ŠVICARSKA I FRANCUSKA TURA

4 dana autobusom | Grupni polazak: 28.04.2023.

Opis

4 dana autobusom
Grupni polazak: 28.04.2023.
Polazak iz Rijeke!

 Itinerer: CHAMONIX - ANNEMASSE - ŽENEVA - ŽENEVSKO JEZERO -  EVIAN - MONTREUX - LAUSANNE - SOAVA

Itinerer

1. DAN

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Moguć je ukrcaj i na Vratima Jadrana sjever (napomenuti prilikom rezervacije). Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Tunelu Mont Blanc (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Milano, Aosta). Ulazimo u Francusku i stižemo u čuveni turistički centar Chamonix, smješten u podnožju Mont Blanca na 1000 metara nadmorske visine, mjesto održavanja prvih Zimskih olimpijskih igara. Odlazimo do spomenika posvećenog prvim osvajačima najvišeg europskog vrha. Slobodno vrijeme za kraću šetnju mondenim centrom grada. (ovisno o uvjetima na cesti i gužvi na ulazu u tunel Mt Blanc*) Nastavljamo vožnju prema Annemasseu, gradu smještenom nedaleko od Ženeve s francuske strane granice. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka odlazimo autobusom do nedaleke Ženeve, jednog od najpoznatijih švicarskih gradova, financijskog i diplomatskog središta. Ovdje se nalaze sjedišta raznih UN-ovih tijela, Međunarodnog Crvenog križa, Svjetske trgovinske organizacije i mnogih drugih. Razgled grada: Hotel Beau Rivage, svjedok mnogih važnih povijesnih događaja, spomenik Sissi supruzi Franje Josipa na mjestu gdje je ubijena, Mauzolej Karla II, vojvode od Brunswicka, mostovi na Roni, trg Place de Neuve, park Bastions u kojem se nalazi spomenik „Zid Reformacije“, trg Place du Bourg-de-Four srce staroga grada, katedrala St. Pierre, Engleski vrt s botaničkim satom poznatim po najdužoj kazaljci za sekunde na svijetu, Jet d'Eau, najviša fontana na svijetu. U popodnevnim satima odlazimo na fakultativnu vožnju brodom po ženevskom zaljevu. Ostatak dana je slobodan u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Prvi dio dana posvetit ćemo francuskoj obali ženevskog jezera. Odlazimo de Eviana, poznatog turističkog centra i lječilišta nadaleko čuvenog po svojoj mineralnoj vodi. Razgled grada: crkva Notre Dame de l'Assomption, trg Charles de Gaulle, dvorac grofova Savoy (danas hotel), srednjovjekovna bolnica, fontana Cachat, dvorac Fonbonne, palača Lumiere, vila Lumiere (danas gradska vijećnica). Nastavljamo vožnju prema Montreuxu, najpoznatijem po impresivnoj listi slavnih umjetnika koji su ovdje živjeli i jazz festivalu koji se održava svakog ljeta. Razgled mjesta i šetnja obalom. Nastavljamo prema Lausanni, poznatoj Olimpijskoj metropoli gdje se nalazi sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora i mnogih drugih međunarodnih sportskih organizacija. Kratak razgled starog dijela grada: trg Place de la Rippone, katedrala Notre-Dame, Ancienne Academie (nekad Teološki fakultet u kojem je danas smještena Gimnazija). Povratak prema hotelu švicarskom stranom jezera. Noćenje.

4. DAN

Nakon doručka napuštamo Annemasse i krećemo prema tunelu Mt. Blanc. Nakon spuštanja u dolinu Aoste vozimo se prema Milanu i dalje do Soave, glavnog centra proizvodnje čuvenog istoimenog vina. Slobodno vrijeme za ručak i individualni razgled slikovitog gradića: dvorac obitelji Scala i Visconti koji dominira cjelokupnim područjem vinorodnog kraja, palače Scaligero, Sconti-Sambonifacio, Cavalli, Palača pravde, katedrala Sv Lovre, crkva Sv Jurja iz XI stoljeća… Nastavljamo vožnju prema istoku Italije i Sloveniji. U Rijeku stižemo u večernjim satima.

Destinacija

Švicarska

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija. Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2  živi oko 8 milijuna stanovnika.

Cijena

Polazak: 28.04.2023.
od 330 € (2.486,38 kn) po osobi

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Annemassu
 • razgledi Ženeve, Eviana, Montreuxa i Lausanne prema programu, posjet Chamonixu*
 • usluge stručnog pratitelja
 • priprema i organizacija putovanja
 • jamčevina turističkog paket aranžmana.

Trokrevetna soba moguća je samo za djecu do 12 godina (ograničeni broj).

Minimalni broj putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično
 • ulaznice
 • Putno osiguranje

DOPLATE:

 • Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2,00 eura (po osobi/noć)
 • Jednokrevetna soba: € 120 (904,14kn)

Nema mogućnosti smještaja u trokrevetnim sobama

Vožnja brodom po ženevskom zaljevu: CHF 25,00

fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Annemass

Smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom.

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: € 120 (904,14kn).

Nema mogućnosti smještaja u trokrevetnim sobama.

Korisne informacije

Moguć polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora Opći uvjeti - Jadrotours


od 330 € (2.486,38 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: