JUŽNA TOSKANA

4 dana autobusom | Polazak: 28.10.2023.

Opis

4 dana autobusom
Polazak: 28.10.2023.
Polasci iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
 • Lavanda u mirisu, vinova loza na poljima, masline u jelima, „miracoli“ na trgovima, remek-djela u muzejima, odnosno - vi u južnoj Toscani. Četri dana talijanske neodoljive ljepote dočarane u čaroliji Cortone, čarobnih gradića juga, Siene, San Gimignana, Arezza. Gledajte, slušajte, mirišite, okusite, uživajte.
 • provjereni kvalitetni hoteli 3* u Chianciano Termama
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje (razgled Cortone i Arezza uključeni u cijenu) kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena

Itinerer

1 dan Zagreb – CORTONA – Chianciano Terme

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Cortonu, jedan od najslikovitijih gradova u Toskani. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kasnije i istoimenom filmu – „Pod suncem Toskane“. Umbri, a kasnije Etruščani i Rimljani, prepoznali su prirodni položaj brda za izgradnju utvrde i naselja. Gradić impresionira svojim strmim ulicama koje skrivaju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama stariji je i od Troje. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili uživanje na toskanskom suncu. Nastavljamo do Chianciano Terme i smještaj u hotel. Noćenje.

2 dan Chianciano Terme – čarobni gradići juga MONTEPULCIANO – PIENZA – BAGNO VIGNONI – Chianciano Terme

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u čarobne gradiće južne Toskane, vožnja prekrasnim krajolikom Val d'Orcia uz čemprese, maslinike i vinograde koji ovo mjesto čine najljepšim dijelom Toskane. Prvi gradić koji ćemo posjetiti je pitoreskni Montepulciano, smješten na vrhu brežuljka kojeg mnogi smatraju gastronomskim središtem Toskane. Po dolasku šetnja labirintom uličica do samog središta gdje se nalazi: crkva San Biaggio – glavni trg (Piazza Grande) – gradska vijećnica – Duomo... Slijedi posjet jednom od seoskih domaćinstava i degustacija 2 vrste vina uz bruskete sa salamom i maslinovim uljem. Kraća vožnja do Pienze, dragulja Toskane koji ima jedinstvenu povijest. Papa Pio II (Enea Silvio Piccolomini) rođen je u Pienzi, koja se tada zvala Corsignano. Tijekom svoje kratke vladavine, angažirao najpoznatije arhitekte 15. stoljeća da u četiri godine njegovo skromno rodno mjesto pretvore u renesansni gradić, promijenivši mu ime u Pienzu. Njegov povijesni centar proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom. Razgled gradske jezgre: palača Piccolomini – katedrala – palača Borgia... Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira; ne zaboravite kupiti ovčji sir Pecorino. I na kraju odlazimo do Bagno Vignonia, zaista posebnog gradića kojem se u središtu umjesto glavnog trga, nalazi veliki bazen termalne vode čija je ljekovitost poznata od davnina. Trg izvora je pravokutni bazen iz 16. stoljeća s toplom izvorskom vodom koja dolazi iz podzemnih stijena vulkanskog porijekla. Ograđen je kućicama koje su sagradili Medici i predstavlja opušteno mjesto za bezbrižno ispijanje kave ili kupnju poznatih toskanskih keramičkih suvenira. Slobodno vrijeme. Nakon uživanja u ljepotama južne Toskane povratak u hotel. Noćenje.

3 dan Chianciano Terme – SIENA – SAN GIMIGNANO – Chianciano Terme

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet Siena i San Gimignano. Siena je jedan od najvažnijih toskanskih gradova čija je povijesna jezgra uvrštena je na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine i predstavlja veliku pješačku zonu. Razgled grada: katedrala – gradska vijećnica – crkva San Domenico – veličanstven trg Piazza del Campo. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Poslijepodne odlazak u San Gimignano, najljepši srednjovjekovni gradić Toskane s 14 od nekadašnjih 70-tak tornjeva zbog kojih se, budući je na brdu, vidi sa velike udaljenosti. Šetnja živopisnom gradskom jezgrom koja odiše duhom prošlosti. Gradić obiluje brojnim suvenirnicama, restoranima i vinskim podrumima. U slobodno vrijeme probajte neki od talijanskih specijaliteta u jednom od bezbroj restorana i uživajte u Vernacciju, kvalitetnom bijelom vinu koje je nadaleko proslavilo ovaj grad. Povratak u hotel. Noćenje.

4 dan Chianciano Terme – AREZZO – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Arezzu. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno i rodni je grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija, ali i mjesto gdje se nalazi najveći ciklus freski Piera della Francesce. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom: Fortezza – Piazza Grande – Palazzo delle Logge – Casa di Petrarca – crkva Santa Maria della Pieve – katedrala Duomo di San Donato – Palazzo del Popolo – Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz čašu chiantija ili sladoled. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim (noćnim) satima.

Destinacija

Južna Toskana

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode.

Sienna je grad i sjedište istoimene provincije u talijanskoj regiji Toskani (tal. Toscana) u središnjoj Italiji. To je grad neobično bogate kulturne prošlosti, zbog tog je pod zaštitom UNESCO-a, kao svjetska baština čovječanstva.

San Gimignano je mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu u pokrajini Siena (Toskana, središnja Italija). Najslavniji je po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi, osobito po svojim tornjevima, koji se mogu vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici.

Montepulciano je srednjovjekovni i renesansni gradić, odnosno sjedište istoimene općine (comune) u Italiji, koji administrativno pripada Provinciji Siena u južnoj Toskani. Montepulciano se nalazio na nadmorskoj visini od 605 m, odnosno na visokom vapnenačkom grebenu. Udaljen je auto-cestom 13 km istočno od Pienze; 70 km jugoistočno od Siene, 124 km jugoistočno od Firence i 186 km sjeverno od Rima. Montepulciano je poznat po proizvodnji hrane i pića. Ljubitelji vina smatraju njegovo Vino Nobile među najboljim u Italiji. Međutim Vino Nobile di Montepulciano se ne smije miješati s istoimenom sortom grožda. Montepulciano je također poznat po uzgoju svinja, proizvodnji sira, tjestenini pici, leći i medu.

Cijena

Polazak: 28.10.2023.
od 183 € (1.378,81 kn) po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Chianciano termama
 • razglede prema programu (izvana)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • cjelodnevni izlet u čarobne gradiće južne Toskane 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, degustaciju (bruschette, vino, maslinovo ulje)sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • cjelodnevni izlet u Sienu i San Gimignano 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • doplatu za polupansion (3 večere u hotelu: predjelo, glavno jelo i desert) 30 eur – obavezna prijava prilikom rezervacije putovanja, minimum 20 putnika  - minimum 20 putnika
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 48 eur (361,66 hrk)
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 21 eur (158,22 hrk), minimum 10 putnika
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 76 eur (572,62 hrk) – nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (izleti)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje

REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28

PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 hrk)

Datum putovanja 2023.        OSNOVNA cijena       REDOVNA cijena       PLUS cijena

13.04.-16.04.                        183 eur (1.378,81 hrk)  195 eur (1.469,23 hrk)  205 eur (1.544,57 hrk)

27.05.-30.05.                        183 eur (1.378,81 hrk)  195 eur (1.469,23 hrk)  205 eur (1.544,57 hrk)

22.06.-25.06.                        183 eur (1.378,81 hrk)  195 eur (1.469,23 hrk)   205 eur (1.544,57 hrk)

03.08.-06.08.                        183 eur (1.378,81 hrk)  195 eur (1.469,23 hrk)   205 eur (1.544,57 hrk)

28.10.-31.10.                        183 eur (1.378,81 hrk)  195 eur (1.469,23 hrk)   205 eur (1.544,57 hrk)

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Chianciano terme, Italija

3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Chianciano.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 48 eur (361,66 hrk).

Korisne informacije

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica. putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 40% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika)
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja) putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…)
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora Opći uvjeti putovanja - Idea Club Travel (ictputovanja.hr)


od 183 € (1.378,81 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: