezgra ujedno nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ubraja se u red najstarijih i najvećih gradskih središta u sjeveroistočnoj Europi.

STOCKHOLM - je glavni i najveći grad Švedske.Sjedište je, između ostalog, Kraljevske švedske akademije znanosti, Karolinska instituta i Švedske akademije, ustanova koje odabiru dobitnike Nobelove nagrade iz fizike, kemije, ekonomije, medicine i književnosti. Najvažnija znamenitost je povijesni centar grada nazvan Gamla stan smješten na otoku Stadsholmenu. Mnogo je građevina u stilu baltičke gotike (poseban gotički stil gdje prevladavaju građevine od smeđe cigle). Najznačajnije su: katedrala, crkva Riddarholmen i Nobelov muzej. Kao i Kraljevska palača u baroknom stilu iz 18. st. Grad ima mnogo parkova i rekreacijskih zona. Mnogo pažnje se posvećuje zaštiti okoliša i poticanju rekreacije. Otoci ispred Stockholma su popularna odredišta izletnika i rekreativaca, a posebno je značajan otok Djurgården sa zabavnim parkom.

Cijena

Smještaj

Smještaj: MSC Fantasia
Lokacija:

MSC FANTASIA – jedan od najvećih brodova za krstarenja perjanica MSC krstarenja je pravo remek djelo talijanskog stila: savršen spoj napredne tehnologije, elegancije i ekskluzivnih usluga. Prozirni stropovi nude putnicima svu čaroliju dok promatraju zvjezdano nebo. S 27.000 m2 javnog prostora uključujući luksuzni MSC Aurea SPA, pet restorana, četiri bazena, dvanaest hidromasažnih kada, barove, trgovine, prostore za djecu, simulator Formule 1 te interaktivno 4-D kino, možete se u potpunosti prepustiti čarima krstarenja. MSC Fantasia ima 18 paluba, od toga 14 za putnike. Duljina broda iznosi 333,30 m, širina 37,92 m, a visina 66,80 m.

KATEGORIJA BELLA = nije moguće birati termin večere, brodar automatizmom dodjeljuje termin večere po dolasku na brod.

KATEGORIJA FANTASTICA = prioritet pri izboru termina večere, dostava doručka u kabinu uključena u cijenu aranžmana.

Korisne informacije

Moguća doplata za let.

Informacije o cijeni letova možete dobiti u agenciji.

Više informacija o izletima na brodu: Detalji krstarenja (msckrstarenja.com)

VAŽNO: Od 12.12.2022. godine obavezna je uslužna pristojba koja se naplaćuje po osobi/noć. Hotelska uslužna pristojba obvezna je i sastavni dio cijene. Pristojba se obračunava po osobi, a moći će se platiti na brodu na kraju krstarenja ili unaprijed prilikom potvrde rezervacije. Hotelska uslužna pristojba neće se obračunavati za djecu koja do datuma polaska nisu navršila 2 godine.

Odrasli 12 € noć

Djeca 2 -18 godina 6 € noć

Djeca do 2 godine ne plaćaju uslužnu pristojbu

Granične i vizne formalnosti: Isključiva odgovornost je na putniku da osigura sve potrebne putne isprave za nesmetan odmor na jednom od MSC brodova za kružna putovanja i da s njima po potrebi raspolaže. Molimo sve putnike da prije putovanja provjere valjanu informaciju o ispravama koje su potrebne za ukrcaj na brod i da raspolažete valjanom putnom ispravom za zemlju/e koje posjećujete. Putnicima bez odgovarajuće putne isprave/dokumentacije ukrcaj neće biti odobren. Ograničenja za svaku zemlju mogu se razlikovati ovisno o državljanstvu putnika. Povrat iznosa za kupnju valjane putne isprave (vize) neće se izvršiti ukoliko putnik na ukrcaju ne posjeduje odgovarajuću putnu dokumentaciju.

PROCEDURA UKRCAJA NA BROD:

Poštujući pravilnu proceduru ukrcaja izrazito je bitno u luku ukrcaja stići sa svojim putnim dokumentima i ispunjenim obrascem osobnih podataka koji se nalaze u e-karti. Putni dokumenti izdati će se samo ukoliko su svi podaci putnika uneseni ispravno i ažurno. Molimo provjerite unesene podatke: Ime, Prezime, Datum rođenja, Mjesto rođenja, Spol, Nacionalnost, Broj putne isprave, Mjesto izdavanja putne isprave, Valjanost putne isprave i informacije osobe za kontakt u slučaju hitnosti (Ime, Prezime i kontakt broj). To se ne odnosi na osobu koja putuje s vama već osobu koju kompanija može u bilo koje vrijeme kontaktirati. U slučaju da imate nepotpune podatke slobodno ih unesite putem našeg mrežnog "Check-In-a"prije ukrcaja.

Mrežni „Check-In“

Web Check-In stvoren je radi vaše udobnosti i mira, kako bi vam pomogao vaše putovanje započeti opušteno. Uključite računalo i pripremite se za svoje putovanje. Dovoljno je svega nekoliko sekundi da unesete podatke sa svojih dokumenata i ukrcajne karte! Mrežni „Check-In“ u samo 3 klika

1. Posjetite web-stranicu http://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Manage-Your-Booking/Web-Check-In.aspx minimalno 48 sati prije polaska.

2. Unesite podatke o svojoj rezervaciji i naći ćete odjeljak posvećen vama.

3. Ispunite obvezna polja koja se odnose na osobne podatke i dokumente te kliknite "Spremi". Ukrcaj putnika započinje u vrijeme prijavljivanja za ukrcaj (check-in) naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti. Check-In završava dva sata prije polaska broda. Iz sigurnosnih razloga, osoblje zaduženo za sigurnost može pregledati prtljagu gostiju te oduzeti bilo kakve stvari za koje smatraju da bi mogle ugroziti sigurnost putnika ili posade kao što su noževi, skalpel nožići, švicarski noževi/škare, mačevi, glačalo, čavli, šila, samostreli, spremnici s nadražujućim plinovima, raspršivači za samoobranu, kuhala za kampiranje, zapaljive tekućine poput benzina za upaljač, otrovne i zarazne tvari, dronove i pametni telefon model Galaxy Note7. Takve će stvari biti oduzete i zaplijenjene. Vatreno oružje nije dopušteno unositi na brodu. U slučaju pronalaska oružja od putnika će se odmah zahtijevati iskrcaj.

Pri ukrcaju putnici trebaju učiniti sljedeće (naznačenim redoslijedom):

Na terminalu:

1) Uručiti prtljagu nosačima zaduženim da je prenesu u kabinu putnika. Na svakom komadu prtljage treba prethodno nalijepiti etikete s upisanim podacima o putniku: ime i prezime, ime broda, broj kabine, datum i luka ukrcaja (Navedena etiketa nalazi se na putnoj karti).

2) Prijaviti se na šalter za Check-In radi provjere putnih karata i putnih isprava. Za goste MSC Yacht Cluba (na brodovima MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida i MSC Fantasia) osiguran je ekskluzivni šalter za Check-In, dok će se o njihovoj prtljazi pobrinuti tim batlera na terminalu koji će ih otpratiti do mjesta za prioritetnu prijavu. Na zahtjev, batler može raspakirati putnikovu prtljagu.

3) Krenuti prema sigurnosnoj kontroli. Imajte na umu, da vam osoblje može oduzeti bilo koji predmet za koji procjeni da bi mogao ugroziti sigurnost na brodu.

4) Nastavite sa svojom ukrcajnom kartom prema ulazu na brod gdje ćete obaviti standardno uzimanje sigurnosne fotografije.

Na brodu:

5) U svojoj kabini pronađite vašu brodsku karticu. Kartica koja ujedno služi i kao ključ kabine je magnetska kartica koja se na brodu upotrebljava za sve vrste plaćanja: izlete,račune u baru, upotrebu praonice, usluge u kabini, frizera, u salonu za uljepšavanje, duty-free trgovini,foto galeriji i za brodsku uslužnu pristojbu. Za goste MSC Yacht Cluba brodska kartica se ujedno upotrebljava i za pristup posebnom prostoru MSC Yacht Cluba na brodu.

6) Za aktiviranje kupnje s brodskom karticom putnici moraju povezati svoju brodsku karticu sa svojom debitnom ili kreditnom karticom na jednom od uređaja na brodu (Cruise card Activation Points). Detaljnije informacije potražite ovdje.

7) Dužni ste sudjelovati na sigurnosnim vježbama neposredno nakon ukrcaja 8) Savjetujemo vam da sudjelujete na prezentaciji gdje ćete saznati sve bitne informacije oko potpunog korištenja vaše brodske kartice


od 1.417 € ( 10.676,39 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: