Apulia i Basilicata

7 dana autobusom | 28.10.2019.

Opis

7 dana autobusom
28.10.2019.
Garantirani polazak!

 

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke.

Ultra First minute cijena!

Itinerer

1. dan ZAGREB/RIJEKA – SAN MARINO – HOTEL

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu uz prethodnu najavu. Polazak iz Rijeke sa Vrata Jadrana Sjever“ u 07:30 sati (uz prethodnu najavu). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Odlazak u San Marino - treću najmanju državu na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Šetnja s pratiteljem putovanja: Palazzo Publico - Basilica del Santo - crkva Sv. Francesca - zidine grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Odlazak do Riminija. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan BARI - HOTEL

Doručak. Vožnja do Barija, razgled glavnog grada Apulije, poznatog pod nazivom „Bologna juga“ : stari grad ili Bari Vecchia s labirintom ulica i trgova koji odišu duhom minulih vremena, niz iznimnih vjerskih spomenika: trobrodna bazilika San Nicolo iz 11. stoljeća u kojoj se čuvaju njegove „moći“ jedno je od remek-djela talijanske romanike, katedrala San Sabino u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli i Teatro Margherita. U nastavku ćemo prošetati starom četvrti gdje možete na ulici vidjeti domaćice koje izađuju tipičnu tjesteninu ovog područja orecchiette. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od trattora . Vožnja do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

3.dan ALBEROBELLO –MONOPOLI - POLIGANO AL MARE

Doručak. Vožnja do jedinstvenog gradića pod zaštitom UNESCO-a Alberobella, poznatog po kućicama kružnog oblika zvanih Trulli. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Iako se takav oblik gradnje može susresti duž cijele doline Itria, upravo se u bajkovitom Alberobellu nalazi najveća koncentracija od preko 1500 najbolje očuvanih trulla. U nastavku vožnja do šarmantnog ribarskog mjestašca – MONOPOLI: šetnja gradićem: katedrala - tvrđava sv. Stjepana iz 11. st. - tvrđava Karla V iz 16.st. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do Poligano al Mare, rodnog mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu(Volare)“. Svakako prošetajte šetnicom do poznate plaže te ne propustite fotografiranje bar s jednog vidikovca. Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od „trattoria“ te kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan OSTUNI – LECCE – OTRANTO

Doručak. Vožnja do „Bijelog grada“ kako još zovu šarmantni Ostuni zahvaljujući njegovoj bijeloj arhitekturi. Šetnja gradićem kojim dominira katedrala i biskupski dvor a dodatno ga ukrašavaju palače plemićkih obitelji. Ostuni je savršeno mjesto za uživanje u relaksirajućoj atmosferi uz aperitiv. U nastavku odlazak do baroknog bisera juga Italije - grada Lecce, kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina nazivaju „Firencom juga“. Grad je to turbulentne povijesti čiji se tragovi mogu vidjeti na brojnim spomenicima: rimski amfiteatar, Castello, katedrala Santa Croce, barokna crkva St. Niccolo e Cataldo… kraće slobodno vrijeme za uživanje u šetnji slikovitim ulicama grada. Nastavak vožnje do grada Otranto , smještenog na samoj „peti talijanske čizme“. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled: Castello Aragonese, katedrala sa vrijednim mozaicima i impozantnim trgom, bazilika San Pietro s bizantskim freskama, San Giovanni katakombe... Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan MATERA- TARANTO

Doručak. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019.g.,bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Vožnja prema jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande& Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN -CASTEL DEL MONTE – RIMINI

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Castel del Monte, posjet „tajnovitom“ dvorcu osmerokutnog oblika iz 13.st. pod UNESCO zaštitom, na slikovitom položaju usred brdovitog krajolika. Dvorac je korišten kao lovačka kuća Fridricha II. Nastavak vožnje do Riminija. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN – RAVENNA – RIJEKA- ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Ravenni, gradu koji je nekoć bio sjedište Zapadnog Rimskog Carstva i čijih je osam ranokršćanskih spomenika upisan na popis zaštićene svjetske baštine. Razgled grada: Piazza del Popolo - crkve s prekrasnim mozaicima San Vitale i San Apollinare Nuovo - mauzolej Gale Placidije - Danteov grob. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak prema Hrvatskoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Apulia i Basilicata

Apulija je  regija  na jugoistoku Italije poznata po specifičnim bijelim kućicama kružnih tlocrta i stožastih krovova, koje su poznate kao trullo, odnosno u množini trulli. Trulli su karakterični za mjesto Alberobello u apulijskoj pokrajini Bari, koje se zbog ove jedinstvene arhitekture našlo na popisu UNESCO baštine. U pokrajni Apuliji nalazi se grad Bari  koji slovi za skriveni dragulj juga Italije. Tu se nalazi i jedan od najljepših talijanskih baroknih gradova Lecce kao i mnogi manji gradići koji će vas oduševiti. Regija je poznata po svojoj dugoj mediteranskoj obali sa prekrasnim pješčanim i kamenim plažama.

Regija Basilicata smještena na jugu Italije. U Basilicati se nalaze Serra Dolcedorme i Pollino, jedni od najviših vrhova Apenina. Matera je grad od 60 tisuća stanovnika na jugu Italije a poznata je po drevnim gradskim četvrtima koje čine nastambe u pećinama izdubljenim u vapnenačkoj stijeni na kojoj se nalazi grad. Četvrti, koje se nazivaju Sassi, pod zaštitom su UNESCO-a od 1993. godine.

Cijena

Polazak: 28.10.2019.
od 3.390 kn po osobi
ultra first minute od 2.990 kn po osobi

ULTRA FIRST MINUTE 2.990 kn

FIRST MINUTE 3.190 kn

REDOVNA CIJENA 3.390 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj u hotelu 3* na području Riminija u dvokrevetnim sobama na bazi usluge 2 x noćenje s doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u okolici Alberobella/Marina Franca
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 • Sve transfere i razglede prema programu
 • Sve pristojbe za ulaze u gradove
 • Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 990kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezne doplate:

 • Boravišna pristojba i osiguranje cca 1,50 - 2 Eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu.

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 200 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju – NEMA POPUSTA!

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  50 kn

Smještaj

Smještaj: Italija
Lokacija: Rimini, okolica Alberobella/Marina Franca

Smještaj u hotelu 3* na području Riminija u dvokrevetnim sobama na bazi usluge 2 x noćenje s doručkom.

Smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u okolici Alberobella/Marina Franca.

HOTEL RAMAPENDULA

https://ramapendula-hotel-alberobello.hotelmix.it/

Korisne informacije

Informativne cijene ulaznica:

 • ulaznicu za dvorac Castel del Monte - 10 EUR (informativna cijena)
 • vinska proba u Alberobellu ili okolici 15 €

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. ) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Minimalan broj putnika: 40

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Mondo travel d.o.o., OIB 03548466362.


od 3.390 kn po osobi
ultra first minute od 2.990 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: