Pariz

4 dana | Grupni polasci: 17.11., 23.11., 08.12.2023., 04.01. i 11.01.2024.

Opis

4 dana
Grupni polasci: 17.11., 23.11., 08.12.2023., 04.01. i 11.01.2024.
Zrakoplovom iz Zagreba! First minute cijene!

Garantirani polasci!

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika, Zadra i Pule (isključivo na upit)

Predviđeni hotel:Ibis Paris la Defense Esplanade 3* ili slično

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a.


 

Itinerer

1. dan: ZAGREB – PARIZ

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Pariz (satnice leta iskazane na dnu programa). Transfer autobusom do centra uz panoramski razgled grada: Bastille – veliki bulevari – Opera – slavni trgovi Vendome i Concorde – Champs Élysées – Arc de Triomphe – Trocadero – Les Invalides – Sorbonne – Panteon – Luksemburški park – Latinska četvrt. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do jedne od najpoznatijih ulica svijeta, Champs Élysées. Šetnja slavnom avenijom uz raskošne izloge i živopisne pariške bistroe i restorane. Slobodno vrijeme. Odlazak do obale Seine gdje je moguće uputiti se na jednosatnu vožnju brodom s pogledom na najpoznatije pariške lokalitete i ispod slavnih mostova – preporučujemo (doplata prilikom rezervacije aranžmana)! Poslije vožnje brodom mogućnost odlaska do Eiffelovog tornja u neposrednoj blizini, koji već 132 godine nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s voditeljem putovanja, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom) te uživanje u pogledu na grad s 324 m visine (kupnja ulaznice individualno, na licu mjesta ili ranije online). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda grada javnim prijevozom i pješice do srca Pariza, otoka sv. Louisa i Ile de la Cité. Proći ćemo kraj slavne katedrale Notre Dame, najpoznatije gotičke crkve na svijetu i obići je izvana, pa od Palače pravde, crkve St. Chapelle, uz nekadašnju tamnicu Conciergerie, kroz tržnicu cvijeća, prema Latinskoj četvrti i bulevaru St. Michel. Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak do muzeja Louvre (uz doplatu pri rezervaciji) koji ćemo posjetiti u poslijepodnevnim satima. Vrijeme za obilazak jednog od najvećih i najpoznatijih svjetskih muzeja s čudesnim blagom drevnih civilizacija i najvećim remek-djelima čovječanstva. Poslije posjeta Louvreu slobodan ostatak dana i večeri, povratak u hotel u dogovoru s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. U večernjim satima mogućnost odlaska na cabaret predstavu u poznati Moulin Rouge (uz doplatu prilikom rezervacije) ili neki drugi slavni cabaret. Noćenje.

3. dan: PARIZ

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak javnim prijevozom na Montmartre – poznatu umjetničku četvrt Pariza. Posjet bazilici Sacre Coeur i trgu slikara Place Tertre gdje možete naručiti izradu portreta, kupiti tipične pariške suvenire ili jednostavno uživati u umjetničkom ozračju četvrti koja je iznjedrila impresionizam. Poslije šetnje Montmartreom mogućnost odlaska do još jedne pariške atrakcije: tornja Montparnasse. Njegova je posebnost što sa svojih 210 m visine i 60 katova nudi pogled na Pariz kakav ne nudi ni Eiffelov toranj – naime, to je panorama Pariza kojim dominira najprepoznatljiviji simbol Pariza i Francuske uopće, Eiffelov toranj (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučujemo individualni posjet nekom od nezaobilaznih pariških muzeja: muzej Rodin ili prekrasni Orsay sa sjajnom kolekcijom impresionista kao što su Monet, Renoir, Cezanne, Van Gogh, muzej Picasso ili fantastični centar moderne umjetnosti George Pompidou, itd. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PARIZ – ZAGREB
Polasci od 08.04.-14.09. (ljetni red letenja):
Doručak. Nakon doručka odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za zadnje šetnje Parizom, posjetu nekom od muzeja, kupovinu i slično. Povratak u hotel i transfer u zračnu luku u 15 sati. Prijava na redovni let Croatia Airlines na liniji OU 471 u 18:30, dolazak u Zagreb planirano u 20:20 sati.
Polasci 02.11., 17.11., 23.11., 8.12., 14.12.2023., 04.01. i 11.01.2024.*: Doručak. Transfer u zračnu luku i prijava na redovni let Croatia Airlines na liniji OU 471 u 11:20 sati, dolazak u Zagreb planirano u 13:10 sati.

Destinacija

Pariz

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija".

Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od globalnih gradova.

Tri najpoznatije pariške znamenitosti su katedrala iz 12. stoljeća Notre-Dame na otoku Île de la Cité, Napoleonski Slavoluk pobjede i Eiffelov toranj iz 19. stoljeća. Eiffelov toranj bio je "privremena" konstrukcija Gustavea Eiffela za svjetsku izložbu 1889., ali toranj nikada nije demontiran te je i danas trajni simbol Pariza.

Niz spomenika započinje s Louvreom i nastavlja se kroz park Tuileries, Elizejska polja i Slavoluk pobjede na trgu Place de l'Étoile. Od 1960-ih, niz je produžen dalje na zapad do poslovne četvrti La Défense kojom dominira pravokutni Grande Arche; ta četvrt sadrži većinu najviših zgrada u pariškoj urbanoj zoni. Muzej Invalides mjesto je pokapanja mnogih francuskih vojskovođa, uključujući Napoleona, dok su u Panteonu pokopane mnoge francuske istaknute ličnosti.

Palača Garnier, izgrađena u kasnom razdoblju drugog carstva, sjedište je Pariške opere i baleta, dok je bivša palača Louvre danas jedan od najrenomiranijih muzeja na svijetu. 

SLUŽBENO IME: Republika Francuska

DRŽAVNO UREĐENJE: Republika i parlamentarna država

GLAVNI GRAD: Pariz, oko 2.2 milijuna (2016 god.)

PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h

JEZIK: francuski (službeni)

RELIGIJA: kršćani (većinom rimokatolici) 63-66 %, muslimani 7-9 %, ateisti 23-28 %, itd.

VREMENSKA RAZLIKA: srednjoeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Francuska (Pariz) 12:00)

NOVAC: EUR (euro)

BROJ STANOVNIKA: oko 67.34 milijuna (podatak iz 7/2018. god).

POVRŠINA: oko 643.801 km²

GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Zapadnoeuropsko država, graniči sa Španjolskom na jugozapadu, Italijom na jugoistoku, Švicarskom na istoku, te Njemačkom, Luksemburgom i Belgijom na sjeveroistoku. Na jugu izlazi na Sredozemno more, a na sjeveru na Atlantski ocean.

KLIMA: Oceanska klima na zapadu, kontinentalna klima u središtu i na istoku zemlje i mediteranska klima na jugoistoku.

ELEKTRIČNI NAPON: 230 V.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +33. Mobilne telefonske veze su dobre, svi mobilni operateri imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.

NAPOJNICE: Ako ste zadovoljni uslugom možete ostaviti do 10%.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA: Savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu ili lanenu odjeću tijekom ljetnih mjeseci; topliju za vrijeme zime. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.

HRANA I PIĆE: Jedna od najpoznatijih svjetskih gastronomija, francuska kuhinja je bogata i puna raznih utjecaja. Ono što nas na prvu asocira na francusku gastronomiju su svakako sirevi i vino - u Francuskoj postoji gotovo 400 različitih vrsta sireva. Najpoznatiji su chevre (tradicionalni kozji sir), Brie, Roquefort, Camembert i Gruyere. Ako bismo morali izabrati ono najkarakterističnije za francusku kuhinju, to bi bio baguette kruh.

Doručak, koji se sastoji od kave, čaja ili vruće čokolade s kroasanom punjenim džemom poslužuje se između 7 i 9 sati ujutro. Ruča se u podne, dok se večera poslužuje oko 8 sati navečer. Neki od specijaliteta su: soupe à l’oignon - tradicionalna francuska juha od luka i govedine, obično poslužena s krutonima i topljenim sirom na vrhu; coq au vin - piletina pirjana s vinom, gljivama, slanom svinjetinom ili slaninom, gljivama, lukom, često češnjakom, a ponekad i malo rakije; Nicoise salata - kombinacija zelene salate, svježih rajčica, kuhanih jaja, tune, zelenog graha, maslina i inćuna; soufle au chocolat – prozračni desert na bazi jaja, hrskav izvana, s tekućom čokoladom iznutra.

KUPOVINA: popularni suveniri su npr. beret kape, macarones, vino, sirevi, kozmetika i parfumerija. Trgovine u manjim gradovima rade uglavnom od 9:30 do do 12 sati, potom slijedi pauza za ručak od 12 do 14:30, te rade ponovno od 14:30 do 21 sat, svakim radnim danom, dok malo koji dućan radi nedjeljom. Veći trgovački centri rade svaki dan od 10 do 21 sat.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici 7, Square Thiers 75116 Paris FRANCE

vrhpariz@mvep.hr fr.mvep.hr

Cijena

Polazak: 17.11.2023.
cijena od 555 € (4.181,65 kn) po osobi

Polazak: 23.11.2023.
cijena od 555 € (4.181,65 kn) po osobi

Polazak: 08.12.2023.
cijena od 555 € (4.181,65 kn) po osobi

Polazak: 04.01.2024.
cijena od 625 € (4.709,06 kn) po osobi

Polazak: 11.01.2024.
cijena od 555 € (4.181,65 kn) po osobi
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Cijena uključuje :

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu od 2 EUR (15,07 kn) po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • plovidbu Seinom u trajanju jednog sata – 19,91 EUR (150,01 kn), djeca od 4-11 godina 10,62 EUR (80,02 kn), djeca do 4. godine života gratis
 • ulaznicu za Louvre - 33,18EUR (249,99 kn) po osobi (prijava i doplata prilikom rezervacije, min. 15 prijavljenih osoba) - besplatan ulaz za djecu državljane EEA do 18 godina te mlade od 18 do navršene 26. godine života (zemlja članica Europske Unije, Norveške, Islanda i Lichtenštajna) - agencija ne odgovara za raspoloživost ulaznica
 • ulaznicu za Montparnasse toranj - 18,58 EUR (139,99 kn) po osobi, djeca od 4 do 11 godina 9,95 EUR (74,97 kn), djeca ispod 4 godine starosti gratis ( prijava i doplata prilikom rezervacije)
 • ulaznicu za cabaret npr. Moulin Rouge ili Lido cca. 157,94 EUR (1.190 kn) po osobi (rezervacija na upit s obzirom na provjeru raspoloživosti termina u 21 ili 23 sata na odabrani dan, uključuje pola boce šampanjca ili dva pića po osobi tijekom predstave)
 • karte javnog prijevoza u Parizu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – od 131,40 EUR (990,03 kn) / 157,94 EUR (1.190 kn), ovisno o datumu polaska, prema tablici (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • Informativne cijene ulaznica, kolovoz 2022. (plaćanje na licu mjesta, mogu biti podložne promjeni): Muzej D’Orsay 16 EUR (120,55 kn); karta za brzi vlak RER + METRO do Disneylanda (povratna) 16 EUR (120,55 kn) (djeca cca 8 eur (60,28 kn); ulaznica za Disneyland (1 park) od 89 EUR (670,57 kn) za odrasle, 82 EUR (617,83 kn) djeca 3-11 godina
 • napojnicu za vozača i vodiča - 2 EUR (15,07 kn) po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene, 
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene 
 • trokrevetne sobe za odrasle nisu moguće, SAMO ZA DJECU DO 140 CM VISINE!
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika po osobi od 65,03 € (489,97 kn) (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu).
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 65,03 EUR (489,97 kn).

 

Doplata za jednokrevetnu sobu

datumi polaska Doplata za jednokrevetnu sobu
09.03. -12.03.2023.  131,40 EUR (990,03 kn)
23.03.-26.03.2023.  131,40 EUR (990,03 kn)
08.04.-11.04. 2023. 157,94 EUR (1.190 kn)
29.04.-02.05.2023.  157,94 EUR (1.190 kn)
11.05.-14.05.2023.  144,67 EUR (1.090,02 kn)
26.05.-29.05. 2023. 157,94 EUR (1.190 kn)
27.05.-30.05.2023.  157,94 EUR (1.190 kn)
08.06.-11.06.2023. 157,94 EUR (1.190 kn)
23.06-26.06.2023. 157,94 EUR (1.190 kn)
03.08.-06.08.2023.
144,67 EUR (1.090,02 kn)
12.08.-15.08.2023.
144,67 EUR (1.090,02 kn)
14.09.-17.09.2023.
144,67 EUR (1.090,02 kn)
02.11.-05.11.2023.
144,67 EUR (1.090,02 kn)
17.11.-20.11.2023.
130 EUR (979,48 kn)
23.11-26.11.2023.
130 EUR (979,48 kn)
08.12.-11.12.2023.
130 EUR (979,48 kn)
14.12.-17.12.2023.
130 EUR (979,48 kn)
 04.01. i 11.01.2024.
130 EUR (979,48 kn)

 Gradski prijevoz

Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza.
Preporučujemo kupovinu Navigo karte na koju uplaćujete broj vožnji koji vam je potreban tijekom boravka.
Jednokratna karta stoji cca 1,90 eur  (14,32 kn)(za 2 zone)

 

Smještaj

Smještaj: Hotel Ibis la Defense 3*
Lokacija: Paris, Francuska

 Predviđeni hotel: Hotel ibis Paris La Défense Centre 3*

Odlična lokacija!!!!

Hotel se nalazi u poslovnoj četvrti La Defense. Stanica podzemne željeznice Esplanade de la Defense na liniji 1 vodi izravno do centra Parisa.

Smještaj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom. Sobe su klimatizirane i imaju besplatan WiFi. Neke sobe imaju pogled na rijeku Seinu i Eiffeilov toranj.

Korisne informacije

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Informacije o letu:
Croatia Airlines
Polasci od 08.04.-14.09.2023.:

OU 470 ZAGREB 09:00 PARIZ 11:05
OU 471 PARIZ 18:30 ZAGREB 20:20

Polasci  02.11., 17.11., 23.11., 08., 14.12.2023.; 04.01.,11.01.2024:
OU 470 ZAGREB 08:25 PARIZ 10:30
OU 471 PARIZ 11:20 ZAGREB 13:10


VAŽNE INFORMACIJE 

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni. 
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. 
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. 
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa. 
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja:

Eiffel: 9:30-22:30 za posjetitelje koji dolaze liftom, 9:30-22 sata za posjetitelje koji dolaze stubama. Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 eur do 26,10 eur nadalje, preporučujemo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta.

Louvre: 9:00-18:00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21:45). Svi posjetitelji moraju bukirati vrijeme ulaska i nositi masku, kao i predočiti EU covid potvrdu.

Musee D'ORSAY: 09:30-17:30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10-21:45).

 

Gradski prijevoz

Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza. Preporučujemo kupovinu Navigo karte na koju uplaćujete broj vožnji koji vam je potreban tijekom boravka. Jednokratna karta stoji cca 1,90 eur (za 2 zone)

Kupnja

Galerie Lafayette i Le Printemps na bulevaru Haussmann Radno vrijeme trgovina: 10:00-19:00 od ponedjeljka do subote

Banke

Radno vrijeme: od 9:00-16:30 od ponedjeljka do petka

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak. Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. .conspari@mvep.hr Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Idea Putovnja d.o.o.

Za ovo putovanje vrijede opći uvijeti odgovornog organizatora Idea Putovanja d.o.o.

 


cijena od 555 € (4.181,65 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: