Velika Nizozemsko-Belgijska tura

5 dana zrakoplovom | Grupni polazak: 20.10.2021.

Opis

5 dana zrakoplovom
Grupni polazak: 20.10.2021.

Odlična satnica letova i provjeren program putovanja!

INFORMACIJE O LETU:

OU 450 ZAGREB 08:20 AMSTERDAM 10:30

OU 4457 BURUXELLES 20:25 ZAGREB 22:10

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines.  Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Minimalni broj putnika: 2

Maksimalni broj putnika: 30

Smještaj u hotelu IBIS AMSTERDAM AIRPORT ili sl. u Amsterdamu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi. Smještaj u hotelu BEDFORD ili sl. u Bruxellesu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi.

Itinerer

1. dan ZAGREB – AMSTERDAM SCHIPHOL – AMSTERDAM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb, kod šaltera informacija, 2 kat, u 06:30h gdje će vas dočekati voditelj putovanja. Prijava i let za Amsterdam na direktnoj liniji Croatia Airlinesa u 08:20h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer do hotela, smještaj u hotel, nakon toga odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja do centra grada. Šetnja gradom od Centraal Stationa do najznačajnijih znamenitosti: Trg Dam, Kraljevska palače, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i uživanje u kavici uz jedan od amsterdamskih kanala. Slobodno vrijeme te individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan AMSTERDAM – MALA NIZOZEMSKA TURA (fakultativno)

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet MALA NIZOZEMSKA TURA (uz doplatu): odlazak autobusom na poludnevni izlet prema sjeveru Nizozemske do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Vidjet ćete najljepše primjerke vjetrenjača u Nizozemskoj, imat ćete mogućnost posjetiti manufakturu klompi – tradicionalni nizozemski proizvod te tradicionalnu nizozemsku siranu, gdje ćete imati priliku degustirati i kupiti sir. Slijedi posjet prekrasnom ribarskom selu Volendam. Slobodno vrijeme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i nabavku suvenira. Povratak u Amsterdam. Slijedi odlazak do poznate brusionice dijamanata Coster Diamonds uz mogućnost kupovine nakita po tvorničkim cijenama. Nakon posjeta brusionici dijamanata preporučujemo nezaboravnu vožnju amsterdamskim kanalima gdje ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Preporučujemo posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja Van Gogh, Rijksmuseum ili potresnom muzeju Ane Frank. Noćenje.

3. dan AMSTERDAM – SCHEVENINGEN – DEN HAAG – DELFT – BRUXELLES

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak na cjelodnevni izlet-turu po Nizozemskoj – odlazak do obale Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningen. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu šetnicom dugom 3 km, kao i mol koji se dužinom od 400 m proteže uz Sjeverno more. Kratka vožnja do Den Haaga, sjedišta nizozemske vlade i trećeg grada po veličini u Nizozemskoj. Šetnja do zgrade nizozemskog parlamenta i gradskog središta. Kraće slobodno vrijeme za kavu. Slijedi posjet Delftu – jednom od najljepših gradova u Nizozemskoj, poznatom kao gradu plavo-bijelih porculanskih pločica. Nastavak putovanja prema Belgiji. Dolazak u Bruxelles, smještaj u hotel te odlazak na večernju orijentacijsku šetnju u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan FAKULTATIVNI IZLET GHENT – BRUGGE

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu) : vožnja do srednjovjekovnog Ghenta, šetnja starim dijelom grada s katedralom St. Bavo, u kojoj se nalazi impresivni poliptih Mistično janje iz 15. st., Jana i Huberta van Eycka, vjerojatno najveća slika zapadne umjetnosti. Nastavak vožnje do Bruggea – grada piva, čokolade i čipke, a zbog iznimne ljepote smatraju ga jednim od najljepših europskih gradića, s potpuno očuvanom gotičkom arhitekturom (na UNESCO listi svjetske baštine). Po dolasku, slijedi šetnja povijesnim centrom: glavni trg, gradska vijećnica, katedrala, romanička crkva Sv. Krvi, gdje se čuva relikvija Isusove krvi koju je nakon 2. križarskog pohoda Tierryod Alsacea donio iz Svete zemlje. Nakon razgleda grada, u slobodno vrijeme predlažemo vožnju fijakerom romantičnim uličicama ili slikovitu plovidbu brodom kanalima koji okružuju stari grad. Povratak u Bruxelles. Noćenje.

5. dan BRUXELLES – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u šetnju u pratnji voditelja putovanja do glavnog gradskog trga Grande Place koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Nekadašnja tržnica iz 13. st. s gradskom vijećnicom, baroknim i gotičkim građevinama, danas je živahni centar grada te jedan od najljepših europskih gradskih trgova. Nakon pauze za ručak predlažemo posjetu obrtničkim radionicama čuvene belgijske čokolade. Nikako nemojte propustiti degustaciju belgijskih waffla i poznatih pralina. Predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog produkta, a posebno belgijskih pralina; ili u park Mini Europa, smješten u podnožju Atomiuma. Uživajte u ovom jedinstvenom doživljaju i reprodukcijama najatraktivnijih europskih znamenitosti (80-ak gradova i cca. 350 građevina). Transfer za zračnu luku, prijava na direktan let zrakoplovom Croatia Airlines iz Bruxellesa OU 4457 u 20:25h, s dolaskom u Zagreb u 22:05h.

Destinacija

Cijena

Polazak: 20.10.2021.
redovna cijena od 4.490 kn po osobi
first minute od 4.290 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bruxelles – Zagreb
 • smještaj u hotelu IBIS AMSTERDAM AIRPORT ili sl. u Amsterdamu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu BEDFORD ili sl. u Bruxellesu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transferi zračna luka – hotel u Amsterdamu te hotel u Bruxellesu – zračna luka Bruxelles
 • transfer Amsterdam uz razgledavanje den Haaga, Sheveningena i Delfta do Bruxellesa
 • sve razglede prema programu
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje avio karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana u iznosu od 1190,00 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • boravišna pristojba (plaćanje na licu mjesta )
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kuna
 • trokrevetna soba na upit (bez popusta)

OBAVEZNA DOPLATA ( promjenjivo do datuma putovanja): boravišna pristojba 1,75€ po noćenju/osobi u Amsterdamu i 4,24€ po noćenju/sobi u Bruxellesu.

Cijena fakultativnog programa:

 • izlet autobusom Ghent-Brugge – 75 Eur (potrebno min 15 osoba za realizaciju)
 • izlet autobusom MALA NIZOZEMSKA TURA – 50 eur (potrebno min 10 osoba za realizaciju)
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima cca. 18 eur

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE – 420 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit)

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*
Lokacija: Amsterdam, Bruxelles

Smještaj u hotelu IBIS AMSTERDAM AIRPORT ili sl. u Amsterdamu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi.

Smještaj u hotelu BEDFORD ili sl. u Bruxellesu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi.

Korisne informacije

Informativne cijene ulaznica: 

Rijksmuseum 20€/mladi ispod 18. god. gratis; Van Gogh muzej 19€/kupovina moguća samo preko interneta; Kuća Ane Frank 10€/kupovina moguća samo preko interneta; Park Mini Europe 15,50€ odrasli, 11,50€ djeca, Muzej kakaa i čokolade 8€ odrasli, djeca od 6 do 12 god. 5€.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Nizozemsku i Belgiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Informacije vezane za putovanje u vrijeme pandemije Covid-19:

Od 29. kolovoza 2021., putnici stari 12 ili više godina koji dolaze u Nizozemsku iz Hrvatske, morat će pokazati EU digitalnu COVID potvrdu. Putnici koji nisu u potpunosti cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus, morat će predočiti negativne rezultate testa: PCR testa ne starijeg od 48 sati ili antigenskog testa ne starijeg od 24 sata. Svim osobama koje putuju u Nizozemsku savjetuje se obavljanje samotestiranja na koronavirus po dolasku.

Putnici koji u Nizozemsku dolaze zračnim prijevozom, moraju ispuniti 'zdravstvenu deklaraciju': https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2020/07/20/gezondheidsverklaring-reizigers-nederlands

Za sve putnike koji ulaze na teritorij Kraljevine Belgije i bez obzira na sredstvo putovanja nadalje postoji obveza popunjavanja PLF obrasca - Public Health Passenger Locator Form unutar 48 sati prije ulaska na teritorij Belgije. Elektronički PLF obrazac dostupan je na nižoj poveznici i potrebno ga je predočiti prilikom ulaska u zrakoplov i belgijskim vlastima prilikom ulaska zemlju https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.

Fizički PLF obrazac dostupan je na nižoj poveznici, potrebno ga je predočiti prilikom ulaska u zrakoplov i uručiti belgijskim vlastima prilikom ulaska u zemlju https://diplomatie.belgium.be/sites/default/files/downloads/belgium_passengerlocatorform_fr.pdf.

Za putovanja automobilom, vlakom ili brodom potrebno je obrazac elektroničkom poštom dostaviti na dan ulaska u zemlju na adresu PLFBelgium@health.fgov.be Belgija je usvojila pravila za slobodna i sigurna putovanja unutar EU na temelju primjene Digitalne zelene potvrde (DZP) koja će se koristiti u svim državama članicama EU te u Belgiji od 1. srpnja 2021. Pri osiguravanju slobodnih i sigurnih putovanja Belgija se oslanja na Digitalnu zelenu potvrdu koja će sadržavati podatke o cijepljenju, negativnom testu ili preboljenoj korona virusnoj bolesti.

 

Za ovo putovanje važeći su uvjeti putovanja organizatora Mondo travel d.o.o.

 


redovna cijena od 4.490 kn po osobi
first minute od 4.290 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: