Farski otoci

5 dana / 4 noćenja | 19.-23.04.2019.

Opis

5 dana / 4 noćenja
19.-23.04.2019.
Posebnim zrakoplovom iz Zagreba! First minute cijena!

NEISKVARENI, NEISTRAŽENI I NEVJEROJATNI

Vrijednost više: hotel u centru Torshavna i uključen izlet na vodopad u Gasaduluru!

Itinerer

1. dan: ZAGREB – FARSKI OTOCI/VAGAR – GASADALUR - TORSHAVN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Farsko otočje predviđen u 13:15 sati, s međuslijetanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Planirani dolazak na Farske otoke u zračnu luku Vagar na otoku Sørvagur u 16:55 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema vodopadu Mulafossur u mjestašcu Gasadaluru na otoku Vagaru. Jedna od najpoznatijih atrakcija na prekrasnom otočju, vodopad Mulafossur čudesno je remek-djelo prirode. Šetnja mjestašcem i vrijeme za fotografiranje i šetnju. Odlazak prema Torshavnu i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: TORSHAVN: fakultativno razgled Torshavna i izlet na Vestmana klifove

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje otočja. Preporučujemo odlazak u razgled Torshavna, koji poslije ručka nastavljamo odlaskom na Vestmanna klifove (doplata prlikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka ćemo se s lokalnim vodičem uputiti u razgled mjesta; malen, ali beskrajno šarmantan, Torshavn je prijestolnica otočja - s otprilike 20 000 stanovnika on je najveće mjesto na otočju. Osnovan otprilike u 9. st. Torshavn je jedan od najstarijih gradova Sjeverne Europe. Poslije razgleda mjesta uputit ćemo se prema Vestmanni, selu kraj kojeg se nalaze spektakularni klifovi, koji se nazivaju i „ptičjima“ jer su mjesto gnježđenja više od 1000 vrsta ptica među kojima su najpoznatiji simpatični puffini (hrv. tupik). U Vestmanni ćemo ručati i potom se uputiti na izlet brodom oko klifova koji ponegdje dosežu i 700 metara u visinu, plovit ćemo oko njih, kroz uske prolaze i špilje i uživati u spektakularnim slikama moćnih klifova uronjenih u zelenkasto-modri ocean. Povratak u Torshavn u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

3. dan: TORSHAVN: fakultativno cjelodnevni izlet Sjeverni otoci (Saksun, Gjogv, Klaksvik)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet Sjeverni otoci (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka uputit ćemo se na sjever prema Saksunu, uz Kollafjorður. Sjajno smješten u prirodnom amfiteatru, iznad prekrasne lagune, Saksun je čarobno seoce na brdu. Poznato po meditativnoj i spokojnoj atmosferi, seoce u kojem živi 14 stanovnika i otkuda se pruža fantastičan pogled na okolne planine potpuno će vas očarati. Poslije posjeta Saksunu nastavljamo izlet prelaskom preko mosta koji spaja Streymoy i Eysturoy i dalje prema Slaettaratinduru – najvišoj planini na Farskim otocima, na putu prema slikovitom Gjogvu, poznatom po svojoj prirodnoj luci. Tu ćemo ručati u Gjaargarðuru. Poslije ručka preći ćemo s otoka Eysturoy na Borðoy kroz tunel i posjetiti Klaksvik, drugi najveći grad na otočju. U Klaksviku ćemo uživati u pogledu na planine koje ga okružuju, a posebna je poslastica zanimljiva Christianskirkja, crkva čija je arhitektura inspirirana starim vikinškim dvoranama i koja je jedno od prvih modernih zdanja tog tipa u Skandinaviji. Povratak u Torshavn u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: TORSHAVN: fakultativno 4-satni izlet brodom i grotto koncert

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo odlazak na 4-satni izlet brodom prema otocima Nolsoyu odnosno Hesturu tijekom kojega ćemo imati jedinstvenu priliku poslušati koncert klasične glazbe u jednoj od morskih špilja (doplata prilikom rezervacije aranžmana). U 200 metara udaljenoj luci od našeg hotela ukrcat ćemo se na brod kojim ćemo ploviti oko otoka, stijena, klifova i špilja. Potom ćemo se preseliti na manji brod koji će nas uvesti u špilju gdje ćemo prisustvovati koncertu čije zvukovlje oblikuje moćna priroda. Povratak u Torshavn u popodnevnim satima i odlazak na ručak. Poslije ručka slobodno poslijepodne za posljednje šetnje i uživanje u Torshavnu. Noćenje.

5. dan: TORSHAVN/VAGAR – ZAGREB

Doručak. Transfer prema zračnoj luci i prijava na let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu, planiran u 12:30 sati. Dolazak u Zagreb u 18:15 (s međuslijetanjem u Linzu).

Destinacija

Farski otoci

Føroyar (Ovčji otoci, Ferojski otoci, Farski otoci) je danska autonomna pokrajina. Obuhvaćaju istoimenu otočnu skupinu (18 otoka) u sjevernom Atlantiku između Škotske, Norveške i Islanda. Od 1948. godine imaju nadležnost u svim područjima osim obrane i vanjskih poslova. Za razliku od Danske zemlje nisu članovi EU.

Føroyar je izvorni ferojski naziv, dok bi isto na danskome jeziku glasilo Færøerne gdje oba imena imaju isto značenje — ovčji otoci. Otočja su administrativno podijeljena na 34 općine sa oko 120 gradova i sela. Tradicionalno postoje i 6 regija (sýslur).

Føroyar imaju hladnije ljeto i blagu zimu, uglavnom je uvijek oblačno i česte su pojave magle i dosta je vjetrovito. Iako je sjeverna zemlja, zbog Golfske struje klima je amelioratedna. Otočja su pretežno strma i bez vegetacije. Føroyar imaju najstrmije morske litice u Europi. Najniža točka je 0, dok je najviša 882 m iznad mora.

Glavni grad: Tórshavn

Službeni jezik: ferojski (regionalno) i danski jezik

Površina: 1.399km2

Broj stanovnika: oko 48.228

Valuta: danska kruna (u međunarodnoj razmjeni) - DKK; føroyarska kruna (unutar regije)- FOK; 1 FOK = 1 DKK

Pozivni broj: +298

Cijena

Polazak: 19.04.2019.
od 7.590 kn po osobi
first minute 7.290 kn po osobi

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

CIJENA UKLJUČUJE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE U IZNOSU 990 KN

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

*Doplata za izlet Torshavn i Vestmanna (cca. 7 sati): 790 kn

*Doplata za izlet Sjeverni otoci (cca. 9 sati): 840 kn

*Doplata za izlet brodom s koncertom (cca. 5 sati): 680 kn

*(svi izleti uključuju ručak i razglede s lokalnim vodičem)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Zagreb-Linz-Vagar-Linz-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, dolazni transfer i izlet na Gausadalur s lokalnim vodičem, odlazni transfer, smještaj u hotelu Hafnia 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi četiri noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne izlete, večere, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača, te troškove osobnih narudžbi

Smještaj

Smještaj: Hotel Hafnia
Lokacija: Torshavn, Farski otoci

Hotel Hafnia, odličan hotel 3*, smješten je u samom srcu Torshavna, na pješačkoj udaljenosti od luke i povijesnog dijela grada. Uživajte u panoramskom pogledu na cijeli grad koji se pruža s njegovog posljednjeg kata. Jedan od najboljih hotela na otočju, hotel je otvoren 1951.g. i na glasu je i po izvrsnom restoranu.

Korisne informacije

NAPOMENA: *Izleti su izračunati na osnovi 35 prijavljenih osoba i moguće ih je uplatiti samo u poslovnici, prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje na licu mjesta neće biti moguće. U slučaju manjeg broja prijavljenih moguća korekcija cijene.

Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika. Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

 

"Za ovo putovanje važeći su opći uvijeti putovanja odgovornog organizatora putovanja: ATLAS, turistička agencija d.d , OIB 02041978827"


od 7.590 kn po osobi
first minute 7.290 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: