BARANJA, OSIJEK I ĐAKOVO

Opis

Garantirani polazak!

Datum putovanja: 07.10.-08.10.2023.

Polazk iz Rijeke.

1.DAN RIJEKA – BELI MANASTIR – KNEŽEVI VINOGRADI – BATINA - KOPAČEVO

Polazak iz Rijeke sa Trga Bana Josipa Jelačića u 06.00 sati. Ugodna vožnja uz predviđena stajanja tijekom puta. Dolazak u Beli Manastir u prijepodnevnim satima gdje ćemo posjetiti novootvorenu Kuću baranjskog kulena i uz stručno vodstvo saznati nešto više o preradi, sastojcima i načinu sušenja ovog zaštićenog i prepoznatljivog proizvoda Baranje. Imati ćemo priliku degustirati proizvode i kupiti neke od njih. Nastavak vožnje prema impresivnim Kneževim vinogradima i posjet vinskim podrumima Belje. Vinarija Belje jedna je od najsuvremenijih vinarija u regiji a Podrum Belje prvi puta spominje se prije 5 stoljeća. Upoznati ćemo impozantni podrum Belje u kojem se na tri etaže nalaze bačve od najboljeg slavonskog hrasta. Imati ćemo priliku degustirati 3 vrhunska vina uz poznati „Baranjski tanjur“. Otići ćemo i do vidikovca koji se nalazi na posebnoj poziciji na lokaciji Karanačko brodo okružen miljunima čokota vinove loze. Nakon obilaska vinograda nastavljamo prema Batini gdje se nalazi monumentalni spomenik, djelo Antuna Augustinčića, posvećen Crvenoj armiji. Ovdje se nalazi stalna muzejska izložba o batinskoj bitci te spomen park i zajednička grobnica s posmrtnim ostacima 1297 boraca. Kompleks je ujedno i vidikovac sa kojeg se pruža pogled na Dunav, Vojvodinu i dio Mađarske Put nastavljamo prema Kopačevu gdje ćemo biti smješteni. Prijava u sobe. Večera. Noćenje.

2. DAN KOPAČKI RIT – OSIJEK – ĐAKOVO - RIJEKA

Nakon doručka odjava iz smještaja i odlazak u Parku prirode Kopački rit kojeg sačinjava prekrasan mozaik jezera, kanala, bara i greda, poplavnih šuma, trščaka i vlažnih livada. Posebni zoološki rezervat najvrjedniji je dio parka i nadaleko poznat kao stanište brojnim pticama močvaricama. Park obilazimo uz stručno vodstvo parka. Brodićem obilazimo močvarni dio parka uz transfer vlakićem od prijamnog centra do pristaništa i natrag. Nakon posjete Kopačkom ritu put nastavljamo prema Osijeku. Sa našim vodičem odlazimo u šetnju od Tvrđe prema Trgu sv. Trojstva, Vodenim vratima do centralnog osječkog Trga Ante Starčevića sa najvećom crkvom u Hrvatskoj – konkatedralom Sv. Petra i Pavla. Kraće slobodno vrijeme. Vožnju nastavljamo prema Đakovu i posjećujemo Državnu ergelu plemenitih konja lipicanaca. Uz stručno vodstvo posjetiti ćemo pastuharnu. Saznati ćemo sve o uzgoju ovih plemenitih konja i njihovom treniranju. Uz lokalnog vodiča razgledati ćemo Đakovačku katedralu jednu od najpoznatijih sakralnih građevina u Hrvatskoj. Visoka čak 84 metara i izgrađena od 7 milijuna cigli, ova je neoromanička Katedrala jedna od najljepših u Hrvatskoj. Obilazak nastavljamo razgledom biskupskih dvora, zgrada Teološkog fakulteta, katoličke kurije, Trg Josipa Jurja Strossmayera. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Rijeci. Očekivani dolazak u Rijeku u kasnijim večernjim satima.

Vrijednost više:

 • Smještaj u objektu Didin Konak u dvokrevetnim sobama sa uslugom polupansiona (doručak i večera). Večera – glavno jelo, salata i desert.
 • Posjet „Kući baranjskog kulena“ sa degustacijom
 • Obilazak vinskih podruma Belje s degustacijom (uključena degustacija 3 vrhunska vina i „Baranjski tanjur“ (kulen, kobasica, sir baranjac, abc svježi sir i kruh).
 • Ulaznicu za PP Kopački rit koja uključuje plovidbu brodom i transfer vlakićem od prijamnog centra do pristaništa i natrag.
 • Posjet i obilazak Državne ergele Lipicanaca u Đakovu uz stručno vođenje, razgled grada sa lokalnim vodičem

Moguć ukrcaj u Zagrebu (TC Supernova, Buzin) uz prethodnu najavu kod rezervacije aranžmana. Putnici koji se ukrcavaju u Zagrebu točno vrijeme polaska dobiti će u završnoj obavijesti.

Važne napomene:

 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Prilikom prijave (rezervacije) plaćate 40% iznos aranžmana čime je Vaša rezervacija potvrđena. Ostatak aranžman je potrebno uplatiti najkasnije do 21 dan prije polaska
 • Raspored sjedenja u autobusu organizator aranžmana dodjeljuje prilikom uplate aranžmana
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. elementarnih nepogoda, gužva u prometu, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i sl.)
 • Putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća.
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089. http://www.top-travel.hr/uvjeti_poslovanja_i_osiguranja

Destinacija

Cijena

Smještaj

Didin konak
Kopačevo, Hrvatska

www.didinkonak.hr

Smještaj u dvokrevetnim sobama sa uslugom polupansiona.

Doplata za smješta u jednokrevetnoj sobi: 17 EUR (128,09 kn)

 

 

 

Datum polaska:
Broj noćenja
Broj osoba: