Verona i Sirmione

2 dana/1 noćenje | Grupni polasci: 15.02., 21.03., 30.05., 27.06., 15.08., 19.09. i 24.10.2020.

Opis

2 dana/1 noćenje
Grupni polasci: 15.02., 21.03., 30.05., 27.06., 15.08., 19.09. i 24.10.2020.
Garantirani polasci 30.05. i 19.09.2020.

 

Polasci autobusa iz Zagreba, Karlovca i Rijeke.

Romantika, ponajviše stoluje u Veroni poznatoj po zabranjenoj ljubavi Romea i Julije, ali i po brojnim odlično očuvanim spomenicima od antičkog do novijih razdoblja. Posjetiti ćemo slikoviti Sirmione smješten na polutoku na samom jugu jezera Garda, najvećeg talijanskog jezera, dugačkog oko 50 km, a širokog oko 20 km te obližniju Peschiera del Garda, prekrasnan gradić cvijeća i zelenila.

Itinerer

1. dan ZAGREB - VERONA

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Verona je jedan od talijanskih gradova koje turisti najviše vole posjećivati. To uopće nije čudno, naime o povijesti i značaju grada dovoljno govori činjenica kako ga je UNESCO cijelog uvrstio na popis Svjetske baštine. Verona je ujedno i grad, u kojem se odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji. Grad se smjestio na obalama rijeke Adige, a svojim kulturnim nasljeđem bez daha ostavlja svakog. Po dolasku prošetat ćemo gradom i bit će to pravo putovanje kroz vrijeme: od ostataka rimske kulture, preko srednjovjekovne epohe pa sve do renesansne Verone i razdoblja austrougarske vladavine ... Piazza Bra, najveći gradski trg na kojem se na jednoj strani nalazi čuvena Arena koja je glavni simbol Verone, a preko puta dugačak niz restorana i kafića - Via Mazzini koja spaja Piazza Bra s Piazza delle Erbe glavna je trgovačka ulica, prepuna skupih butika - Piazza delle Erbe je vrlo živopisan gradski trg sa zgradama raznih epoha i boja na kojem se nalazi fontana Madona Verona, a centralno mjesto je 84 metra visoki toranj Torre del Lamberti sa velikim satom, na čiji se vrh treba obavezno popeti, do vrha vodi lift, a pogled je spektakularan i vrijedi svakog plaćenog eura - Katedrala iz 12. stoljeća - Piazza dei Signori, jedan od najljepših trgova Verone na kojem se nalazi spomenik posvećen pjesniku Danteu Alighieriju, trg je okružen palačama obitelji Scaligera - lijepa crkvica Santa Maria Antica u kojoj se nalaze gotičke grobnice obitelji Scaligere - Julijina kuća s najpoznatijim balkonom na svijetu ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi, a u dvorištu se nalazi brončana statua Julije koju brojni turisti po vjerovanju dodiruju da bi im donijela sreću u ljubavi - dvorac i most Castelvecchio u crvenom kamenu, poznatom i kao ‘roso di Verona’ na samoj obali rijeke Adige ... Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan VERONA - SIRMIONE - PESCHIERA DEL GARDA - shopping u Outlet centru Palmanova - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do jezera Garda, najvećeg talijanskog jezera, dugačkog oko 50 km, a širokog oko 20 km. Na obalama ovog prekrasnog jezera smješteno je nekoliko romantičnih gradića, mi ćemo posjetiti slikoviti Sirmione smješten na polutoku na samom jugu jezera. Šetnja do utvrde Scaligeri, zatim uskim uličicama starog grada do obale jezera. Slobodno vrijeme za kavu ili savršen talijanski sladoled. Odlazimo do obližnjeg Peschiera del Garda, prekrasnog gradića cvijeća i zelenila. Nastavak putovanja prema Outletu centru Palmanova, shopping centru gdje ćete vaše omiljene marke naći na popustima i do 70%. Slobodno vrijeme za shopping i vlastite sadržaje. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Verona

Verona je glavni grad istoimene talijanske provincije (3.097 km², 814.300 stanovnika) i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige, u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, 100 km zapadno od Venecije. U Veroni se nalazi mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika, osobito mnogo dobro očuvanih iz rimskog razdoblja. Grad i danas leži na sjecištu dvije glavne ulice izvornog rimskog vojnog kampa, Cardo i Decumanus, što se može vidjeti na zračnim fotografijama grada. Ipak najslavniji spomenik je Veronska Arena, treći po veličini očuvani rimski amfiteatar (poslije rimskog Koloseja i amfiteatra u CapuaCapui) iz 1. stoljeća. Verona je grad najpoznatijih svjetskih ljubavnika, Romea i Julije, i njihove kuće velika turistička atrakcija u Veroni. Ovi spomenici su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1997. godine pod imenom Stara jezgra Verone.

Cijena

Polazak: 15.08.2020.
od 650 kn po osobi
first minute od 550 kn po osobi

Polazak: 19.09.2020.
od 650 kn po osobi
first minute od 550 kn po osobi

Polazak: 24.10.2020.
od 650 kn po osobi
first minute od 550 kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolini jezera Garda
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARNŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 250 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • osiguranje od otkaza putovanja, putno osiguranje (preporučamo)

Popusti i doplate:

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 250 kn nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Verona

1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolini jezera Garda.

Korisne informacije

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno.
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja) putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća.
 • Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage  
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o. OIB: 89539669576


Datum polaska:
Broj osoba: