KANJON CETINE, PELJEŠAC, KORČULA, STON, DOLINA NERETVE I BIOKOVO

4 dana | Grupni polasci: 19.10.2023.

Opis

4 dana
Grupni polasci: 19.10.2023.
Grupni polasci iz Pule, Pazina i Rijeke

All inclusive program: 3 polupansiona, dva tradicionalna ručka, degustacija vina, 2 vožnje brodom i ulaznica za Skywalk

Itinerer

1. dan: PULA/PAZIN/VRATA JADRANA – KANJON CETINE – OMIŠ – OREBIĆ

Polazak autobusom iz Pule u 4,00h, iz Pazina u 4,40h. Mogućnost ukrcaja na Tunelu Učka i u Rijeci (Vrata Jadrana). Ugodna vožnja autoputom u smjeru Dalmacije uz zaustavljanja po potrebi. Vožnja autobusom do Kaštel Slanice. Organizirani tradicionalni mesni ručak. Nakon ručka, slijedi plovidba brodom kroz kanjon Cetine do Omiša. Po dolasku u Omiš slijedi kraće slobodno vrijeme te nastavak autobusom prema Dubrovačko-Neretvanskoj županiji. Vožnje preko Pelješkog mosta i dalje do Orebića. Smještaj u hotelu 4* u Orebiću. Hotelska večera. Noćenje.

2. dan: OREBIĆ – KORČULA – VELA LUKA – OREBIĆ

Doručak. Ukrcaj na trajekt te kratka 15-minutna plovidba prema Korčuli. Panoramska vožnja otokom do Vela Luke. Vela Luka je mjesto nadarenih umjetnika i glazbenika, mjesto tradicije te vrijednih i svestranih ljudi. Razgled Vele Luke i slobodno vrijeme za kavu. Nakon razgleda Vele Luke, posjet lokalnoj vinariji i organizirana degustacija vina. Nakon degustacije, vožnja do grada Korčule. Razgled grada Korčule: trg s vijećnicom i gradska vrata, katedrala Sv. Marka, palača Gabrielis, kula Marka Pola... Slobodno popodne za ručak, šetnju, uživanje u Korčuli... Povratak našim autobusom prema trajektu. Povratak u Orebić. Slobodno vrijeme do večere. Hotelska večera. Noćenje.

3. dan: OREBIĆ – STON – DOLINA NERETVE- MAKARSKA RIVIJERA 

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Stona, srednjovjekovnog malog gradića s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5km), uskih tihih ulica,starih otmjenih kuća... Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena. Slobodno vrijeme u Stonu za šetnju gradom, posjet Solani ili kratki đir zidinama. Nastavak autobusom prema Metkoviću. Ukrcaj na neretvanske lađe i opuštajuća plovidba. Organizirani kasniji ručak s muzikom. Nastavak vožnje kroz Ploče u smjeru Makarske rivijere. Smještaj u hotel 3*/4*. Hotelska večera. Noćenje.

4. dan: MAKARSKA RIVIJERA – BIOKOVO – VRATA JADRANA/PAZIN/PULA

Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u minibuseve koji voze do „nebeske šetnice“. Uživanje u panorami sa Biokova. Povratak u Makarsku. Slobodno vrijeme za šetnju uz more ili za ručak. U dogovoreno vrijeme okupljanje te polazak prema Istri. Dolazak u Pulu u večernjim satima.

Napomena: u slučaju lošeg vremena i ne mogućnosti odlaska na Biokovo, Posjetiti će se Imotski uz organizirani ručak.

Destinacija

KANJON CETINE, PELJEŠAC ,KORČULA , STON, DOLINA NERETVE, BIOKOVO

Rijeka Cetina je, naravno, već stoljećima stabilan i važan izvor vode te su se u kanjonu i bližoj okolici smjestila brojna pitoreskna sela s dugom težačkom tradicijom poput Kučića, Svinišća, Podašpilja, Blata na Cetini. Ova sela danas su jedinstven spoj stare i nove Dalmacije. Zadržali su, naime, svoju težačku povijest i bogatu poljoprivrednu proizvodnju, a u novije vrijeme postaju sve popularnija turistička odredišta, poznata po svojoj gastronomskoj ponudi, često baziranoj na lokalno uzgojenoj organskoj hrani.Kao podsjetnik na turbulentnu povijest ovih krajeva, gotovo čitavim tokom rijeke Cetine protežu se i brojne srednjovjekovne utvrde. Neke od njih dobro su skrivene i djelomično razrušene, dok druge i danas ponosno stoje na svojim uzvisinama i služe kao vidikovci s kojih puca pogled na kanjon. Najpoznatija od njih je utvrda Viseć koja se nalazi u blizini poznatog izletišta Radmanove mlinice – još jednog od dragulja dobro skrivenih među netaknutom prirodom kanjona. Snaga rijeke Cetine još od 16. stoljeća koristila se za pokretanje mlina za pšenicu i brašno, a u 19. stoljeću lokalitet na kojem se nalazio mlin preuzima poznata omiška obitelj Radman koja ga s vremenom počinje koristiti kao ljetnikovac. Stari mlin u Radmanovim mlinicama postoji i danas, ali tek kao atrakcija za mnogobrojne turiste koji danas posjećuju kanjon. Krajem 20. stoljeća ova lokacija postala je jedno od najpopularnijih izletišta u ovom dijelu Dalmacije, a posebno je zanimljivo i kako su, zbog specifičnog ugođaja i netaknute prirode, upravo Radmanove Mlinice između 1962. i 1969. godine poslužile kao veliki filmski set na otvorenom za snimanje serijala o slavnom Indijancu Winnetouu.

Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok koji se smjestio na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ime Pelješac najvjerojatnije potječe od imena brijega Pelisac smještenog povrh Orebića, i relativno je novijeg datuma. Pelješac je smješten na južnom dijelu Hrvatske. Omeđen je Neretvanskim kanalom, Malostonskim zaljevom, Mljetskim kanalom i Pelješkim kanalom. Pruža se skoro usporedno sa smjerom pružanja obale, od svog spoja s kopnom u Malom Stonu pa do krajnjeg rta Lovište dug je 77 km.

Ston je bogata riznica povijesno-kulturne tradicije, a nekadašnja vrijednost Stona kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu, solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje koji se nije promijenio još od antičkih vremena. Malostonski zaljev poznat po uzgoju školjaka, posebno kamenica i mušula nezaobilazno je odredište za prave ljubitelje morskih delicija,a vožnja brodom do uzgajališta kamenica i degustacija tog prirodnog afrodizijaka ravno iz mora, uz čašu vrhunskog pelješkog vina, čine ovo mjesto pravim gurmanskim biserom.

Korčula je povijesni utvrđeni grad na istočnoj obali otoka Korčule. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15. st. s prekrasnim manastirom na otoku Badija.Svjetski putnik, istraživač, putopisac, carski emisar, Marko Polo rođen je 1254.godine u Korčuli. Obiteljska kuća Polovih u Mlecima je nestala i ustupila mjesto kazalištu, a u Korčuli se sačuvala rodna kuća, kao i uspomena na velikog Marka. Obitelj Depolo danas je još jedna od najstarijih korčulanskih obitelji.

Delta Neretve je dolina na jugu hrvatske obale Jadranskog mora koju na svome ušću formira rijeka Neretva. Dolina Neretve je važan poljoprivredni kraj u kojemu se pretežno uzgajaju agrumi, (proizvede se 4000 vagona mandarina) zatim slijede lubenice, šljive...a prostoru delte Neretve pet je lokaliteta, na ukupnoj površini od 1620 ha, koji su zaštićeni kategorijama ornitološki rezervat (Pod Gredom, Prud, Orepak te jezera Desne i Modro oko), te ornitološko-ihtiološki rezervat Ušće Neretve. U delti Neretve ukupno je zabilježeno čak 310 vrsta ptica, od kojih 115 gnjezdarica, a u Metkoviću se nalazi druga najveća ornitološka zbirka u Europi.

Biokovo je planinski masiv u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji dijeli Jadran od Zagore. Najviši vrh planine je Sveti Jure, visok 1762 metra, na kojem se nalazi TV odašiljač i do kojeg vodi Biokovska cesta duga 23 km. Sjeverni dio planine Biokovo je proglašen Parkom prirode 1981. godine. Republika Hrvatska je 1998. godine osnovala Javnu ustanovu Park prirode Biokovo, čija je djelatnost zaštita, održavanje i promicanje Parka prirode Biokovo. Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo polukružnog je oblika promjera 8.5 metara, zajedno s ravnim dijelovima izlazi izvan ruba litice oko 11 metara i prva je nebeska šetnica u Hrvatskoj.

Cijena

Polazak: 19.10.2023.
cijena od 445 € (3.352,85 kn) po osobi

U cijenu je uključeno:

 • prijevoz udobnim turističkim autobusom; 
 • smještaj u hotelu 4* Orebić u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s tušem, na bazi 2 polupansiona (piće uključeno); 
 • smještaj u hotelu 3*/4* na makarskoj rivijeri u dvokrevetnim sobama s tušem, na bazi 1 polupansiona; 
 • plovidba turističkim brodom kroz kanjon Cetine; 
 • organizirani bogati tradicionalni mesni ručak u Kaštel Slanici;
 • trajekt na relaciji Orebić – Dominče (O.Korčula) – Orebić; 
 • Organizirana degustacija vina sa otočkim delicijama na Korčuli; 
 • plovidba brodom po Neretvi, tradicionalni ručak sa muzikom;
 • lokalni vodič za razgled Korčule; 
 • ulaznica za Biokovo Skywalk + transfer minibusevima na Biokovo
 • voditelj putovanja, organizacija putovanja, polica jamčevnog osiguranja,pdv.

U cijenu nije uključeno: sve što nije navedeno pod cijena uključuje, piće za vrijeme obroka (ako nije drugačije navedeno), troškovi osobne prirode!

Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

Doplate: jednokrevetna soba: 60,00€ (452,07 kn)

PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu osiguranja od otkaza putovanja.

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3/4*
Lokacija: Orebić i Makarska
 • smještaj u hotelu 4* Orebić u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s tušem, na bazi 2 polupansiona (piće uključeno);
 • smještaj u hotelu 3*/4* na makarskoj rivijeri u dvokrevetnim sobama s tušem, na bazi 1 polupansiona;

Korisne informacije

Napomena:

 • cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene. 
 • za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. 
 • prijave za izlet moguće su najkasnije do 15 dana prije polaska na izlet odnosno do popunjenja mjesta. 
 • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta
 • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta.
 • polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

 Za ovo putovanje važeći su opći uvijeti organizatora putovanja CONTINEO d.o.o., OIB. 11454420695


Datum polaska:
Broj osoba: