Bukurešt i Transilvanija

4 dana/3 noćenja | Grupni polasci: 21.06. i 04.10.2019.

Opis

4 dana/3 noćenja
Grupni polasci: 21.06. i 04.10.2019.
Polazak zrakoplovom iz Zagreba! First minute cijena!

Fakultativni izlet: Brašov - Drakulin zamak Bran - dvorac Peleš

Zrakoplovom iz Zagreba

Itinerer

1. dan Zagreb-Bukurešt

Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 06.30h kod šaltera informacija. Let za Bukurešt zrakoplovom Croatia airlines u 08.40h. Po dolasku u Bukurešt oko 11.30h, panoramski razgled autobusom glavnog grada Rumunjske, Pariza Balkana: Palača slobodnog tiska, Trijumfalni luk, Piatea Victoriei - zgrade vlade, Akademija znanosti, pa duž stare ulice Calea Victoriei - koncertna dvorana Ateneum, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, kraljevska palača Carola I - Sala Palatul, Sveučilište, Trg revolucije gdje je počela pobuna protiv Ceasescua 1989. God, Piata Unirii i divovski Parlament iz Ceausecuovog doba, jedna od tri najveće zgrade na svijetu zbog koje je srušeno oko 3500 objekata koji nisu bili u skladu s vizurom, vožnja uz rijeku do predsjedničke palače Cotroceni, Opera, nedovršena zgrada Ceausecuove RTV… Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan Bukurešt

Doručak. Nastavak razgleda grada pješice po egzotičnom starom dijelu grada gdje je srednjovjekovni dvor Curtea Veche u kojem je znao obitavati i Vlad Tepeš – Drakula i stara crkva sv Antuna. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju ili piće u nekom od mnogobrojnih bistroa i restorana u ulicama Lipscani i Franceza, ili pak za obilazak Etno Sela Satului, muzeja na otvorenom gdje se može vidjeti 300 ruralnih povijesnih rumunjskih kuća i zgrada, poput seoskih kuća i štala, starinskih crkava, kao i transilvanijskih kuća. Moguća šetnja uz jezero u parku Herastrau.Noćenje.

3. dan fakultativni izlet Brašov-Drakulin zamak Bran-Sinaia i dvorac Peleš

Doručak. Slijedi fakultativni izlet prema Brašovu, starom saksonskom gradu Kronstadtu, poznatom po tzv Crnoj crkvi, najvećoj gotičkoj crkvi Jugoistočne Europe. Razgled stare vijećnice i uščuvanih cehovskih zgrada na glavnom trgu iz 16.stoljeća. Kraća vožnja do zamka Bran u kojem je boravio Vlad Tepeš, Drakula. Izgrađen je na 60 metara visokoj stijeni, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu. Razgled i slobodno vrijeme za suvenire. Nakon toga vožnja prema gradiću Sinaia, nazvan prema Sinaju s kojeg se vratio rumunjski plemić i osnovao tu manastir. Razgled obližnjeg kraljevskog dvorca Peleš, sagrađenog za rumunjskog monarha Carola I 1873.-1914., lijep primjer ladanjske arhitekture. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4.dan Bukurešt-Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa za Zagreb u 12.10h. Dolazak u Zagreb u 13.05h.

Destinacija

Rumunjska

Rumunjska je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči na na jugu s Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na sjeverozapadu s Mađarskom, na sjeveru s Ukrajinom te na sjeveroistoku s Moldovom. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije.

Glavni grad: Bukurešt

Pozivni broj: +40

Valuta: Rumunjski lej

Stanovništvo: 19,64 milijuna (2017.) Statistički ured Europskih zajednica

Službeni jezik: Rumunjski jezik

Bukurešt (rumunjski: Bucureşti) je glavni i najveći grad Rumunjske. Grad je 2007. godine brojio 1.931.838 stanovnika, a administrativno područje imalo je 2.600.000 stanovnika. Manje je poznato da je Bukurešt utemeljio vlaški knez Vlad III. Drakula. Rijeka Dâmboviţa dijeli Bukurešt na dva dijela. Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz; kroz grad prolaze dva velika bulevara, a velik dio zgrada izgradili su strani arhitekti, najčešće Francuzi i Talijani. Rumunjski arhitekti razvili su stil sličan francuskom, a razlog tomu je što se većina imućnijih Rumunja prije dolaska komunizma školovala u Francuskoj. Nakon dolaska komunista na vlast sve se više grade zgrade strogog izgleda koje je bilo lakše i jeftinije izgraditi, ali je Bukurešt i dalje ostao grad parkova i lijepe arhitekture. Klima je u Bukureštu jako oštra, ovaj kraj nema proljeća i jeseni; zime su hladne s jakim vjetrovima, a ljeta su vruća i suha.

Brașov je grad u srednjem dijelu Rumunjske i glavni grad županije Brașov. Dio je povijesne pokrajine Transilvanije i okružen je Karpatima. U Brașovu postoji mnogo građevina koje su sagradili Nijemci koji su živjeli u gradu. Brojne su građevine u gotičkom stilu. Postoji mnogo protestantskih crkava (najvažnija je Crna crkva, najveća protestantska crkva u Rumunjskoj). U blizini grada na Karpatima se nalazi dvorac Bran za koji se smatra da je u njemu živio Vlad III. Drakula. To je jedno od najpoznatijih rumunjskih turističkih odredišta.

Cijena

Polazak: 21.06.2019.
od 3.180 kn po osobi
first minute od 3.080 kn po osobi

Polazak: 04.10.2019.
od 3.180 kn po osobi
first minute od 3.080 kn po osobi

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Zrakoplovne pristojbe (990 kn) uključene u cijenu – iznos je promjenljiv do ispisa karata

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 495 kn

Cijena uključuje:

 • zrakoplovni prijevoz Zagreb-Bukurešt-Zagreb
 • prijevoz turističkim autobusom
 • smještaj u hotelima 4* na bazi 3 noćenja s doručkom
 • razglede prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje: 

 • dodatne obroke
 • putno osiguranje
 • ulaznice u kulturno-povijesne spomenike, a okvirna cijena pojedinih ulaznica iznosi 6-7 € (ukupno cc 30€).

Fakultativni izlet: cijena 390 kn / minimum 15 osoba, prijave i uplate u agenciji prije puta

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Bukurešt, Rumunjska
smještaj u hotelima 4* na bazi 3 noćenja s doručkom

Korisne informacije

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Rumunjska – zanimljivosti:

 • Ime zemlje “Rumunjska” potječe od latinske riječi “Romanus” što znači “Rimljanin” – “građanin Rimskog carstva”
 • Palača rumunjskog Parlamenta druga je najveća zgrada na svijetu - iza zgrade Pentagona. Gradio ju je Ceausecu od 1984. godine i nije ju stigao završiti. Izgubio je vlast i ubijen je u prevratu godine 1989. Od tada je napredak u izgradnji ove jedinstvane građevine, koju zovu i Dom naroda, usporen i ona još nije završena iako su u njoj smještena i funkcioniraju oba doma Parlamenta. Zgrada je visoka 86 m i ima 12 nadzemnih i 8 podzemnih katova.
 • Dvorac Peles u gradu Sinaia bio je prvi europski dvorac u potpunosti osvijetljen električnom strujom. Elektricitet je proizveo vlastiti pogon dvorca, a njegov centralni sustav grijanja, izgrađen 1888., još je uvijek funkcionalan i u uporabi. 1889. godine grad Temišvar postao je prvi grad u Europi s električnom rasvjetom.
 • Poznata rumunjska gimnastičarka Nadia Comanechi prva je u povijesti gimnastike dobila ocjenu 10 – dakle, izvela je savršenu vježbu – na olimpijadi u Montrealu 1976.
 • Rumunjski jezik star je 1700 godina i potječe od doba Rimskog carstva. Nakon pada Rimskog carstva i naseljavanjima novih naroda, rumunjski jezik ostao je odsječen od ostalih romanskih jezika (talijanski, španjolski, francuski, portugalski) zbog razvoja pod drugačijim okolnostima no sačuvao je elemente vulgarnog latinskog, a istodobno se mijenjao pod utjecajem susjednih slavenskih naroda.

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Azur tours d.o.o., OIB 66836187861

od 3.180 kn po osobi
first minute od 3.080 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: