Karneval u Veneciji

1 dan autobusom | 11.02.2023.

Opis

1 dan autobusom
11.02.2023.
Jednodnevni izlet. Polazak iz Rijeke!

Doživite jedan od najljepših karnevala na svijetu!

Grupni polazak: 11.02.2023.

 

Informacije o karnevalu:

http://www.carnevale.venezia.it/

Itinerer

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Rijeke, Trg Bana Jelačića (turistički peroni) u 06.00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja. Dolazak na pristanište Punta Sabbioni u jutarnjim satima.  Plovidba vaporettom do otoka SVETI MARKO. Šetnja sa pratiteljem putovanja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – BAZILIAK SV.MARKA - MOSTA UZDAHA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM – ULICE MARCERIE – MOSTA RIALTO – KANAL GRANDE. Slobodno vrijeme za uživanje u karnevalu, kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima. Povratak brodićem vapporettom oko 18:00 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Rijeci. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

 

Destinacija

Venecija

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Ostaci slavne povijesti vidljivi su danas na svakom koraku. Grad se kao cijelina može smatrati arhitekturnim spomenikom, gdje čak i neke od najmanjih zgrada sadrže bogato urešena remek dijela umjetnika kao što su Giorgione, Titian, Tintoretto i ostali. Od znamenitosti valja izdvojiti baziliku Sv. Marka, Duždevu palaču i most Rialto, a boravak u Veneciji ne bi bio potpun bez plovidbe kanalima čuvenom gondolom.

Karneval u Veneciji jedan je od najpopularnijih europskih karnevala. Prvi zapisi o karnevalu datiraju još iz 1268. godine. Sam naziv karneval potiče od latinske riječi „carne vale“ što znači „zbogom meso“ tj. Mesopust. Venecijanske maske pojavljuju se još u doba antike kada su se koristile tijekom godine u raznim prilikama, najčešće i polukriminalnim jer su ljudi skrivali od osoba kod kojih su se zadužili ili od supružnika svojih ljubavnika, ljubavnica. Kasnije su maske bile dozvoljene od blagdana Sv.Stjepana do ponoći na Pepelnicu. Za vrijeme karnevala Mlečani su se oblačili na razne načine, najčešće su s emaskirali u ribare, liječnike, demone, mesare, kraljeve. Venecijanske maske mogu biti izrađene od kože ili u orginalnoj papier mâché tehnici ali danas su one većinom izrađene od gipsa, ručno oslikane i ukrašene zlatnim listićima, perjem i prirodnim draguljima. Najpoznatije maske su Bauta, Moretta i Larva. Većina događanja za vrijeme karnevala održava se na Piazzetti San Marco.

Cijena

Polazak: 11.02.2023.
od 37 € (278,78 kn) po osobi
Tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu 
 • turističkog pratitelja
 • troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Povratnu kartu za vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione. Cijena 12 € plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja.
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon…)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja 
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja (nije obavezno)

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

Smještaj

Smještaj:
Lokacija:

Korisne informacije

Informativne cijene ulaznica:

Duždeva Palača 31 eur, Ca' d'Oro (Palazzo Santa Sofia) 19.50 eur. Cijene gondole za 40 minuta vožnje (do 6 osoba) cca 80 eur (poželjno se dogovoriti unaprijed).

VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana. 
 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr.gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti

 

Za državljane Republike Hrvatske viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima koji su im potrebni za putovanje.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator Top-Travel d.o.o., OIB 77822467089.


od 37 € (278,78 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: