Andaluzija i Portugal sa Gibraltarom - velika tura

8 dana/7 noćenja | Grupni polasci: 15.05. i 14.10.2020.

Opis

8 dana/7 noćenja
Grupni polasci: 15.05. i 14.10.2020.
Garantirani polasci!

EVORA-SEVILLA-CORDOBA-GRANADA-MALAGA-GIBRALTAR-CADIZ-JEREZ DE LA FRONTERA-FARO-LISABON

zrakoplovom na direktnom letu iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE:

  • HOTELI 4* NA CIJELOM PROGRAMU
  • 2 NOĆENJA U PREKRASNOJ SEVILLI
  • 2 NOĆENJA U LISABONU U HOTELU 4*
  • OSIGURANE ULAZNICE ZA ALHAMBRU!

Itinerer

1.dan ZAGREB – LISABON – EVORA – SEVILLA

Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:00h na odlaznom terminalu, kod šaltera informacija gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:55h. Po slijetanju u Lisabon u 10:15h, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi polazak autobusom prema Evori, gradu u Portugalom poznatom po nasadima hrasta plutnjaka. Po dolasku u Evoru, grad koji je pod zaštitom UNESCO-a, slijedi kraći razgled grada: stara katedrala, crkva Sv. Franje s kapelicom kostiju, Dianin hram. Nastavak vožnje prema Španjolskoj. Dolazak u Sevillu, prijestolnicu Andaluzije u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja gradom u pratnji pratitelja putovanja. Navečer predlažemo odlazak u posjet jednom od brojnih tapas barova. Noćenje.

2.dan SEVILLA

Doručak. Odlazak u razgled grada: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a; veličanstvena Sevillska katedrala Santa Maria dela Sede s preko 30 oltara ukrašena slikama velikih španjolskih majstora – Zurbarana i Goye u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, mauzolej Kristofora Kolumba te 96m visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom – simbol grada. Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči), Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, Plaza San Francisco… Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Preporučamo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d' Oro, nakon čega se prepustite uživati u atmosferi grada koji živi do kasno u noć. Za sve ljubitelje izvornog flamenca preporuka je odlazak na čuveni flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje

3.dan SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cordobi. Razgled "najmaurskijeg" španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus, impresivne džamije "Mezquita" – simbola grada, najljepših zatvorenih dvorišta Španjolske (patios), Calleja de las flores, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10. st. pod UNESCO zaštitom, Rimski most, Slovoluk. Slobodno vrijeme za ručak ili shopping na Plaza de las Tendillas. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade, gdje su pokopani legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Smještaj u hotel. Šetnja s pratiteljem putovanja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Navečer preporučamo odlazak na noćni razgled maurske četvrti Albaicin, s pogledom na osvijetljenu Alhambru i fakultativno odlazak na flamenco show u ciganskim špiljama. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan GRANADA – ALHAMBRA – MALAGA – GIBRALTAR

Doručak. Odlazak do čuvene palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Slobodno vrijeme u Granadi te vožnja prema Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i poznatom ljetovalištu. Po dolasku slijedi razgled rodnog grada Pabla Picassa: Katedrala 'Manquita', Al Casaba, Teatro Romano, Picassova rodna kuća, Palacio de Buena Vista iz 16. st., gdje je od 2003. Muzej Picasso. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru. Nastavak vožnje do Algecirasa na području Gibraltara. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan GIBRALTAR – CADIZ – JEREZ DA LA FRONTERA

Doručak. Predlažemo zajednički odlazak na Gibraltar, britansko teritorij na impresivnom položaju na dominantnoj stijeni koja nadgleda tjesnac između Europe i Afrike. Tjesnac je širok svega 14km te razdvaja Gibraltar od Afrike. Razgled Gibraltara mini busovima uz vožnju do stijene The Rock na kojoj žive majmuni, a s koje se pruža pogled na gorje Atlas u Maroku. Posjet prirodnom rezervatu s kolonijom majmuna i špilji Sv. Mihovila. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu suvenira ili britanskih proizvoda. Nastavak vožnje do Cadiza, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Razgled grada: katedrala, Torre Tavira – najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do gradića Jerez de la Frontera – središta proizvodnje sherryja. Smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan JEREZ DE LA FRONTERA – COSTA ALGARVE – FARO – LISABON

Doručak. Odlazak u kraći razgleda ovog živopisnog grada. Predlažemo odlazak do obližnje vinarije na degustaciju i upoznavanje s proizvodnjom čuvenog sherrya. Odlazak prema Portugalu i najpoznatijem portugalskom turističkom središtu uz poznatu portugalsku Costa Algarve uz obalu Atlantskog oceana. Slobodno vrijeme za šetnju i ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi odlazak u orijentacijski razgled grada. Šetnja Avenijom Liberdade – jednom od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa... Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Preporučamo da kušate bakalar na jedan od 365 načina na koji ga ovdje spremaju. Povratak u hotel. Noćenje

7.dan LISABON

Doručak. Odlazak autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br. 28 koji će vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia s kojeg se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni fado. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan LISABON – ZAGREB Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:10h. Dolazak u Zagreb u 15:20h. Kraj programa.

 

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Destinacija

Andaluzija i Portugal

Lisabon, glavni grad Portugalske Republike, nalazi se  na ušću rijeke Tejo, kao najzapadniji glavni grad kontinentalne Europe. U gradu se nalaze dva mjesta uvrštena na popis Svjetske baštine UNESCO-a: Belémski toranj (Torre de Belém) i samostan Sv. Jeronima (Mosteiro dos Jerónimos). 1994. bio je Europski glavni grad kulture, dok je 1998. bio domaćin svjetske izložbe (Expo '98).Lisabon je bogat arhitektonskim spomenicima; romaničkim, gotičkim, manuelinskim, baroknim, tradicionalnim portugalskim, modernističkim i postmodernim građevinama. Ističu se i veliki bulevari ukrašeni spomenicima, posebno u gornjim četvrtima; kao Avenida da Liberdade, Avenida Fontes Pereira de Melo, Avenida Almirante Reis i Avenida da República.

Sevilla je glavni grad Andaluzije. Smjestila se na obalama rijeke Guadalquivir na prekrasnom položaju. Bio je to bogat i slavan grad već u doba arapske vladavine, a kasnije su iz njega kretali konkvistadori u osvajačke pohode i vraćali se donoseći prekooceansko blago. Danas je Sevilla sveučilišni grad i sjedište biskupije, te glavno trgovačko središte južne Španjolske. Sevilla obiluje umjetničkim blagom, pa je i zbog toga meta mnogih turista. S graditeljskog stajališta gradski su spomenici mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-dijela gotičke umjetnosti, a među njima i veličanstvena katedrala. Od 1987. uvršteni su na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Córdoba je glavni grad istoimene pokrajine u Andaluziji na rijeci Guadalquiviru, na Pirinejskom poluotoku.U gradu je razvijena tekstilna i metaloprerađivačka industrija, strojogradnja, te izrada ukrasnih predmeta u zlatu i srebru. Grad je čuveno turističko središte, a od 1984. godine, stari dio grada upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.  Córdoba je do danas sačuvala karakterističnu maursku urbanu arhitekturu s brojnim građevinama sačuvanim iz doba arapske vlasti. Velika Abd-al-Rahmanova džamija (Abdurahmanova džamija), građena od 785. g. do 10. st. (od 16. st. katedrala La Mezquita), jedan je od najveličanstvenijih spomenika islamske umjetnosti. Arkade na 869 stupova dijele unutrašnjost u 19 udužnih i 33 poprečna broda. Od 1984. na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Pored katedrale ističe se više drugih crkvi, ostaci maurske palače Alcázar, negdašnje kalifske rezidencije i poslije središta inkvizicije, maurski most sa 16 lukova preko Guadalquivira koji je čuvala obližnja utvrda Calahorra.

Granada je grad i središte istoimene provincije u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji. Smješten je na brežuljcima u podnožju Sierre Nevade, na slivu triju rijeka, Beiro, Darro i Genil, udaljen samo sat vremena vožnje od obale Sredozemnog mora.Budući da je neko vrijeme bila glavni grad muslimanske Španjolske, u njoj se nalaze brojni spomenici arapske umjetnosti iz 13. stoljeća, poput maurske palače Alhambre i Almohadijskim ulicama u četvrti Albaicín.

Málaga je grad i luka u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji, na obali Sredozemnog mora, u regiji Costa del Sol. U Málagi su rođeni slavni Pablo Picasso i Antonio Banderas. Grad je poznat po vinu i po sportskim klubovima Málaga CF (nogomet) i CB Unicaja Malaga (košarka). Málaga ima mnogo znamenitosti iz raznih povijesnih razdoblja. Postoje ostaci rimskog kazališta i amfiteatra. Grad ima sačuvane gradske zidine. Postoji arapska tvrđava Alcazaba. Značajna je tvrđava na brdu Gibralfaro iz 14. st. čiji temelji datiraju iz feničkog doba. Značajna je katedrala i svetište sv. Marije od Pobjede. Zanimljiva je kuća i muzej Pabla Picassa.

Cádiz je grad i luka u jugozapadnoj Španjolskoj. Središte je provincije Cádiz, koja jedna od osam provincija koja čine autonomnu zajednicu Andaluzija. Smatra se najstarijim stalno naseljenim naseljem u zapadnoj Europi. Grad su osnovali feničani koji su ga koristili kao trgovačku postaju. Zvali su ga Gadir što je na njihovom jeziku značilo "grad opasan zidinama". Kristofor Kolumbo je odavdje krenuo u svoju drugu ekspediciju.

Gibraltar je prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva. Teritorij je vrlo male površine, a nalazi se na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, između Atlanskog oceana i Sredozemnog mora i leži na istoimenom tjesnacu (Gibraltarski tjesnac) koji odvaja Europu i Afriku. Tijekom Prvoga i Drugoga svjetskoga rata imao je važnu stratešku ulogu, pa je i danas važna zrakoplovna baza i komunikacijska točka.

Faro je grad i istoimena općina na jugoistoku Portugala, administrativni centar Regije Algarvė. Faro je najveći grad na jugu Portugala, sjedište sveučilišta (Universidade do Algarve) i biskupije. Danas je Faro (sa okolicom) najpoznatija portugalska turistička destinacija, jer ima najtoplije more u zemlji, veliku marinu, međunarodnu zračnu luku (Aeroporto de Faro) i brojne golf terene u okolici.

Cijena

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Andaluzija i Portugal
smještaj u hotelima 4* na odlučnim lokacijama na osnovi 7 noćenja sa doručkom

Korisne informacije

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:

Katedrala + Kapela kostiju u Evori – 7 Eur, ulaznica za čuvenu Real Alcazar u Sevilli, nekadašnju palaču maurskih vladara koja je pod zaštitom UNESCO-a, opisivana kao „Raj na zemlji„ u pratnji lokalnog vodiča i s uključenim slušalicama – 28 Eur, katedrala u Sevilli 9 Eur, ulaznica za Mezquitu u Cordobi – danas raskošna katedrala, nekoć najveća džamija na svijetu u pratnji lokalnog vodiča i s uključenim slušalicama – 28 eur, vođeni razgled mini busovima u Gibraltar (teritorij Velike Gritanije) s vidikovcem, rezervatom majmuna, špiljom Sv. Mihovila – 30 Eur, flamenco show u Sevilli – 30 Eur, večera i flamenco show u ciganskim špiljama Sacramonte – 52 Eur (u cijenu uključen prijevoz autobusom, večera u 3 slijeda uz 1 piće, a kasnije odlazak na šetnju do vidikovca na Sacramonte s kojeg se vidi prekrasno osvjetljena Alhambra), paket ulaznica Lisabon (Samostan i klaustar Sv. Jeronima te dvorac i utvrda Sv. Juraja) – 25 eur, Fado večera u Lisabonu (večera u 3 slijeda s uključenim pićem i FADO program) – 52 eur – točne cijene ulaznica biti će objavljene u završnoj obavijesti par dana prije termina putovanja

 RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 700

Zagreb

07:55

Lisabon

10:10

OU 701

Lisabon

10:55

Zagreb

15:05

Mogućnost vezanog leta iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: 420 kn sa svim pristojbama i naknadam (na upit).

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Minimalan broj putnika: 20
Maximalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Mondo travel d.o.o. OIB 03548466362.


od 6.490kn po osobi
ultra first minute od 5.990kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: