Sankt Petersburg

4 dana zrakoplovom | Grupni polasci: 03.-06.10.2019.

Opis

4 dana zrakoplovom
Grupni polasci: 03.-06.10.2019.

Grupni polazak iz Zagreba! Lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

First minute cijena.

Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu aranžmana.

Vrijednost više:

 • Hotel u gradu.
 • Lokalni vodič na hrvatskom jeziku.

Itinerer

1.dan ZAGREB-ST. PETERBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod šaltera informacija. Ukrcaj na let Croatia airlines u 14.20h, sa slijetanjem u St. Peterburg oko 18.00h po lokalnom vremenu. Po obavljanju carinskih formalnosti, ukrcaj u autobus te vožnja do hotela u centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju gradom u pratnji pratitelja. Povratak na noćenje u hotelu.

2.dan ST. PETERBURG

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom i pješice s lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku: Petropavlovska utvrda i saborna crkva gdje su smješteni grobovi Romanovih, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Ljetni vrtovi, Crkva sv. Spasitelja na prolivenoj krvi, Mihajlovska palača, palača Stroganof, Nevski prospekt... Slobodno. Predlažemo vožnju brodom po kanalima. Noćenje.

3.dan ST. PETERBURG – fakultativno HERMITAGE I PETERHOF

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada ili izlet uz doplatu. Odlazak do Zimskog dvorca gdje se, u raskošnom ambijentu nekadašnje carske rezidencije, smjestio poznati muzej Ermitaž - jedna od navećih i najkvalitetnijih svjetskih zbirki umjetnina s djelima Leonarda da Vincija, Rafaela, Rembrandta, Canove, Matissa itd. Obilazak muzeja uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Slijedi nastavak do Peterhofa (također se još zove i Petrodvorets), 25km udaljen od St. Peterburga, zapadno uz Finski zaljev. Izgradio ga je 1704.g. Petar I kao običnu drvenu kućicu, a kasnije je nazvana Velika ljetna palača. Razgled palače izvana, te posjet predivnom parku punom fontana i vodoskoka. Povratak u St. Peterburg u kasno poslijepodne. Noćenje.

4.dan ST. PETERBURG – PUSHKIN - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja do mjesta Puškin, udaljen cca 25 km. Nekad se zvao Carsko Selo, a nakon revolucije i Dječje Selo. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Transfer autobusom u kasno poslije podne prema zračnoj luci gdje treba biti 2 sata prije leta. U 19.00h direktni let prema Zagrebu. Dolazak oko 20.50h.

Destinacija

Sankt Petersburg, Rusija

 

Sankt-Petersburg je grad i federalni subjekt (savezni grad) u Rusiji, smješten na rijeci Nevi na vrhu Finskog zaljeva na Baltičkom moru. Relativno je mlad grad, nastao početkom 18. stoljeća, nakon što je Rusija od Švedske osvojila Ingriju. Osnovao ga je 27. svibnja 1703. car Petar I. Veliki, te je bio glavni grad Ruskog Carstva više od dvijesto godina do ruske revolucije 1917., kada je prijestolnica preseljena natrag u Moskvu. Sankt Peterburg je s 4,6 milijuna stanovnika drugi najveći ruski grad, i četvrti u Europi nakon Istanbula, Londona i Moskve. Grad je značajno europsko kulturno središte i važna ruska luka na Baltičkom moru. Godine 2008., Svjetski spomenički fond uključio je Sanktpeterburšku povijesnu panoramu u popis 100 najugroženijih mjesta, radi očekivane izgradnje koja bi ju mogla drastično izmijeniti. Za razliku od Moskve, povijesna arhitektura središta grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. stoljeća, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen nakon dolaska Boljševika na vlast, tijekom opsade i u novije vrijeme. Najstarija od preostalih zgrada drvena je kuća koju je Petar Veliki 1703. izgradio na obali Neve kraj trga Trojstva. Od 1991., povijesni centar Petrograda i pripadajući ansambl u Sankt Petersburgu i Lenjingradskoj oblasti uvršteni su na popis mjesta Svjetske baštine UNESCO-a. Sankt Petersburg dom je više od dvije stotine muzeja, mnogih smještenih u povijesnim zgradama. Najveći je muzej, i jedna od najvećih znamenitosti grada, čuveni Ermitaž, koji u interijerima bivše carske rezidencije sadrži golemu umjetničku i arheološku zbirku iz cijelog svijeta. Muzej, kojeg je 1764. osnovala Katarina II. Velika, smješten je u 6 velikih palača uključujući i Zimski dvorac. Ruski muzej, veliki je muzej posebno posvećen ruskim lijepim umjetnostima. Stanovi nekih od čuvenih Peterbužana, uključujući Aleksandra Puškina, Fjodora Dostojevskog, Nikolaja Rimski-Korsakova, Fedora Šaljapina, Aleksandera Bloka, Vladimira Nabokova, Anu Ahmatovu, Mihaila Zoščenka, Josifa Brodskog, kao i neke palače i parkovi u južnim predgrađima i istaknuti arhitektonski spomenici, također su pretvoreni u muzeje.

Cijena

Polazak: 03.10.2019.
redovna cijena od4.280 kn po osobi
first minute od4.080 kn po osobi

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

Minimalan broj putnika: 20

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-St. Peterburg-Zagreb s uključenim taksama
 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 3* u gradu s noćenjem i doručkom
 • razgledi prema programu u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom
 • izlet u Puškin pratitelja tijekom putovanja
 • organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje doplate po želji (uplate kod rezervacije):

 • doplata za jednokrevetnu sobu polazak 20.06.2019. - 850 kn, polazak 03.10.2019. - 450 kn.
 • posjet muzeju Hermitage i Peterhofu sve s vodičem na hrvatskom jeziku i ulaznicama 590 kn (minimum 15 uplaćenih)
 • putno osiguranje
 • viza

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Sankt Petersburg, Rusija

Hotel 3* u centru Sankt Petersburga.

Smještaj u dvokrevetnim sobama s doručkom.

Moguć smještaj u jednokrevetnoj sobi uz doplatu.

Korisne informacije

NAPOMENA: viza za Rusiju obavezna, ishođenje traje 7-10 radnih dana, cijena 475 kn (detalji u agenciji) + 100 kn ishođenje. Potrebni: formular, kopija putovnice i police osiguranja odmah kod prve uplate / valjana putovnica mora imati najmanje dvije prazne stranice i vrijediti 6 mjeseci dulje od datuma izlaska iz Rusije, foto 3,50x4,50 cm te obavezno polica putnog osiguranja uz pokriće od 30.000 eur za vrijeme boravka u Rusiji.

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora putovanja: Azur tours d.o.o., OIB 66836187861.


Datum polaska:
Broj osoba: