SICILIJA - 7 dana zrakoplovom

7 dana zrakoplovom | 29.09.-05.10.2024.

Opis

7 dana zrakoplovom
29.09.-05.10.2024.
Garantirani polazak!

CEFALU - MESSINA - CATANIA - SIRACUSA - ETNA - TAORMINA - DOLINA HRAMOVA - MONREALE - PALERMO

Uključeni svi izleti.

Raspored letova:

29.09.2024. FR2708 TRST 18:05 CATANIA 19:50

05.10.2024. FR1758 PALERMO 11:20 TRST 12:55

 

Itinerer

1. DAN RIJEKA – ZRAČNA LUKA TRST – CATANIA

Transfer iz Rijeke prema zračnoj luci Trst. Po dolasku prijava na let FR2708 u 18:05 sati. Predviđeni dolazak u Cataniu u 19:50 sati. Organizirani transfer do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN CATANIA – MESINA

Doručak. Odlazak u razgled grada. Prošetati ćemo se glavnom ulicom Via Etnea putem koje ćemo vidjeti Piazza dell’Università te se prošetati do glavnog gradskog trga, Piazza del Duomo s Vaccarinijevim djelom Liotru, fontanom slonova iz 18.st. koja prema legendi ima moć smirivanja Etne. Ovdje se nalazi i gradska katedrala od bijelog mramora posvećena Sv. Agati, zaštitnici grada. U samoj katedrali je ujedno sahranjen kompozitor Vincenzo Bellini). Cijeli dio grada u je baroknom stilu, zanimljivih boja s obzirom da se radi o građevinama od smeđeg vulkana. Prošetati ćemo pokraj riblje tržnice Pescheria, jedne od najpoznatijih tržnica cijele Italije. Vožnja do Messine. Razgled Piazza Duomo – Fontana Orion – Katedrala Santa Maria Assunta - Viale Principe Umberto – Tempio di Cristo Re - vidikovac. Nastavak vožnje prema Cataniji. Noćenje.

3. DAN ETNA - TAORMINA

Doručak. Odlazak do obližnje Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili za slikanje na kraterima. Za cijenu od 80 eur doći ćete ispod samog vrha glavnog kratera, te je uključena povratna vožnja žičarom, vožnja terenskim vozilima te razgled kratera s planinskim vodičem. Nastavak vožnje do slikovite Taormine. Prošetati kroz Corso Umberto, glavnu gradsku šetnicu, prvo do Grčko – rimskog kazališta Teatro Greco ( Izvana ) – Piazza Vittorio Emanuele – Gradska katedrala – Piazza IX aprile – crkva svetog Giuseppea – gradska vrata Porta Catania, koja vode prema Cataniji. Preporučujemo da u slobodno vrijeme posjetite Teatro Greco, grčko-rimsko kazalište s kojeg se pruža prekrasan pogled na Etnu i Jonsko more. Žičara pokraj Porta Messina vas vodi u podnožje Taormine, u gradić Mazzaro. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN CATANIA – SIRACUSA

Doručak. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada: obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana - gradska vijećnica - ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Šetnja gradom s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Smještaj. Noćenje.

5. DAN CATANIA - DOLINA HRAMOVA – PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu Dolina hramova s lokalnim vodičem. Lokalitet je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Pored Tezejeva hrama u Ateni i Herina u Paestumu, Konkordijin hram u Agrigentu je najbolje sačuvan grčki hram. On je jedan od posljednjih sagrađenih u Velikoj Grčkoj (Magna Graecia), a njegovom očuvanju pomogla je činjenica da je pretvoren u kršćansku crkvu 597. god. Ostali hramovi očuvani su samo fragmentarno, zbog mnogih potresa i odnošenja kamena za druge potrebe. Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa koji je bio posvećen Bitci na Himeri 480. pr. Kr. Vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Vožnja prema Palermu. Smještaj u hotel. Noćenje

6. DAN PALERMO - MONREALE - CEFALU

Doručak i odjava iz hotela. S lokalnim vodičem krećemo prema Monrealeu, gradiću koji se nalazi svega 7 km južno od Palerma. Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije ostavit će vas bez daha! Katedrala datira iz 12. stoljeća i remek je djelo normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Simbioza romanike, arapskih I bizantinskih elemenata stapa se s fascinantnim pozlaćenim mozaicima koji prekrivaju preko 6.500 m2 i prikazuju cijelu Bibliju! Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. Iza katedrale nalazi se vidikovac s kojeg se možete diviti predivnom pogledu na “zlatnu školjku” Palerma. Nastavak vožnje prema Palermu glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Vožnja prema Cefalu jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča - romanička katedrala pod zaštitom Unesca - Osterio Magno, rezidencija Rogera II - srednjevjekovne palače - stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije. Povratak u Palermo. Noćenje.

7. DAN PALERMO – TRST

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer prema zračnoj luci Palermo. Prijava na let FR1758 u 11:20 sati. Planirani dolazak u Trst u 12:55 sati. Organizirani transfer do Rijeke.

Destinacija

Sicilija

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru i najveća talijanska regija poznata po prekrasnoj zelenoj vegetaciji, slikovitim plažama, gastronomskom umijeću majstora stare sicilijanske kuhinje i iznimno kvalitetnim vinima. Budući da je Sicilija u prošlosti bila grčka kolonija i rimska pokrajina, u gradovima su izgrađeni brojni antički hramovi, amfiteatri, srednjovjekovne katedrale i palače. Sve ljubitelje gastronomije Sicilija će oduševiti bogatom ponudom ribljih specijaliteta i morskih plodova, bogato nadjevenih kolačićima “cassata” i šećernim kolačićima “cannoli”. Dodate li tomu i čašu tradicionalnog desertnog vina Marsala, doživljaj će u cijelosti biti veličanstven.

Cijena

Polazak: 29.09.2024.
cijena od 1.010€ po osobi

Rok za prijavu do 30 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

Minimalni broj putnika: 18 Maksimalni broj putnika: 30

Po uplati aranžmana svaki putnik je obvezan dostaviti ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice, datum isteka dokumenta sa kojim putnik putuje.

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji TRST – CATANIA, PALERMO – TRST, prijevoznika Ryanair
 • Zrakoplovne pristojbe i naknade
 • Svaki putnik ima pravo na let ponijeti 1 komad male ručne prtljage (dimenzija 40cm x 20cm x 25cm, manji ruksak, torba za laptop, ženska torbica) i 1 komad prtljage za predati do 20 kg.
 • četiri noćenja s doručkom u Cataniji u hotelu Umberto House Catania 3* u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenje s doručkom u Palermu u hotelu Mediterraneo 3* u dvokrevetnim sobama 
 • razglede prema programu
 • izlet na Etnu i Taorminu 
 • izlet Dolina hramova
 • izlet Catania - Siracusa
 • izlet Monreale – Palermo
 • Izlet Siracusa - Catania
 • lokalni vodič za posjet gradovima Cefalu, Monreale, Palermo, Dolina hramova, Siracusa, Taormina i Catania.
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • doplatu za povratni transfer Rijeka - Trst - Rijeka, 50 EUR po osobi
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i sl.)
 • boravišnu pristojbu od 2-4 EUR po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu  250 EUR , obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana - preporučamo

 

Trokrevetne sobe nisu moguće na ovom programu.

Popust za dijete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi: 10 %.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja.

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*
Lokacija: Catania, Palermo

Vrijdenost više: centralno smješteni hoteli na odličnim lokacijama.

Catania, 29.09.-03.10.2024.

Hotel Umberto House Catania

 

Palermo, 03.10.-05.10.2024.

Hotel Albergo Mediterraneo, Palermo

Korisne informacije

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (cijene se mogu promijeniti, plaćanje se vrši na licu mjesta)

 • ulaznica za arheološki park Neapolis, razgled lokaliteta i Siracuse 10 EUR
 • ulaznica za arheološki lokalitet Dolina hramova u Agrigentu: 12 EUR
 • izlet žičarom, terenskim vozilima i s planinskim vodičem na Etnu – 80 EUR po osobi
 • antičko rimsko kazalište u Taormini – 10 EUR po osobi; djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu • povratna vožnja žičarom u Taormini – 6 EUR po osobi 
 • ulaznica za katedralu u Siracusi – 2 EUR po osobi
 • Katedrala Cefalu 5 EUR
 • Normanska palača u Palermu sa Capellom Palatinom 9,50 EUR
 • Katedrala u Palermu 3 EUR
 • Katerdrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR

KORISNE INFORMACIJE:

  Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Ryanair objavljenom u 2024. i podložna su promjeni.
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata;nadoplata
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu plaćate na licu mjesta u eurima osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja.

MOGUĆI OBLICI PLAĆANJA TURISTIČKIH ARANŽMANA:

 • uplata na transakcijski račun
 • Maestro karticama
 • Maestro kartica Privredne Banke Zagreb 2 - 6 rata
 • kreditnim karticama VISA, MASTERCARD, DINERS, jednokratno
 • kreditna kartica VISA PREMIUM od PBZ banke 2- 6 rata
 • kreditna kartica DINERS od ERSTE banke 2-6 rata
 • Maestro kartica ERSTE banke 2-12 rata

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete. Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089


cijena od 1.010€ po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: