NP Plitvička jezera i Rastoke

Opis

Polasci iz Rijeke! 

 

Polasci: 19.03. i 26.03.2022.

Program putovanja:

Polazak iz Rijeke u 8 sati sa Trga Bana Jelačića (turistički peroni). Vožnja turističkim autobusom uz jedno zaustavljanje radi odmora. NP PLITVIČKA JEZERA, najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svjetski biser neprocjenjive vrijednosti. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera prepoznatljiva. Plitvička jezera imaju 16 predivnih jezera povezanih slapovima različitih veličina i oblika. Po dolasku na Plitvice slijedi razgled sa uključenom vožnjom vlakićem i brodom. Slobodno vrijeme za ručak, fotografiranje, kupnju suvenira, samostalnu šetnju parkom... Na povratku prema Rijeci zaustavljanje u selu RASTOKE. Rastoke koje mnogi nazivaju i „Male Plitvice“ nastale su jedinstvenom igrom prirode, na mjestu gdje se rijeka Slunjčica ulijeva u rijeku Koranu, te na taj način tvori mnoštvo slapova od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa specifične modro zelene boje vode. U ovom mlinarskom naselju prisutni su mlinovi žličari karakteristični za kraj vapnenačkog krša. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografiranje. Povratak prema Rijeci. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. 
 • Prijava za putovanje moguća je najkasnije do 72 sata prije predviđenog polaska 
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana.
 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator prema redoslijedu uplata
 • putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • preporučamo putnicima ponijeti udobnu odjeću i obuću
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 7782246087.

Destinacija

NP Plitvička jezera

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Jezerski sustav čini 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera. Zbog geološke podloge i karakterističnih hidrogeoloških uvjeta, jezerski je sustav podijeljen na Gornja i Donja jezera. Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak dvanaest su jezera koja čine Gornja jezera, formirana na nepropusnim dolomitima. Gornja jezera su prostranija, razvedenija i blažih obala u odnosu na Donja jezera. Donja jezera, koja čine jezera Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod, nastala su u propusnoj vapnenačkoj podlozi usječena u uski kanjon strmih padina. Jezera završavaju impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane.

Cijena

Smještaj

Datum polaska:
Broj noćenja
Broj osoba: