London - "Stopama malog čarobnjaka"

5 dana | Grupni polasci: 21.02., 22.06., 26.07., 14.08. i 26.08.2023.

Opis

5 dana
Grupni polasci: 21.02., 22.06., 26.07., 14.08. i 26.08.2023.
Grupni polasci

Informacije o letu:

satnica letova naznačena u programu

Prijevoznik: British Airways

Polazak 03.01., 21.02.2023.:

BA 849 ZAGREB 17:35 LONDON 19:10

BA 848 LONDON 13:20 ZAGREB 16:40

Polazak 22.06.2023.:

BA 849 ZAGREB 13:15 LONDON 14:50

BA 848 LONDON 15:05 ZAGREB 18:30

Polazak 26.07. i 23.08.2023.:

BA 849 ZAGREB 13:45 LONDON 15:20

BA 848 LONDON 08:55 ZAGREB 12:20

Polazak 14.08.:
BA 841 ZAGREB 19:25 LONDON 21:00
BA 840 LONDON 16:45 ZAGREB 20:10

Nema mogućnosti priključnih letova!

Itinerer

1. dan: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na izravan let za London (redovi letenja na dnu programa). Nakon slijetanja u London transfer posebnim autobusom do hotela, smještaj. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središta grada, odnosno do panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Ulaznica uz doplatu uključuje i 4D projekciju filma o Londonu (obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana!). Poslije vožnje odlazimo do Picadilly Circusa – tu su se Hermione, Harry i Ron teleportirali nakon vjenčanja. Šetnja prema Leicester Square, odnosno Covent Gardenu i slobodno vrijeme za večeru i osobne programe. Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LONDON: tematski razgled Stopama Malog čarobnjaka

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju Londonom u kojoj ćemo posjetiti lokacije korištene u serijalu o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Proći ćemo Shaftesbury Aveniju u koju je Hermione odlazila sa svojim roditeljima – bezjacima, otići ćemo do „Zakutne ulice“ u kojoj Harry i ostali učenici iz Hogwartsa u serijalu kupuju pribor za školu. Vidjet ćemo i mjesto premijere posljednjeg filma iz serijala, „Darovi smrti 2“. Potom ćemo prošetati do palače Buckingham, posjetiti lokaciju korištenu za snimanje Ministarstva magije te otići do Westminstera, lokacije koje su ne samo korištene i u serijalu već gdje se nalaze i najvažniji simboli grada: Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, itd. Pauza za ručak. Nakon odmora zajednički odlazak na stanicu King Cross gdje se nalazi čuvena „skrivena“ stanica 9 ¾, a uz King Cross nalazi se željeznički kolodvor St. Pancras otkud je poletio čarobni automobil Ford Anglia prema Hogwartsu u filmu „HP i odaja tajni“. Ostatak dana za aktivnosti prema želji. Za sve koje ne zanima HP preporučujemo individualni odlazak u neke od poznatih svjetskih muzeja ili galerija. Predlažemo da prošećete do živopisne China Town (kineske četvrti) i čarobne ulice Carnaby. A možete posjetiti primjerice LEGO dućan ili veliki svijet M&M bombona na nekoliko katova! Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme pješice ili javnim prijevozom, a možete se vratiti i samostalno. Noćenje.

3. dan: LONDON: nastavak tematskog razgleda

Doručak. Odlazimo u nastavak razgleda grada posvećenom malom Potteru. Prvo predlažemo odlazak u svjetski poznat muzej voštanih figura, Madame Tussauds (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Poslije razgleda muzeja odlazimo javnim gradskim prijevozom do katedrale sv. Pavla (ulaznica uz doplatu na licu mjesta, po želji). Sama katedrala se ne prikazuje niti spominje u knjigama ili filmovima, no uske spiralne stepenice u katedrali poslužile su za snimanja u kojima su se Harry, Ron, Hermiona i drugi polaznici Hogwarts škole spuštali i penjali kada bi išli na nastavu iz predmeta „Proricanje“ profesorice Trelawney. Zatim slijedi odlazak do londonske kule – Tower of London, sagrađene od strane Williama Osvajača u svrhu zaštite grada, kao i brodskog prometa na Temzi. Područje kompleksa pokriva oko 18 hektara, a okruženo je zidinama, kulama i bastionima. Preporučujemo posjet u slobodno vrijeme jer ovdje ćemo napraviti pauzu. Prelazimo preko predivnog mosta Tower Bridge prema neobičnoj zgradi gradske vijećnice. Londonski City Hall je prikazan u prvim scenama filma “HP i Princ miješane krvi”. Tu je u blizini i The Shard ili „Krhotina“, impozantan dodatak londonskom skylineu, koji je projektirao talijanski arhitekt Renzo Piano (proslavio se Centrom George Pompidou u Parizu). Visok je 306 metara, a ima i vidikovac na 72. katu (na 244 metra). Nastavljamo uz brod HMS Belfast, uz najmoćniji ratni brod britanske mornarice u II. svjetskom ratu, a možemo ga vidjeti i u filmu “HP i Red feniksa”. Odlazimo do zatvora koji je bio inspiracija za Azkaban i broda Golden Hind koji je kraljici Elizabeti I. u 16.st. donio veliko bogatstvo, a koji se pojavljuje u filmu „HP i Plameni pehar”. Dolazimo i do tržnice Borough market. Ova srednjovjekovna tržnica je u više navrata korištena za oživljavanje čarobnjačke magije. Tu se nalazi čak nekoliko lokacija iz filmova. Jedna od njih je i ulaz u čuveni pub Šuplji kotlić, u ulici Stoney 7 ispod željezničkog mosta u Boroughu, u kojem se nalazi jedan od ulaza u Zakutnu ulicu. Kako bi se došlo do Zakutne ulice, treba doći do zida koji se nalazi iza gostionice i kucnuti određenu ciglu nakon čega se u sredini zida pojavljuje rupa kao ulaz. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo za one koji se nisu umorili odlazak na neku od poznatih kazališnih predstava na West Endu. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LONDON: fakultativni izlet, Warner Bross Harry Potter Studio Tour

Doručak. Danas odlazimo do Warner Bross studija smještenog sjeverno od Londona. Ovaj fakultativni izlet vrhunac je našeg putovanja i neizostavan za sve ljubitelje serijala o Harryju Potteru! Na izlet idemo gradskom željeznicom (doplata za vlak na licu mjesta), a uplata ovog fakultativnog izleta je moguća samo u poslovnici (nije moguće naknadno uplatiti na licu mjesta). Broj ulaznica je ograničen i ovisi o raspoloživim terminima. Ondje su tijekom 10 godina snimljeni svi filmovi iz serijala o Harry Potteru. Imat ćete priliku vidjeti originalne filmske setove s kostimima, maskama i maketama te ćete se upoznati s inovativnom tehnologijom korištenom u snimanju. Dok budete šetali brojnim dvoranama, podsjetit ćete se scena iz filmova, imat ćete priliku vidjeti leteći auto Ford Anglia i noćni autobus na kat, koračati Velikom dvoranom za objed, proviriti u urede profesora Dumbledorea i ozloglašenog Snapea, spavaonicu u kojoj su boravili Harry i Ron te uživati u mnoštvu drugih, neobičnih i zadivljujućih predmeta. Nakon višesatnog razgledavanja studija, imate i mogućnost odmoriti u tematskom kafiću ili pak upotpuniti postojeću kolekciju memorabilija odlaskom u suvenirnicu. Povratak u grad vlakom i podzemnom željeznicom te slobodno poslijepodne. Iskoristite slobodno vrijeme za dobru londonsku ponudu i obavite shopping u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. Za one koji ostaju u gradu preporučujemo odlazak do zoološkog vrta, šetnju brojnim parkovima poput Hyde Parka i Kensington Gardens ili pak posjet šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: LONDON – ZAGREB

Paket-doručak ili doručak (ovisno o redu letenja, redovi letenja na dnu programa).

Rani transfer u zračnu luku (na polascima u lipnju i kolovozu) i let zrakoplovom British Airwaysa iz Londona za Zagreb na liniji BA848 u 09:05 sati. Dolazak u Zagreb u 12:30 sati po lokalnom vremenu (NAPOMENA: obratite pozornost na redove letenja na dnu programa jer se značajno razlikuju!).

Destinacija

London i Harry Potter

Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe.

London glavni je grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Povijest Londona započinje osnivanjem od strane Rimljana, koji su ga nazvali Londinium. Jezgra Londona, drevni londonski City zadržala je svoje srednjevjekovne granice. Najkasnije od 19. stoljeća, naziv "London" odnosi se i na metropolis koji se razvio oko grada. Danas, veći dio te konurbacije tvori londonsku regiju i administrativno područje Velikog Londona (Greater London), s vlastitim izabranim gradonačelnikom i skupštinom. 

Cijena

Polazak: 21.02.2023.
cijena od 4.300kn (570,71 EUR) po osobi

Polazak: 22.06.2023.
redovna cijena od 4.490 kn (595,93 EUR) po osobi
first minute od 4.290 kn (569,38 EUR) po osobi

Polazak: 26.07.2023.
redovna cijena od 4.690 kn (622,47 EUR) po osobi
first minute od 4.490 kn (595,93 EUR) po osobi

Polazak: 14.08.2023.
redovna cijena od 4.490 kn (595,93 EUR) po osobi
first minute od 4.290 kn (569,38 EUR) po osobi

Polazak: 23.08.2023.
redovna cijena od 4.990 kn (662,29 EUR) po osobi
first minute od 4.790 kn (635,74 EUR) po osobi

Cijena uključuje :

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Londonu u dvokrevetnim sobama sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje: 

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom): 320 kn (42,47 EUR) odrasli, 220 kn (29,19 EUR) djeca 11 do 14.99 godina, mlađi od 11 godina besplatno – PREPORUČUJEMO, na taj način značajno štedite vrijeme na licu mjesta!
 • London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn (33,18 EUR) odrasli, 220 kn (29,19 EUR) djeca do 14.99 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn (39,81 EUR) odrasli, 270 kn (35,83 EUR) djeca do 14.99 godina
 • ulaznica za Tower of London, cijena od: 300 kn (39,81 EUR) odrasli, 150 kn (19,90 EUR) djeca do 15.99 godina, djeca do 5 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn (33,18 EUR)
 • gore navedene cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta. Osim toga, cijene fluktuiraju ovisno o dobu godine, doba dana, potražnji i slično. Treba imati na umu da je pandemija virusa Covid-19 uzrokovala ograničenje ulaza u smislu broja posjetitelja i tzv. time slotove, što bitno otežava ad hoc ulaz na licu mjesta!
 • fakultativni izlet Warner Bros Harry Potter Studio Tour (uključuje ulaznicu s rezervacijom termina i pratnju voditelja putovanja) - 500 kn (66,36 EUR) (odrasli), 420 kn (55,74 EUR) (djeca od 5-14,99 godina) – najava i uplata pri rezervaciji aranžmana zbog ograničenog broja mjesta i termina (NIJE MOGUĆE naknadno uplatiti na licu mjesta) u cijenu izleta nije uključena cijena prijevoza autobusom i vlakom do Warner Bros studija (PLAĆANJE NA LICU MJESTA) – cijena karte ovisi o prijevozniku i vremenu u danu, a iznosi cca 18-25 GBP za odrasle, djeca 5-14,99 godina plaćaju 50% manje za kartu vlaka, više informacija o iznosu karte dobit ćete u završnom pismu te na licu mjesta od strane voditelja putovanja
 • nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.890 kn (250,84 EUR)/1.990 kn (264,11 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 Popusti i doplate

Popusti 

 • cijena za dijete do 11,99 godina u trokrevetnoj ili obiteljskoj sobi s dvije odrasle osobe koje plaćaju punu cijenu (max 2 djece i dvoje odraslih u jednoj sobi)Ž 
 • 03.01.2023.cijena 2.390 kn (317,20 EUR) po osobi za dijete u pratnji dvije odrasle osobe
 • 21.02.2023. 2.790 kn (370,29 EUR) po osobi za dijete u pratnji dvije odrasle osobe
 • na polasku 22.06. i 14.08.2023.cijena za dijete do 15,99 godina u trokrevetnoj ili obiteljskoj sobi s dvije odrasle osobe koje plaćaju punu cijenu (max 2 djece i dvoje odraslih u jednoj sobi) je 2.099 kn (278,58 EUR) za prvo dijete, te 3.199 kn (424,58 EUR) za drugo dijete.
 • na polasku 26.07.2023. cijena za dijete do 15,99 godina u trokrevetnoj ili obiteljskoj sobi s dvije odrasle osobe koje plaćaju punu cijenu (max 2 djece i dvoje odraslih u jednoj sobi) je 2.290 kn (303,93 EUR) za prvo dijete, te 3.490 kn (463,20 EUR) za drugo dijete
 • na polasku 23.08.2023. cijena za dijete do 15,99 godina u trokrevetnoj ili obiteljskoj sobi s dvije odrasle osobe koje plaćaju punu cijenu (max 2 djece i dvoje odraslih u jednoj sobi) je 2.590 kn (343,75 EUR) za prvo dijete, te 3.590 kn (476,47 EUR) za drugo dijete
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Doplate

Doplata za jednokrevetnu sobu

 • 1.890 kn (250,84 EUR) polasci 29.102022. i 03.01.2023. 
 • 1.990 kn (264,11 EUR) polasci 21.02.,22.06. i 26.07., 14.08. i 23.08.2023.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3/4*
Lokacija: London, UK

Četiri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Londonu u dvokrevetnim sobam.

Doplata za jednokrevetnu sobu 

 • 1.890 kn (250,84 EUR) polazak: 03.01.2023. 
 • 1.990 kn (264,11 EUR) polasci 21.02.,22.06. i 26.07.2023.

Predviđeni hotel na polascima 03.01., 21.02.2023: Holiday Inn London West 4*, ili slično

  

Predviđeni hotel na polascima 22.06., 26.07.2023.:  Hotel Royal National 3*  (centralno lociran)

Korisne informacije

Informacije o ulasku u UK s osobnom iskaznicom Od 01. listopada 2021. hrvatski državljani koje putuju u UK i nemaju digitalni imigracijski status (pre settled status, settled status ili dokaz da su pokrenuli postupak u EUSS-u), ili britansku putovnicu moraju imati valjanju hrvatsku putovnicu. Ulazak u UK s osobnom iskaznicom je moguć samo za osobe koje imaju digitalni imigracijski status: pre settled status, settled status ili dokaz da su pokrenuli postupak u EUSS-u. Službene informacije o prelasku granice UK s osobnom iskaznicom pratite na https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-from-1-january-2021. Službene informacije o uvjetima ulaska u UK i prelaska granice UK dostupne su na https://www.gov.uk/uk-border-control. U kontekstu epidemiološke situacije, i mjera koje su na snazi prije putovanja u Englesku savjetujemo pratiti informacije o eventualno važećim mjerama na stranici https://www.gov.uk/guidance/covid-19-coronavirus-restrictions-what-you-can-and-cannot-do.

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja British Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta. 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. - Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Odgovorni organizator Idea putovanja d.o.o., OIB:21344819267

Opći uvjeti putovanja: https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10

Datum polaska:
Broj osoba: