VELIKA PORTUGALSKA TURA I GALICIJA

8 dana/7 noćenja | 30.11.2018.

Opis

8 dana/7 noćenja
30.11.2018.
Uključeni izleti u Guimaraes, Santiago de Compostelu i Bragu!

Zrakoplovom iz Zagreba. Direktan let Zagreb - Lisabon.

8 dana / 7 noćenja

Termin putovanja: 30.11.-07.12.2018.

Vrijednost više: uključeni i izleti u Guimaraes, Santiago de Compostelu i Bragu

FIRST MINUTE po osobi: 4.990 kn +  doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn

 

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja turističke agencije Azur Tours, OIB: 66836187861

Itinerer

1. dan ZAGREB – LISABON

Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 06.00h kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 08.10h. Po dolasku u Lisabon, oko 10.25h, odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima s razgledom, odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama. Panoramski razgled mosta 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenika Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Odlazak do hotela, smještaj u sobe. Predvečer šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON- SINTRA/PENA-CABO DA ROCA- CASCAIS-ESTORIL-LISABON

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. Godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak vožnje do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici). Također, predlažemo posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

3. dan LISABON-OBIDOS-COIMBRA-PORTO

Doručak. Slijedi odlazak prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog strateške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Nastavak vožnje do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilišta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište... Dolazak u Porto u predvečerje. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan PORTO – GUIMARAES – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,... Slijedi vožnja prema obližnjem Guimaraesu. Obilazak drevnog kamenog grada gdje je nastala kraljevina Portugal. Tu je rođen Dom Alfonso Henriques koji se nakon pobjede nad Maurima 1139. proglasio kraljem Portugala. Slijedi razgled odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina grada koji je upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001.g.: stare granitne zidine, romanička utvrda, palača Braganza, pa zatim trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe…. Nastavak puta prema sjeveru, prema granici sa Španjolskom i regiji Galicija. Dolazak u Santiago de Compostella u predvečerje. Smještaj u hotel. Slobodno za upoznavanje centra grada i isprobavanje izvrsne galicijske gastronomije kao što su specijaliteti Pulpo a la gallega (kuhana hobotnica), torte Tarta de Santiago ili Tarta Compostelana, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro... Noćenje.

5. dan SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA - PORTO

Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Galicije. Santiago de Compostela spada među najpoznatije kršćanske hodočasničke destinacije na svijetu, te je nakon Jeruzalema i Rima, treći najvažniji svjetski centar kršćanstva. Srednjovjekovna ruta sv. Jakova od francusko-španjolske granice do Santiago de Compostela, pod UNESCO zaštitom, u srednjem vijeku snažno je doprinijela očuvanju kršćanstva. Čak je i slavni pisac Paul Coelho je u ovom prekrasnom gradu pronašao inspiraciju za pisanje. Šetnja slikovitim ulicama prema katedrali u kojoj je sahranjen sv. Jakov: Plaza Obradoiro, palača Raxoi, Hostal de los Reyes Catolicos, College San Jeronimo. Glavnim trgom dominira barokna fasada s 2 impresivna tornja, posjet katedrali kroz Portico de la Gloria iz 12 st., srebrna kripta sv. Jakova, statua sveca,... Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. U popodnevnim satima slijedi povratak prema Portugalu i gradu Bragi, glavnom gradu istoimene regije. Braga se ponosi poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva te sveučilišnim centarom dubokih kršćanskih korijena. Kraći razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova,... Slobodno vrijeme za šetnju ulicama kojima se provlači miris slatkog mirisa cvijeća iz prekrasnog vrta sv. Barbare, idealnog mjesta za predah putniku-namjerniku. Povratak u Portu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan PORTO - BATALHA - NAZARE

Doručak. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u Portu ili odlazak u neki od poznatih vinskih podruma na degustaciju. Slijedi vožnja prema Batalhi te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak voženje do obližnjeg ljetovališta Nazare. Smještaj u hotel. Slobodno. Noćenje.

7. dan NAZARE - FATIMA - TOMAR - LISABON

Doručak. Odlazak do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,... Skraće slobodno vrijeme. Slijedi nastavak vožnje prema Tomaru, slikovitom gradu sagrađenom uz rijeku Nabao. Na brežuljku iznad grada uzdiže se glavna templarska utvrda-Samostan Kristovog reda kojeg je dao sagraditi Gualdim Pais, veliki meštar templarskog reda, 1160. god. Jedan od najljepših primjera manuelinske arhitekture, danas pod zaštitom UNESCO-a. U crkvi se nalazi poznata kapela «Charola»-rotonda koja je građena po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Povratak prema Lisabonu. Smještaj u hotel i noćenje.

8. dan LISABON-ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke oko 08.00h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 11.10h s dolaskom oko 15.20h.

Destinacija

Portugal i Galicija

Lisabon, glavni grad Portugalske Republike, nalazi se na ušću rijeke Tejo, kao najzapadniji glavni grad kontinentalne Europe. U gradu se nalaze dva mjesta uvrštena na popis Svjetske baštine UNESCO-a: Belémski toranj (Torre de Belém) i samostan Sv. Jeronima (Mosteiro dos Jerónimos). 1994. bio je Europski glavni grad kulture, dok je 1998. bio domaćin svjetske izložbe (Expo '98).Lisabon je bogat arhitektonskim spomenicima; romaničkim, gotičkim, manuelinskim, baroknim, tradicionalnim portugalskim, modernističkim i postmodernim građevinama. Ističu se i veliki bulevari ukrašeni spomenicima, posebno u gornjim četvrtima; kao Avenida da Liberdade, Avenida Fontes Pereira de Melo, Avenida Almirante Reis i Avenida da República. Porto, najveći grad portugalskog sjevera.

Porto je smješten na rijeci Douro u sjevernoj portugalskoj regiji Norte. Poznat je po gustom i slatkastom vinu Portu koje se proizvodi u vinskim podrumima (adegas) Starog grada uz rijeku, Vila Nova de Gaia. Porto ima izvrsno očuvanu staru gradsku jezgru unutar zidina iz 14. stoljeća, koja je upisana na popis svjetske baštine UNESCO-a kao primjer izvrsno sačuvane jezgre europskog grada koji se razvijao u duhu Zapada, ali i jasnim vezama sa Istokom

Fatima je gradić smješten na sjeverozapadu općine Ourém i nalazi se u Portugalu. Najvažnije je hodočasničko središte Gospe Fatimske u Portugalu i jedno od najvažnijih Marijanskih svetišta Rimokatoličke crkve u svijetu.

Santiago de Compostela je glavni grad Galicije. Nalazi se na sjeverozapadu Španjolske, u provinciji Coruña. UNESCO je 1985. godine proglasio Stari dio grada Santiago de Compostela svjetskom kulturnom baštinom. Santiago de Compostela je sjedište galicijske autonomne vlade. Također je i važna destinacija kršćanskih hodočašća, treće nakon Jeruzalema i Rima. Od vrijednih povijesnih spomenika, Santiago ima jedan od najstarijih sveučilišta u Europi i svijetu, osnovano prije oko 500 godina, i katedralu sv. Jakova.

Cijena

Polazak: 30.11.2018.
od 4.990kn po osobi

Cijena aranžmana po osobi:   4.990 kn*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

Doplata za zrakoplovne takse: 990 kn (promjenjivo do puta)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

Treći ležaj: na upit

Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb
  • smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom
  • pratnju i vodstvo tijekom putovanja
  • prijevoz autobusom po programu
  • jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • Boravišna pristojba u Lisabonu 1 eur po noćenju po osobi, u Portu 2 eur po noćenju po osobi – plaćanje u hotelu obavezno
  • Sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
  • večeru u restoranu s Fado programom – plaćanje na licu mjesta po želji

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama (kreditnim karticama).

Smještaj

Smještaj: Hoteli3*/4*
Lokacija: Portugal, Španjolska
7 noćenja s doručkom u 1/2 sobama.

Korisne informacije

Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

od 4.990kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: