MSC SEAVIEW

8 dana | 19.06.2023.

Opis

8 dana
19.06.2023.
ZAPADNI MEDITERAN

Brod: MSC SEAVIEW

Itinerer:  Genoa,La Spezia, Civitavecchia, Palma de Mallorca, Barcelona, Cannes, Genoa

Luka ukrcaja: Genoa (Portofino), Italy

Trajanje: 8 Dana, 7 Noći

Itinerer

DAN DATUM  LUKA  DOLAZAK   ODLAZAK
 1 Ponedjeljak 19-06-2023 Genoa (Portofino), Italija - 18:00
 2 Utorak 20-06-2023 La Spezia, Italija 07:00 18:00 
 3 Srijeda 21-06-2023 Civitavecchia (Rome), Italija 07:00 19:00 
 4 Četvrtak 22-06-2023 Plovidba  - -
 5 Petak 23-06-2023 Palma, Španjolska 09:00 23:00
 6 Subota 24-06-2023 Barcelona, Španjolska 08:00 17:00
 7 Nedjelja 25-06-2023 Cannes (Côte d˙Azur), Francuska 08:30 17:30
 8 Ponedjeljak 26-06-2023 Genoa (Portofino), Italija 07:00 -

 

Destinacija

Italija, Španjolska, Francuska

Genova je predivno eklektična, živahna i puna neobičnih stilova; a kao takva odlična je za izlete na krstarenju. Uistinu „La Superba“ (Veličanstvena) kako su je zvali na vrhuncu mediteranske nadmoći, odiše žarom i intrigom više nego sva obližnja obalna mjesta zajedno. Tijekom odmora u Genovi možete istražiti stari grad: zbijen i fascinantan labirint srednjovjekovnih uličica, dom velikih „palazzi“ koje su tijekom šesnaestog i sedamnaestog stoljeća izgradile imućne đenovske trgovačke obitelji, a koje danas služe kao muzeji i umjetničke galerije. Svakako potražite Cattedrale di San Lorenzo, Palazzo Ducale i renesansne palače u ulici Via Garibaldi koje čuvaju najbolje đenovske umjetničke zbirke, ali i namještaj i dekor iz najslavnijih dana gradske povijesti, kada su njegovi brodovi plovili po cijelom Mediteranu. Acquario di Genova pravi je ponos grada, smješten na rivi poput ogromnog prekooceanskog broda, sa sedamdeset spremnika u kojima se nalaze morska bića iz svih krajeva svijeta, uključujući i najveću rekonstrukciju karipskog koraljnog grebena na svijetu. Radi se o izuzetnom akvariju prema svim standardima, po kapacitetu je drugi najveći u Europi, a posjetiteljima nudi brojne zanimljive informacije na talijanskom i engleskom jeziku. Samo 35 km južno od Genove nalazi se iznimno privlačan Portofino, smješten u zaštićenoj uvali okruženoj obroncima s raskošnim šumama čempresa i stablima maslina. To je prvoklasno odmaralište koje već godinama privlači bogate bankare i brojne poznate osobe što se može i primijetiti s obzirom na flotile ogromnih jahti usidrenih u neposrednoj blizini. To je maleno mjesto koje je istodobno privlačno, ali i odbojno u drugu ruku, s brojnim modernim trgovinama, barovima i restoranima koji bi bili dostatni za dvostruko veće mjesto.

La Spezia​, jedno od odredišta MSC krstarenja Mediteranom. Ovdje vas labirint uskih ulica vodi do impresivne luke s brojnim brodicama i drvoredom palmi. Ova užurbana luka pokrajine Ligurije posjeduje povijesne građevine; crkve, muzeje i bezvremenske vrtove. U blizini se nalaze mjesta Cinque Terre, Pisa i Firenca koji čekaju biti otkriveni. MSC Cruises nudi mnoštvo uzbudljivih izleta na ovoj destinaciji, uključujući: Nacionalni park Cinque Terre Pisa: kosi toranj,Firenca,  Luka.

Civitavecchia jedna je od najvećih u Italiji i, naravno, destinacija MSC krstarenja na Mediteranu. Zahvaljujući svojim uvalama koje se protežu uzduž obale i pružaju savršeno utočište brodovima, služila je kao prirodna luka puno prije nego što su veliki turistički brodovi počeli ploviti morima. Rimljani su ovu luku nazivali Centumcellae. Tijekom odmora u Civitavecchiji do središta grada se jednostavno možete prošetati. Među najvažnije znamenitosti grada ubrajaju se Forte Michelangelo (Michelangelova tvrđava) koju je u 16. stoljeću izgradio Bramante, antičke zidine stare luke s Vanvitellijevom fontanom od travertinskog kamena, te Rocca, neosvojiva tvrđava koja već više od tisuću godina nadgleda luku i grad. Na glavnom trgu Civitavecchije, Piazzi Vittorio Emanuele II., možete pogledati veličanstvenu baroknu katedralu posvećenu sv. Franji. Katredrala je izgrađena krajem 18. stoljeća na mjestu manje crkve koja više nije mogla primati sve veći broj stanovnika grada. Piazza Leandra, smještena u povijesnom centru grada, tipična je talijanska piazza s fontanom u sredini. Posvećena je Leandru, starom pomorcu iz srednjeg vijeka, koji je uvjerio svoje sugrađane da se nasele na mediteranskoj obali unatoč napadima saracenskih gusara. Na trgu se nalazi niz kafića i restorana u kojima možete kušati delicije od plodova mora: od poširane hobotnice i pržene rukole pa sve do punjenih lignji ili pizze alla civitavecchiese s inćunima i češnjakom. Samo nekoliko kilometara od grada nalaze se Trajanove terme, važan arheološki lokalitet iz etruščanskog razdoblja, a posjet njima svakako preporučujemo gostima koji vole antičku povijest.

Palma je živahno mjesto koje nema nikakve veze s turističkom vrevom okolnog zaljeva. Izleti na obalu s MSC Krstarenjima mogu biti pametan izbor za uživanje u Palmi. Kada stignete do centra Palme, dalje ćete se prilično jednostavno snaći. Nezaobilazna znamenitost koju morate posjetiti u Palmi tijekom svog odmora na krstarenju je Katedrala koja sprijeda dominira mediteranskom obalom, dok je straga smještena u najstariji dio grada, klaster uličica i uskih puteva čiji su sjeverni i istočni rubovi ispresijecani cik-cak avenijama izgrađenima pored – ili na mjestu – gradskih zidina. Izgradnja koja je trajala čak 500 godina čini Palminu Katedralu veličanstvenom, ali i iznenađujućom građevinom zbog njezine unutrašnjosti koja sadrži modernističke elemente Antonija Gaudíja. Izvorna crkva sagrađena je nakon ponovnog kršćanskog osvajanja grada, a mjesto koje je uzeto kako bi se ispunio zavjet Jakova I. bilo je ono maurske Velike džamije. U osnovi gotička, s masivnim vanjskim potpornim lukovima koji nose težinu unutarnjih stupova, crkva je dojmljiva prvenstveno zbog svoje visine, impresivne iz bilo kojeg kuta, a naročito ako se gleda s obalnog šetališta. Nasuprot ulaza katedrale nalazi se Palau de l’Almudaina, izvorno palača maurskih walija (guvernera), a kasnije kraljeva Mallorce. Unutrašnjost je neumorno obnavljana, no njezin je splet prostorija i hodnika ipak ostao relativno prazan, tek s nekolicinom dekorativnih flamanskih tapiserija posvećenih klasičnim temama. Na MSC izletu možete se ukrcati na brod iz minijaturne luke Sant Elm do asketskog akvatorijskog otočića SaDragonera, nenastanjene stjenovite nakupine duge približno 4 km i široke 700 m, s impozantnim grebenom s morskim liticama koji dominira njegovom sjeverozapadnom obalom.

Barcelona – drugi grad Španjolske i samouvjereni glavni grad i luka Katalonije – uistinu odiše životom i zasigurno joj niti jedan grad u državi nije ravan što se tiče stila, izgleda ili energije. Izlet na krstarenju u centar Barcelone povest će vas u otkrivanje prvoklasnih muzeja umjetnosti i modernih dizajnerskih restorana, barova, galerija i trgovina. Izvanredna crkva Antonija Gaudija, Sagrada Família i svjetski poznato šetalište ​Las Ramblas dvije su znamenitosti pri vrhu popisa znamenitosti koje morate vidjeti na svakom ​mediteranskom krstarenju. Odmor u Barceloni možete započeti na šetalištu Las Ramblas, a zatim produžite u srednjovjekovnu jezgru grada, Barri Gòtic. No ima puno drugih starogradskih četvrti koje se mogu istražiti, od La Ribere – doma slavnog muzeja Museu Picasso – do otkačene El Raval u kojoj su kao gljive iznikli odlični barovi, restorani i butici za vrijeme stvaranja muzeja suvremene umjetnosti, MACBA.

Cannes - sa svojim hotelimana obali i ekskluzivnim plažama, glamuroznim jahtama i dizajnerskim trgovinama, Cannes na više načina predstavlja glavnoodmaralište rivijere. To je mjestona kojem je važno pojaviti se, osobito tijekom festivala u svibnju. Palais des Festivals, središte jefilmskog festivala, tamose još održavaju i razne konferencije, turniri i sajmovi. Unatoč svojoj blještavoj reputaciji, Cannes iznenađujuće dobro funkcionira kao veliko morsko odmaralište s mnoštvom besplatnih, pješčanih javnih plaža. Šetalište Promenade de la Croisette zasigurno je mjesto koje treba posjetiti tijekom izleta​. Postoji mogućnost dolaska do plaže bez plaćanja, ali nije jednostavno (možete naravno hodati duž plaže ispod redova ležaljki). Stari grad, poznat kao Le Suquet prema brdu na kojem se nalazi, pruža odličan panoramski pogled na zaljev. Na vrhu se nalaze ostaci utvrđenog samostana u kojem su živjeli redovnici iz Cannesa u XI. stoljeću te lijepa crkva iz XII. stoljeća, Chapelle Ste-Anne. Muzej Musée de la Castre, unutar ostataka samostana iz XI. stoljeća, sadrži izvanrednu zbirku glazbenih instrumenata iz cijelog svijeta, zajedno sa slikama i reprodukcijama starog Cannesa, kao i etnografsko i arheološko blago.

Cijena

Smještaj

Smještaj: MSC Seaview
Lokacija:

MSC Seaview pomiče granice dizajna broda za kružna putovanja i povezuje unutarnja i vanjska područja s morem. Potpuno jedinstvena kružna šetnica na palubi 7 nudi razna mjesta za ispijanje kave, objed, trgovinu, kupanje i sunčanje. A možete uživati i u prekrasnom panoramskom pogledu s dva staklena mosta ili iz staklenih dizala. Šetnica broda MSC Seaview na palubi 8 okružuje brod i nudi pristup raznim restoranima, barovima i trgovinama. Sa staklenog Skywalka na palubi 16, putnici mogu uživati u prekrasnom pogledu na more.Jedinstven bazen Panorama broda MSC Seaview pruža putnicima pogled na more od kojeg zastaje dah dok posebno dizajnirane ležaljke gostima nude boravak na suncu stvarajući neodoljivu povezanost s vodom. Povezan panoramskim dizalima sa zadnjom palubom broda, South Beach bazen svojim gostima nudi pregršt prostora i spektakularan pogled.Inovativan stakleni atrij koji se proteže na četiri palube, stvara posebnu atmosferu za zabavu uživo, dok dva staklena mosta gostima nude prekrasan pogled na more.MSC Aurea Spa centar na brodu MSC Seaview je luksuzni balinežanski spa centar koji nudi tretmane za revitalizaciju duše i tijela. Zajedno s termalnim područjem, kozmetičkim salonom i raznim salonima, MSC Aurea Spa centar uistinu će vas opustiti od glave do pete.Opremljena s Technogym kardio spravama i ostalom opremom za vježbanje, teretana na brodu MSC Seaview nudi široku ponudu orginalnih fitness satova i programa za vježbanje.

KABINE:

UNUTARNJA KABINA - približne površine od 12 m². Bračni krevet se na zahtjev može pretvoriti u dva zasebna ležaja.Prostrana garderoba. Kupaonica s tušem. Interaktivna TV. Telefon. Bežični internetski pristup (uz naknadu).Mini bar i sef. Klimatizacija. KABINA S

POGLEDOM NA MORE - Približne površine od 16 m². Bračni krevet se na zahtjev može pretvoriti u dva zasebna ležaja.Prostrana garderoba. Kupaonica s tušem. Interaktivna TV. Telefon. Bežični internetski pristup (uz naknadu). Mini bar i sef. Klimatizacija.

KABINA S BALKONOM - Približne površine od 14 m².Bračni krevet se na zahtjev može pretvoriti u dva zasebna ležaja. Prostrana garderoba. Kupaonica s tušem ili kadom. Interaktivna TV. Telefon. Bežični internetski pristup (uz naknadu).Mini bar i sef. Klimatizacija.

Korisne informacije

Više informacija o izletima na brodu: Detalji krstarenja (msckrstarenja.com)

VAŽNO: Od 12.12.2022. godine obavezna je uslužna pristojba koja se naplaćuje po osobi/noć. Hotelska uslužna pristojba obvezna je i sastavni dio cijene. Pristojba se obračunava po osobi, a moći će se platiti na brodu na kraju krstarenja ili unaprijed prilikom potvrde rezervacije. Hotelska uslužna pristojba neće se obračunavati za djecu koja do datuma polaska nisu navršila 2 godine.

Odrasli 12 € noć

Djeca 2 -18 godina 6 € noć

Djeca do 2 godine ne plaćaju uslužnu pristojbu

Granične i vizne formalnosti: Isključiva odgovornost je na putniku da osigura sve potrebne putne isprave za nesmetan odmor na jednom od MSC brodova za kružna putovanja i da s njima po potrebi raspolaže. Molimo sve putnike da prije putovanja provjere valjanu informaciju o ispravama koje su potrebne za ukrcaj na brod i da raspolažete valjanom putnom ispravom za zemlju/e koje posjećujete. Putnicima bez odgovarajuće putne isprave/dokumentacije ukrcaj neće biti odobren. Ograničenja za svaku zemlju mogu se razlikovati ovisno o državljanstvu putnika. Povrat iznosa za kupnju valjane putne isprave (vize) neće se izvršiti ukoliko putnik na ukrcaju ne posjeduje odgovarajuću putnu dokumentaciju.

PROCEDURA UKRCAJA NA BROD:

Poštujući pravilnu proceduru ukrcaja izrazito je bitno u luku ukrcaja stići sa svojim putnim dokumentima i ispunjenim obrascem osobnih podataka koji se nalaze u e-karti. Putni dokumenti izdati će se samo ukoliko su svi podaci putnika uneseni ispravno i ažurno. Molimo provjerite unesene podatke: Ime, Prezime, Datum rođenja, Mjesto rođenja, Spol, Nacionalnost, Broj putne isprave, Mjesto izdavanja putne isprave, Valjanost putne isprave i informacije osobe za kontakt u slučaju hitnosti (Ime, Prezime i kontakt broj). To se ne odnosi na osobu koja putuje s vama već osobu koju kompanija može u bilo koje vrijeme kontaktirati. U slučaju da imate nepotpune podatke slobodno ih unesite putem našeg mrežnog "Check-In-a"prije ukrcaja.

Mrežni „Check-In“

Web Check-In stvoren je radi vaše udobnosti i mira, kako bi vam pomogao vaše putovanje započeti opušteno. Uključite računalo i pripremite se za svoje putovanje. Dovoljno je svega nekoliko sekundi da unesete podatke sa svojih dokumenata i ukrcajne karte! Mrežni „Check-In“ u samo 3 klika

1. Posjetite web-stranicu http://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Manage-Your-Booking/Web-Check-In.aspx minimalno 48 sati prije polaska.

2. Unesite podatke o svojoj rezervaciji i naći ćete odjeljak posvećen vama.

3. Ispunite obvezna polja koja se odnose na osobne podatke i dokumente te kliknite "Spremi". Ukrcaj putnika započinje u vrijeme prijavljivanja za ukrcaj (check-in) naznačeno na vašoj ukrcajnoj karti.

Check-In završava dva sata prije polaska broda.

Iz sigurnosnih razloga, osoblje zaduženo za sigurnost može pregledati prtljagu gostiju te oduzeti bilo kakve stvari za koje smatraju da bi mogle ugroziti sigurnost putnika ili posade kao što su noževi, skalpel nožići, švicarski noževi/škare, mačevi, glačalo, čavli, šila, samostreli, spremnici s nadražujućim plinovima, raspršivači za samoobranu, kuhala za kampiranje, zapaljive tekućine poput benzina za upaljač, otrovne i zarazne tvari, dronove i pametni telefon model Galaxy Note7. Takve će stvari biti oduzete i zaplijenjene. Vatreno oružje nije dopušteno unositi na brodu. U slučaju pronalaska oružja od putnika će se odmah zahtijevati iskrcaj.

Pri ukrcaju putnici trebaju učiniti sljedeće (naznačenim redoslijedom):

Na terminalu:

1) Uručiti prtljagu nosačima zaduženim da je prenesu u kabinu putnika. Na svakom komadu prtljage treba prethodno nalijepiti etikete s upisanim podacima o putniku: ime i prezime, ime broda, broj kabine, datum i luka ukrcaja (Navedena etiketa nalazi se na putnoj karti).

2) Prijaviti se na šalter za Check-In radi provjere putnih karata i putnih isprava. Za goste MSC Yacht Cluba (na brodovima MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida i MSC Fantasia) osiguran je ekskluzivni šalter za Check-In, dok će se o njihovoj prtljazi pobrinuti tim batlera na terminalu koji će ih otpratiti do mjesta za prioritetnu prijavu. Na zahtjev, batler može raspakirati putnikovu prtljagu.

3) Krenuti prema sigurnosnoj kontroli. Imajte na umu, da vam osoblje može oduzeti bilo koji predmet za koji procjeni da bi mogao ugroziti sigurnost na brodu.

4) Nastavite sa svojom ukrcajnom kartom prema ulazu na brod gdje ćete obaviti standardno uzimanje sigurnosne fotografije.

Na brodu:

5) U svojoj kabini pronađite vašu brodsku karticu. Kartica koja ujedno služi i kao ključ kabine je magnetska kartica koja se na brodu upotrebljava za sve vrste plaćanja: izlete,račune u baru, upotrebu praonice, usluge u kabini, frizera, u salonu za uljepšavanje, duty-free trgovini,foto galeriji i za brodsku uslužnu pristojbu. Za goste MSC Yacht Cluba brodska kartica se ujedno upotrebljava i za pristup posebnom prostoru MSC Yacht Cluba na brodu.

6) Za aktiviranje kupnje s brodskom karticom putnici moraju povezati svoju brodsku karticu sa svojom debitnom ili kreditnom karticom na jednom od uređaja na brodu (Cruise card Activation Points). Detaljnije informacije potražite ovdje.

7) Dužni ste sudjelovati na sigurnosnim vježbama neposredno nakon ukrcaja

8) Savjetujemo vam da sudjelujete na prezentaciji gdje ćete saznati sve bitne informacije oko potpunog korištenja vaše brodske kartice


od 803 € (6.050,20 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: