NP Brijuni i Pula

Opis

Polazak 20.06.2020. autobusom iz Rijeke

 

ITINERER:

Polazak iz Rijeke (Trg Bana Jelačića, turistički peroni) u 09.00 sati. Vožnja do Fažane i ukrcaj na brodić. Vožnja brodićem od Fažane na Veliki Brijun traje otprilike 15 minuta. Po dolasku brodom u luku Veliki Brijun vodič okuplja grupe i kreće se u obilazak otoka. Prvi dio je jednosatna vožnja vlakićem uz obalu do sjevernog djela otoka gdje je smješten Safari park. Posjetitelji se u safari parku mogu družiti sa životinjama ili pak okrijepiti u caffe baru Sony i Lanka. Nakon Safari parka panoramska vožnja nastavlja se po zapadnoj strani otoka. Drugi dio programa uključuje posjet izložbama. Nakon toga šetnja se nastavlja do mediteranskog parka. Tijekom drugog dijela biti će i stanka za kupnju suvenira ili osvježenje u Caffe baru Školjka. Povratak sa Brijuna. Po dolasku u Fažanu ukrcaj u autobus i nastavak vožnje prema Puli. Šetnja sa pratiteljem putovanja do centra grada. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Polazak  iz Pule oko 18.30 sati. Očekivani dolazak u Rijeku u večernjim satima.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana. 
 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr.gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 7782246087.

Destinacija

NP Brijuni

Nacionalni park Brijuni sastoji se od 2 veća otoka Veliki i Mali Brijun i 12 manjih otočića (Sv. Marko, Gaz, Okrugljak, Supin, Supinić, Galija, Grunj, Vanga, Pusti otok, Vrsar, Sv. Jerolim, Kozada). Brijunski arhipelag nalazi se na jugu poluotoka Istre, sjeverno od ulaza u pulsku luku. Kako biste posjetili nacionalni park potrebno je ukrcati se na brod u malome mjestu Fažana.  Brijuni zajedno s okolnim morem i podmorjem proglašeni su Nacionalnim parkom 1999. godine, zbog svoje iznimne vrijednosti.

Životinjski svijet na otocima obogaćen je mnogobrojnih unesenim vrstama pa stoga pored autohtonih moguće je vidjeti egzotične i manje egzotične životinje koje su se izvrsno aklimatizirale, poput jelena lopatara, lama, zebri ili slona. Safari Park ostavlja bez daha svakoga tko njime kroči. Upoznajte slonicu Lanku, karizmatičnu ljamu, vesele zebre, indijske svete krave i neobične nojeve.

Mediteranska klima, s mnogo sunca i topline te s dosta vlage u zraku, omogućila je bujnu vegetaciju autohtonih biljaka kao što su crnika, planika i mirta, a nadopunjuju je razne vrste borova, sekvoja, eukaliptusa i jela koje nisu karakteristične za Brijunsko otočje. Više od 1600 godina stara maslina vrijedna strahopoštovanja promatra i bilježi svaku promjenu na Brijunima. Ovo je najvjerojatnije jedno od najstarijih stabala masline na Mediteranu. Uslijed velikog nevremena, 70-ih godina prošloga stoljeća, maslina se raspukla na dva dijela. Rane nastale puknućem stabla konzervirane su tadašnjim metodama konzerviranja u arborikulturi. Srećom još uvijek daje plodove od kojih se proizvodi maslinovo ulje.

Brijuni obiluju ostacima dinosaura koji su ondje boravili prije otprilike 160 milijuna godina, a mogu se vidjeti na četiri lokaliteta na Velikom Brijunu.

Cijena

Do: 20.06.2020.
od 130 kn po osobi

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Vodiča tijekom putovanja
 • osiguranje od nezgode
 • Jamčevinu i troškove pripreme i organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznicu za NP Brijuni – odrasli 190,00 kn, djeca od 4-14 godina 95,00 kn, djeca do 4 godine – GRATIS. Plaćanje u agenciji kod prijave.
 • Troškove osobne prirode (hrana, piće i sl.)
 • Osiguranje od otkaza putovanja

 

Prijava do 5 dana prije polaska.

Smještaj

Datum polaska:
Broj noćenja
Broj osoba: