Milano, jezero Maggiore i Bergamo

3 dana / 2 noćenja | Grupni polasci: 11.04., 01.05., 20.06., 14.08. i 09.10.2020.

Opis

3 dana / 2 noćenja
Grupni polasci: 11.04., 01.05., 20.06., 14.08. i 09.10.2020.
First minute cijena!

Garantirani polasci: 01.05. i 20.06.2020.

Mogućnost polaska: Zagreb, Karlovac, Rijeka

Vrijednost više: buffet doručak

Milano je grad mode i opere, predivne arhitekture i glavni grad talijanske regije Lombardije koja se nalazi na samom sjeveru uz granicu sa Švicarskom. Na ovom putovanju posjetit ćete veličanstveno predalpsko jezero Maggiore, drugo po veličini u Italiji, oazu prirodnih bogatstava sa savršenom mediteranskom klimom. Zbog svoje veličine, na jezeru ima raznih otoka i otočića od kojih su najpoznatiji Boromejski otoci koji su vidljivi skoro sa svakog dijela obale, a do njih se jedino može doći brodom. Opustite se i uživajte u ljepotama jedinstvenog krajolika koji je prelijep u svako doba godine... Na kraju Bergamo, koji se nalazi na mjestu antičkoga grada Bergomuma, koji je osnovan kao naselje keltskog plemena Cenomani. Uživajte.

Itinerer

1. dan: Zagreb - MILANO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Milanu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim gradskim prijevozom i pješice: prva znamenitost je Milanska katedrala (Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu) - zatim hodajući kroz Galeriju Vittorio Emanuele II (jednom od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju) dolazimo do La Scale, najuglednije operne kuće u svijetu - čuvena četvrt Brera u samom srcu grada u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i ‘art shop-ova’ - palača Castello Sforzesco, dom mnogim muzejima... S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu i večeru u nekoj od tipičnih milanskih trattorija. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: MILANO - JEZERO MAGGIORE i BOROMEJSKI OTOCI - MILANO

Doručak. Predlažemo izlet autobusom na jedno od najljepših jezera talijanskog sjevera, Lago Maggiore, gdje se nalaze raskošne vile milanskih bogataša (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Posjet pitoresknom gradiću Stresa na samoj obali, omiljenom ljetovalištu aristokracije još od početka 20.stoljeća i polazne točke za posjet otocima. Kraća šetnja mjestom i ukrcavamo se na brodić kojim krećemo u obilazak Boromejskih otoka, biserima prirodne ljepote nazvanih po milanskoj obitelji Borromeo u čijem su vlasništvu bili stoljećima (vožnja između otočića traje cca. 15 minuta): Isola Madre, najveći otok s poznatom terasom-promenadom i bujnom vegetacijom, slijedi vožnja do Isola Bella, otoka s prekrasnim vrtovima oblikovanih terasa, fontana, paunova, kipova ... i na kraju Isola dei Pescatori na kojem se nalazi pitoreskno ribarsko selo, gdje ćemo se prošetati i imati slobodnog vremena za uživanje u kavi ili ručku u nekom od mnogobrojnih restorana. Povratak brodićem na obalu Strese i nastavak vožnje do Milana. Noćenje.

3. dan: MILANO - BEGRAMO - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Bergama, jednog od najljepših gradića Lombardije koji će vas svojim uskim uličicama, malim trgovinama, kafićima, restoranima te srednjovjekovnom i renesansnom arhitekturom ostaviti bez daha. Grad je podijeljen u dva dijela: Bergamo Alto (gornjeg grada) na vrhu brežuljka, koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama i Bergamo Bassa (donjeg grada), koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba. Po dolasku, odlazak uspinjačom (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta) do gornjeg grada u zajedničku šetnju. Dragulj gornjeg grada je trg Piazza Vecchia kojim dominira Pallazo Della Ragione, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik Il Campanone, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja će nas šetnja odvesti do manjeg trga Piazze Del Duomo, duhovnog centra Bergama, kojeg okružuju katedrala, bazilike Santa María Maggiore, krstionica i crkve Colleoni… Nakon slobodnog vremena za kavu ili ručak, povratak uspinjačom do autobusa i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Milano i talijanska jezera

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Milano je grad u Italiji, glavni grad regije Lombardije i milanske Provincije. Grad naseljava oko 1,3 milijuna stanovnika, dok je gradsko područje peto najveće u Europskoj uniji s procijenjenim stanovništvom od 4,3 milijuna. Metropolitansko područje Milana, daleko najveće u Italiji, prema procjeni OECD-a sadrži 7,4 milijuna stanovnika. Grad je pod nazivom Mediolanum osnovao keltski narod Insubri. 222 pr. Kr. osvajaju ga Rimljani, te je grad postao vrlo uspješan pod Rimskim Imperijem.

Cijena

Polazak: 14.08.2020.
od 1.050kn po osobi
first minute od 990 kn po osobi

Polazak: 09.10.2020.
od 1.050kn po osobi
first minute cijena od 990kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje 

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 3-5 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta, obavijest o točnom iznosu u završnoj obavijesti, ovisno o kategoriji hotela)
 • izlet na Boromejske otoke 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, kartu za brod)
 • ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre 20 eur (doplata na licu mjesta, informativna grupna cijena minimum 20 osoba)
 • uspinjača u Bergamu 3,5 eur (informativna cijena)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 450 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • osiguranje od otkaza putovanja, putno osiguranje (preporučamo)

Popusti i doplate:

doplata za boravišnu pristojbu u iznosu 3-5 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta, obavijest o točnom iznosu u završnoj obavijesti, ovisno o kategoriji hotela)

izlet na Boromejske otoke 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, kartu za brod)

ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre 20 eur (doplata na licu mjesta, informativna grupna cijena minimum 20 osoba)

uspinjača u Bergamu 3,5 eur (informativna cijena)

doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 450 kn

nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 500 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Smještaj

Smještaj: Hotel na području Milanu 3/4*
Lokacija: Milano, Italija
noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana

Korisne informacije

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata završnu
 • obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o. OIB: 89539669576


Datum polaska:
Broj osoba: