COSTA FASCINOSA - Norveški fjordovi

9 dana/8 noćenja | Grupni polazak: 22.05.2020.

Opis

9 dana/8 noćenja
Grupni polazak: 22.05.2020.
Let iz Zagreba. Iskusni pratitelj!

 

Pozivamo vas na krstarenje sjeverom Europe, do najpoznatijeg fjorda, dragulja među najljepšima - Geiranger fjorda! Ovo je krstarenje za prave zaljubljenike u prirodu. Norveška, zemlja koju mnogi smatraju najljepšom na svijetu očarat će vas svojim nepreglednim planinskim vrhuncima, strmim i divljim fjordovima, mirom i netaknutom prirodom. Plovidba fjordom, koji je na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO, uz najpoznatije slapove norveških fjordova „Sedam sestara“ i „Nevjestin veo“ s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdnozeleni krajolik ostat će zauvijek u vašem sjećanju! Vrijednost više na ovom krstarenju je i noćenje u Kopenhagenu dan prije ukrcaja na brod, uz uključeni razgled grada!

Itinerer

 DAN LUKA  DOLAZAK  POLAZAK 
 22.05.

ZAGREB-KOPENHAGEN, let Zagreb-Kopenhagen, nakon slijetanja i obavljenih

formalnosti slijedi panoramski razgled grada, transfer do hotela, noćenje 

 23.05.

KOPENHAGEN, doručak, transfer hotel - luka

ukrcaj na brod

 -  17.30
 24.05.  Plovidba  -  -
 25.05.  HELLESYLT, Norveška  08.00  09.00
 GEIRANGER, Norveška  11.00  18.00
 26.05.  HAUGESUND, Norveška  11.00  20.00
 27.05.  STAVANGER, Norveška  07.30  16.30
 28.05.  GOTHENBURG, Švedska  10.00  17.00
 29.05.  WARNEMUNDE, Njemačka  08.00  19.00
 30.05.  KOPENHAGEN, Danska  08.30  -
 KOPENHAGEN-ZAGREB, nakon iskrcaja slijedi transfer do zračne luke te let za Zagreb

Destinacija

Norveški fjordovi - Costa Fascinosa

COPENHAGEN

Kopenhagen leži na istočnoj obali otoka Sjælland i dijelom na otoku Amager. Od godine 2000. Øresundskim mostom spojen je sa švedskim gradom Malmöm. Izvorno je bio vikinško ribarsko mjesto osnovano u 10. stoljeću u blizini današnje Gammel Strand, a glavnim gradom Danske je postao početkom 15. stoljeća. Počevši od 17. stoljeća, konsolidira svoju poziciju kao regionalno središte moći sa svojim institucijama, obrambenim i oružanim snagama. Nakon što je stradao od posljedica kuge i požara u 18. stoljeću, grad je prolazio kroz razdoblje obnove. To uključuje izgradnju prestižnog okruga Frederiksstaden i osnivanje kulturnih institucija kao što je Kraljevsko kazalište i Kraljevska akademija likovnih umjetnosti. Uz brojne mostove koji povezuju razne okruge, gradski krajolik karakteriziraju parkovi, šetališta i rive. Kopnene znamenitosti kao što je park Tivoli, kip Male sirene, palača Amalienborg i Christiansborg, Palača Rosenborg, Frederikova crkva i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi značajne su turističke atrakcije.

NORVEŠKA

zemlja jedinstvenih fjordova i ponoćnog sunca. Norveška će Vas očarati svojom tajanstvenom mitologijom sjevernih naroda, netaknutom prirodom, šumama, fjordovima, slapovima i jezerima. Norveška je zemlja vikinga, fjordova, trolova. Jedno od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih mjesta u Norveškoj je Nordkapp.

GEIRANGERFJORD

pod zaštitom UNESO-a i jedno je od najvažnijih obilježja Norveške. Svi norveški fjordovi su lijepi, svaki na svoj način. Fjord koji obara sve rekorde je Sognerfjord, proteže se na 203 kilometra i 1.300 m ispod površine mora. To ga čini ne samo najvećim fjordom u Norveškoj, već i najdubljim u Europi. Poznat je po tituli „Kralj Fjordova“. Očarat će Vas jedinstveni mir, čista voda magičnih boja, veličanstveni vodopadi. Dodatan čar daju mu osamljene farme i tradicionalna naselja uz obalu.

HAUGESUND

netaknuti dragulj u srcu norveške regije za krstarenje. Smješten je između Stavangera i Bergena, rodno mjesto Kralja Vikinga. Gnijezdi se između bezbrojnih malih otoka i moćnim, gotovo beskrajnih fjordova, poput Åkrafjord, Hardangerfjord i Lysefjord. Haugesund je živopisan i povijesni grad koji datira još iz vremena Vikinga. Ovdje je prije tisuću godina kralj Harald Fairhair ujedinio Norvešku u jedinstveno kraljevstvo, a upravo je iz ovog područja su Viking kraljevi vladali Norveškom više od 500 godina. Regija je zatražila titulu rodnog mjesta Norveške - Domovine kralja vikinga. Regija nudi mnoštvo prirodnih čuda koje čekaju samo vas da istražite - uključujući i impresivnu obalu Sjevernog mora. Fjordi su s druge strane zatvoreni i intimni, nudeći slikovite i mirni pejzaži. Povijest vikinga, fjordovi, otoci, planine, slapovi, glečeri, rijeke i sam grad zajedno učinili su Haugesund uzbudljivom destinacijom za krstarenje.

STAVANGER

je grad i središte istoimene općine i okruga Rogaland u Norveškoj. Poslije Osla i Bergena, Stavanger je treći po veličini norveški grad. Stavanger je kao grad osnovan 1125., kada je završena gradnja katedrale Stavanger. U samoj jezgri grada nalaze se drvene kuće iz 17. i 18. stoljeća, koje se smatraju kao kulturna baština i time su zaštićene. Kako je grad doživio nagli razvoj 1970-tih zbog otkrića nafte i prirodnog plina u blizini, centar grada predstavlja veliki problem za promet i daljnju urbanizaciju. Stavanger se danas smatra kao prijestolnica naftne industrije u Norveškoj, pa je i uprava najveće energetske tvrtke Statoil u gradu. Tu se nalazi i Sveučilište u Stavangeru, u kojem se najviše zvanja dobiva upravo u naftnoj industriji. U Stavangeru se nalazi i jedan od centara NATO-a.

GÖTEBORG

Göteborg je drugi po veličini grad u Švedskoj. Nalazi se na zapadnoj obali, u županiji Västra Götaland. Broj stanovnika iznosi oko 485.000 u samome gradu, te oko 879.000 u metropolitanskom području. Sa skoro 50.000 studenta, Göteborg je najveći sveučilišni grad u Skandinaviji. Gradom protječe Göta Älv koja se u samome gradu ulijeva u Kattegat. Rijeka Göta älv dijeli grad na dva dijela: južni, koji se nalazi na kopnu, te sjeverni, smješten na otoku Hisingen. Ušće rijeke pogodno je za luku koja je danas jedna od najvećih u nordijskim zemljama.

WARNEMÜNDE

Četvrt Warnemünde u Rostocku je poznato odmaralište, na ušću rijeke Warnow na Baltičkom moru. Warnemünde će vas iznenaditi sa svojim vilama, hotelima i velikom bijelo-srebrnom plažom. U centru mjesta nalazi se Am Strom, odmah pored luke, gdje su domovi starih kapetana i ribara pretvoreni u kafiće i trgovine. Okružen jezerima i Schlossom, dvorcem iz bajke koji raspiruje maštu, grad sa svojom arhitekturom i duhom povijesnog glavnog grada predstavlja vrlo ugodno iznenađenje.

Cijena

Smještaj

Smještaj: Costa Fascinosa
Lokacija:

COSTA FASCINOSA - ova moderna krstarica će vas fascinirati svojim prostorima i atmosferom. Porinuta je 2012. godine, može primiti 3.790 putnika te više od 1.000 članova posade. Na brodu ćete naći mnoge restorane, bazene, galerije s umjetninama, barove, kino, Wellnes i spa centar za dane u plovidbi, casino, disco club. Animacija za djecu i odrasle uz tečajeve plesa, razne igre znanja i natjecanja, učinit će vaš odmor prepun doživljaja.

Više informacija o brodu:

https://www.costacruise.com/eu/costa_fascinosa.html

KABINE KATEGORIJE BASIC: imaju klasične usluge dostupne svim tipovima kabina, nije moguće biranje termina večere – brodar dodjeljuje termin večere prilikom ukrcaja (većinom je prvi termin večere češće tražen i tako teže dostupan), bodovi Costa Club.

Korisne informacije

NAPOMENA: Izračun je rađen na osnovi najmanje 30 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma polaska.

PRTLJAGA na letovima: dozvoljen 1 komad prtljage, do maksimum 23 kg u gabaritima zbroja triju dimenzija 158 cm i ručna prtljaga do 8 kg. Za brod nema ograničenja prtljage.

Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi s trenutnom situacijom u luci pristajanja. Pratitelj putovanja / predstavnik bit će na brodu tijekom krstarenja za minimalno 30 putnika prijavljenih na transferu, ali putnike neće pratiti na izletima, osim na onim izletima koje su uplatili svi članovi grupe prije polaska na putovanje – minimum 30 prijavljenih osoba na izletu, ako se ne dogovori drugačije.

Završna obavijest slijedi 5 dana prije putovanja.

Za ovo krstarenje vrijede Opći uvjeti brodara odnosno posebni uvjeti otkaza za grupe: 685 kn po osobi odmah nakon izvršene rezervacije (nepovratno); 179-120 dana prije početka krstarenja 15%; 119-91 dana 25%, 90-61 dana 40%, 60-45 dana 55%, 44-21 dana 75%; 20 dana 100%.

 

Odgovorni organizator: BC CRUISING d.o.o., OIB: 69380782729.


Datum polaska:
Broj osoba: