Advent u Pragu

3 dana autobusom | Garantirani polazak iz Zagreba i Rijeke: 07.12.,14.12. i 21.12.2018.

Opis

3 dana autobusom
Garantirani polazak iz Zagreba i Rijeke: 07.12.,14.12. i 21.12.2018.
Garantirani polasci iz Zagreba i Rijeke: 07.12.,14.12. i 21.12.2018. First minute cijene!

 S razgledom čarobnog Češkog Krumlova

Mogućnost polaska: Rijeka, Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec

Grad bezbroj pivnica, grad stotine tornjeva, grad 13 mostova, grad najvećeg dvorca na svijetu, grad gotike, grad Karla IV., grad Franza Kafke, a u blagdansko vrijeme zasigurno i grad jednog od najljepših božićnih sajmova srednje Europe. Uživajte u pogledu na veliku sjajnu jelku na Staromjesnome trgu te okusite i omirišite tople praške božićne poslastice uz koje će Prag zasigurno postati i vaš grad!

Itinerer

1. dan Zagreb – PRAG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice i božićnog sajma. Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) – Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) – Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave – Malom Stranom) – Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom)–Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima) ... Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u adventskom ugođaju. Noćenje.

3. dan PRAG – ČESKÝ KRUMLOV – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu – jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vitusa, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Romantično adventsko ozračje i božićni ukrasi čine ovaj gradić čarobnim! Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Prag

Prag je glavni i s oko 1,2 miliona stanovnika najmnogoljudniji grad Češke, te njen kulturni, obrazovni i privredni centar. Zbog izvrsno očuvane srednjoevropske arhitekture Prag je jedna od najpopularnijih srednjoevropskih turističkih destinacija i omiljena lokacija za snimanje mnogih filmova.  Danas je Prag jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u svijetu i s pravom se može reći jedan od najljepših svjetskih gradova.

Stari, ujedno i najinteresantniji dio grada je ogroman.Tu su Staro Mesto i Mala strana, dijeli ih rijeka Vltava, a spaja nezaboravni Karlov most, sa svojih 30-tak grandioznih statua. Sa mosta se pruža lijep pogled na rijeku, na okolna brda među kojima je najromantičniji svakako pogled na Hradčane, koji dominiraju siluetom grada.

Najpoznatije znamenitosti Praga su Praški dvor sa Katedralom svetog Vida, Karlov most i staro jezgro s crkvom Teyn, Ungelt, Vijećnicom i astronomskim satom Orloj. Isto tako i drugi srednjevjekovni dvor Vyšehrad s crkvom Svetog Petra i Pavla privlači turiste. Praški stari grad karakteriziraju stare kuće iz doba romanike und gotike, brojne crkve i romantične uličice. U dijelovima Mala Strana i Hradčany dominiraju palače iz doba renesanse i baroka, kao palača Lobkowicz. Nedaleko odatle je Samostan Strahov. Sredinom 14. stoljeća formira se novi dio grada sa novogradskom Vijećnicom na Karlovom trgu, gotičkim i baroknim crkvama i samostanima, kao i omiljeno mjesto u gradu Wenzelov trg, koji modernim trgovinama i pasažima gotovo viče i ne podsjeća na prvobitni srednjevjekovni izgled. Samo još crkva Sv. Marije svjedoči o njegovom značaju u srednjem vijeku. Grad krase i brojne građevine u Jugendstilu ili kubizmu. Poznati su Kuća crne majke božije i arhitekt Josef Gočár.

Cijena

Polazak: 07.12.2018.
redovna cijenaod 850kn
first minuteod 750 kn po osobi

Polazak: 14.12.2018.
redovna cijena od 850kn
first minuteod 750 kn po osobi

Polazak: 21.12.2018.
redovna cijena od 850kn
first minute od 750 kn kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:

• prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

• 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Pragu

• razglede prema programu

• voditelja putovanja tijekom cijelog puta

• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

• večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno

• dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 20 eur / piće se plaća dodatno

• ručak u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno

• sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično) •

opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Popusti i doplate:

• doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 290 kn

• doplata za polazak iz Rijeke 200 kn, Karlovca 50 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

 

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3/4*
Lokacija: Prag, Češka

2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Pragu

Smještaj naših grupa u Pragu je u hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija) iz hotelske grupacije Olympik (do popune mjesta). Više informacija: www.olympik.cz. Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

Korisne informacije

Valuta: u Češkoj vrijedi nacionalna valuta češka kruna (CZK) koja je i jedino sredstvo plaćanja, za 1 euro dobijete oko 26,5 kruna.Češke krune je moguće nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). 

Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne: redovna karta - vrijedi 90 minuta od poništavanja 32 CZK, tzv. „kratka karta“ – vrijedi 30 minuta od poništavanja 24 CZK. 

Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 CZK, Praški dvorac Mali krug 250 CZK, stara gradska vijećnica 100 CZK, Židovska četvrt 300 CZK (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 CZK. 

Suveniri: češki kristal 'Bohemia Crystal, Becherovka, poznato češko piva (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od 'običnih' trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Rijeke, Karlovca, Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska. U vrijeme Adventa, zbog velikog broja posjetitelja promet je posebno reguliran. Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

• za posebno sjedalo u autobusu: - 1 red – sj 3,4 100 kn - 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn

• za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


redovna cijenaod 850kn
first minuteod 750 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: