Advent San Marino i Rimini

3 dana | Grupni garantirani polazak: 10.12.2021.

Opis

3 dana
Grupni garantirani polazak: 10.12.2021.
Garantirani polazak

Ako ste mislili da božićni sajmovi moraju biti hladni, snježni i na kontinentu – imamo jednu morsku obalu i koja će vas razuvjeriti. Otputujte s nama na advent u San Marino i Rimini.

Iako je najpoznatiji ljeti kada na njegovu rivijeru dolaze na tisuće turista, Rimini će vam u prosincu ponuditi zanimljivu obalnu atmosferu, koja podjednako odiše morem i blagdanskom toplinom.

Kad se iz Riminija uputimo dvadesetak kilometara prema unutrašnjosti i popnemo nekoliko stotinjaka metara uvis – ući ćemo u povijest San Marina. Lijepe, zavojite, kamene ulice ukrašene blagdanskim svjetlima zaokružiti će sjajni pogled na okolnu Emiliju Romagnu.

Začinite svoj doživljaj božićnih blagdana nesvakidašnjom talijanskom perspektivom.

 • pomno odabran kvalitetan hotel 3* u Riminiju i najbolje lociran hotel u Rimini Marina Centro koji se nudi na hrvatskom tržištu
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak, degustacija vina Emilia Romagna), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“, putnici ležerno uživaju u TAX free kupovini i kušnji gastronomskih delicija u San Marinu) i dovoljno slobodnog vremena
 • garantirani polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke
 • planiran hotel je HOTEL JANA 3* RIMINI MARINA CENTRO

Itinerer

1. dan: Zagreb – RIMINI

Polazak iz Zagreba u 5:30 sati. Ugodna vožnja prema Riminiju uz povremene odmore tijekom puta. Rimini je grad na samoj obali Jadranskog mora te jedno od najpoznatijih talijanskih ljetovališta, najpoznatije po svojim beskrajnim pješčanim plažama, koje se nadovezuju jedna na drugu i čine rivijeru Rimini. Po dolasku u Rimini smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju gradom s voditeljem putovanja, te prvo upoznavanje živahnog središta Riminija, bivšeg Ariminum-a, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni talijanski grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, dugačkim plažama, mnoštvom restorana i kafića... Slobodno vrijeme za uživanje u božićnom ugođaju. Noćenje.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO – degustacija vina – RIMINI

Nakon doručka razgled povijesnog centra Riminija koji je većinom pješačka zona: šetnju počinjemo od rimskog amfiteatra – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27. godine p.n.e. – uličicom Corso d`Augusto dolazimo do prekrasnog trga Piazza tre Martiri, gdje se nekada nalazio centralni rimski trg, a i sada je to najveći gradski trg, sa zvonikom iz XV stoljeća – zatim Piazza Cavour, najzanimljivi trg sa dvije prekrasne palače Teatro Amintore Galli i Pallazo del Arengo. Na sredini trga je spomenik Papi Pavlu IV i Fontana Pigna iz 1543. godine – preko trga dolazimo do utvrde Castello Sismondo, gradnja započeta 1437. godine i dograđivanu u nekoliko navrata – u neposrednoj blizini je i hram Malatesta (Tempio Malatestiano), koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze sarkofazi vladara Sigismonda Malateste i njegove supruge – šetnju završavamo na mostu Ponte di Tiberio koji već 2000 godina spaja obale rijeke Marechije, ima pet polukružnih lukova i izgrađen je od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi… Slobodno vrijeme za šetnju blagdanski ukrašenim ulicama, kupovinu suvenira ili božićnih poklona u tax free zoni, te ručak ili kavu. Prilikom povratka do hotela posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina te ih vrlo povoljno možete i kupiti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: RIMINI – Outlet Village Castel Guelfo The Style Outlets – FERRARA – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Ferrari, jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna, zaustavit ćemo se u dizajnerskom Outlet Village Castel Guelfo, s preko 100 „outlet“ dućana i popustima tijekom cijele godine do 70%. Nastavljamo prema Ferrari, domu prekrasnih arhitektonskih znamenitosti čiji je stari dio grada upisan je na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 km zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Jurja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu – dvorac Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak i Aperol Spritz. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Rimini i San Marino

Rimini je grad i luka u sjevernoj talijanskoj pokrajini Emiliji-Romagni, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more. On je jedini važniji obalni grad u ovoj pokrajini i jedan je od najvećih gradova na zapadnoj obali Jadrana. Grad se ubraja u najpoznatije mondeno talijansko ljetovalište s 135.886 stanovnika 2006. god. Najrazvijenije grane gospodarstva su turizam, te prehrambena i tekstilna (svila) industrija. Od znamenitosti tu se nalaze starine iz rimskog doba: Augustov slavoluk , Tiberijev most od istarskog kamena, te dijelovi amfiteatra iz 2. st. koji je izvorno imao eliptični oblik. Srednjovjekovne palače i crkve su pretežito iz 13. i 14. st.: Katedrala (Tempio Malatestiano) sagrađena 13. st. u gotičkom stilu, a kasnije je obnovljena u renesansi pod Malatestama. Freske je oslikao Piero della Francesca; Crkva San Giuliano Martire u kojoj se nalazi ogromna Veroneseova slika; Utvrda Sismondo; Crkva Svetoga Ivana Krstitelja.

Republika San Marino (tal. Serenissima Repubblica di San Marino) je treća najmanja država u Europi (poslije Vatikana i Monaka), potpuno okružena teritorijem Italije.Površina San Marina iznosi 60,57 kvadratnih kilometara. Udaljenost između najsjevernije i najjužnije granice iznosi 12 kilometra zračne linije. Najviši vrh je Monte Titano sa 739 metara.

Cijena

Polazak: 10.12.2021.
od 870kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Riminiju
 • razglede prema programu voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 264 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Rimini rivijera, Italija
2 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Riminiju

Korisne informacije

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke, bit će definirano 3 dana prije polaska.

U vrijeme Adventa, promet je posebno reguliran i kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno. Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

Odgovorni organizator Idea Club Travel d.o.o.

Opći uvjeti putovanja - Idea Club Travel (ictputovanja.hr)

 


od 870kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: