Polja lavande u Istri, Svetvinčenat i Rovinj

Opis

Uključen ručak i ulaznica za polja lavande!

Najbolji termin za doživjeti lavandu u njenim najljepšim bojama!

Pozivamo Vas da upoznate Lavandu, mediteransku biljku cijenjenu zbog svojih ljekovitih i aromaterapeutskih svojstava. Ovo je prilika su da upoznate njene proizvođače i uživate u proizvodima od lavande i ostalog ljekovitog bilja te autohtonim istarskim proizvodima. Tijekom obilaska polja lavande imati ćete priliku napraviti nezaboravne fotografije. Ali to nije sve! Na ovom izletu posjetiti ćete Svetvinčenat u kojem se nalazi kameni kaštel Morosini-Grimani, najsačuvaniji kaštel u Istri i istarsku Veneciju“-grad Rovinj.

Program putovanja:Program putovanja: Polazak iz Rijeke u 8.45 sati sa Trga Bana Jelačića (turistički peroni), moguć ukrcaj na Vratima Jadrana uz prethodnu najavu. Vožnja turističkim autobusom do Svetvinčenta gdje ćemo prošetati oko kaštela i napraviti pauzu za kavu. Moguća je posjeta kaštelu uz kupovinu ulaznice. Odlazak na izletište Pekici gdje nas domaćin dočekuje uz piće dobrodošlice i kolačić od lavande. Uz njihovo vodstvo prošetati ćemo jedinstvenim poljima lavande sa čak 36 000 sadnica. Nakon razgleda polja moći ćete uživati u šarolikoj ponudi proizvoda od lavande i ostalih autohtonih proizvoda. Ručak na izletištu. Nakon ručka izlet nastavljamo prema jednom od najljepših gradova Hrvatske – Gradu Rovinju. Nekoć poznatno ribarsko naselje danas je romantični grad šarmantnih i šarenih ulica. Obilazak grada sa pratiteljem putovanja: kazalište “Antonio Gandusio – Trg na mostu - Zavičajni muzej – Balbijev luk – Gradska palača – Vrata pod zidom - Gradska vrata Sv.Benedikta - Ulica pod lukovima - Veli trg, Piassa granda – potom nastavljamo poznatom „ulicom umjetnika“ Ulicom Grisia do crkve Sv. Eufemije. Slobodno vrijeme za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu grada Rovinja. Polazak za Rijeku predviđen je u kasnim poslije podnevnim satima.

Napomena: za razgled polja lavande potrebno je ponijeti udobnu obuću.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Prijava za putovanje moguća je najkasnije do 7 dana prije predviđenog polaska
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana.
 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator prema redoslijedu uplata 
 • putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • preporučamo putnicima ponijeti udobnu odjeću i obuću
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr.gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu 
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089.

Destinacija

Svetvinčenat, Polja lavande-Istra, Rovinj

Svetvinčenat - Savičenta ili San Vincenti, tri su naziva ovog mjesta. Savičentu krasi renesansni trg “Placa” sa kaštelom Morosini-Grimani, simbolom samog mjesta i jednim od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri. Ovaj poseban gradić s bogatom tradicijom, svojim zanimljivim i raznolikim programima od koji su najistaknutiji Srednjovjekovni festival, Festival sira te Festival plesa i neverbalnog kazališta svake godine privlači brojne posjetitelje.

Polja lavande u Istri - Izletište Pekici nalazi se nedaleko od mjesta Svetvinčenat. U vlasništvu je obitelji koja se uz poseban trud i ljubav brine o predivnim poljima lavande za koja s pravom možemo reći da su pravi dragulj Istre. Osim ovih predivnih prizora polja lavande izletište nudi i tradicionalna jela, razne proizvode od lavande i ostale autohtone proizvode.

Rovinj - jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Rovinj je slikovit primorski gradić koji nije samo šarmantan, već se može pohvaliti nizom zanimljivih kulturnih spomenika i arheoloških nalazišta te ukusnom hranom. Ovaj gradić jedan je od najfotogeničnijih gradića Mediterana. Glavne atrakcije su starogradska jezgra, crkva svete Eufemije, dvorac na otoku Sv.Andrije.

Cijena

Do: 10.07.2022.
cijena od 340kn po osobi

Cijena aranžmana po osobi: 340,00 kn

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Voditelja putovanja 
 • Ulaznicu za razgled polja Lavande koja uključuje: dobrodošlicu i predstavljanje izletišta, aperitiv dobrodošlice (liker od lavande, teranino ili biska), kolačić od lavande i čokolade, sok (sezonski domaći sirup: lavanda, bazga, kadulja), obilazak polja sa stručnim vodičem, mogućnost kupnje proizvoda.
 • Ručak: Istrijanska maneštra (sezonska), njoki s junetinom, štrudla od sezonskog voća, domaći kruh (obični i sa dodatkom lavande), sok (sezonski domaći sirup: lavanda, bazga i kadulja) 
 • Jamčevinu i troškove pripreme i organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje: 

 • Dodatne fakultativne ulaznice koje nisu posebno navedene u programu
 • Ulaznica za kaštel Morosini-Grimani (nije obavezno), odrasli 50,00 kn, djeca 7-18 godina 30,00 kn.
 • Troškove osobne prirode (piće, suveniri i sl.) 
 • Na izletištu se nalaze mineralna voda te Istarska vina: Malvazija i Teran koja se zasebno plaćaju. Postoji mogućnost vegetarijanskog i bezglutenskog menu-a uz prethodnu najavu. •
 • Osiguranje od otkaza putovanja

Smještaj

Datum polaska:
Broj noćenja
Broj osoba: