NP Plitvička jezera

Opis

Polazak 22.06.2020. autobusom iz Rijeke

ITINERER:

Polazak autobusa iz Rijeke (Trg Bana Jelačića, turistički peroni) u 08.00 sati. Vožnja prema Plitvičkim jezerima uz jednu pauzu u Senju. Po dolasku na Plitvička jezera  slijedi razgledavanje parka uz stručno vodstvo. Park je najvećim dijelom prekriven šumskom vegetacijom dok jezerski sustav čine 16 kaskadno poredanih jezera. Plitvička jezera  prema ocjeni Unesco-a pripadaju najvišoj kategoriji spomenika prirode. Uživati ćete u iznimnim ljepotama Donjih i Gornjih jezera, provesti se elektrobrodom po jezeru Kozjak, te voziti turističkim vlakićem. Nakon razgleda slobodno vrijeme.  Predviđeni polazak sa Plitvičkih jezera u 17 sati. Očekivani dolazak u Rijeku u večernjim satima.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana.
 • Prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
 • Organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • Putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

KORISNE INFORMACIJE:

 • ponijeti udobnu sportsku obuću
 • izlet se ne preporuča osobama koje imaju poteškoća u kretanju

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 7782246087.

Destinacija

Plitvička jezera

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Jezerski sustav čini 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera. Zbog geološke podloge i karakterističnih hidrogeoloških uvjeta, jezerski je sustav podijeljen na Gornja i Donja jezera. Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak dvanaest su jezera koja čine Gornja jezera, formirana na nepropusnim dolomitima. Gornja jezera su prostranija, razvedenija i blažih obala u odnosu na Donja jezera. Donja jezera, koja čine jezera Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod, nastala su u propusnoj vapnenačkoj podlozi usječena u uski kanjon strmih padina. Jezera završavaju impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane.

Cijena

Do: 22.06.2020.
od 150 kn po osobi

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • vožnju modernim turističkim autobusom 
 • licenciranog stručnog vodiča
 • osiguranje od nezgode
 • troškove pripreme, organizacije i jamčevinu izleta

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznicu za NP Plitvička jezera - odrasli 200,00 kn, studenti 125,00 kn, djeca od 7-18 godina 70,00 kn, djeca do 7 godina i osobe s invaliditetom preko 50%  GRATIS - plaćanje ulaznica u agenciji prilikom rezervacije izleta
 • troškove osobne prirode (hrana, piće i sl.)
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Smještaj

Datum polaska:
Broj noćenja
Broj osoba: