Mediteran 2018

8 dana/7 noćenja | od 26.05.2018. do 09.10.2018.

Opis

8 dana/7 noćenja
od 26.05.2018. do 09.10.2018.

Destinacije: Grčka, Španjolska, Italija, Malta, Turska.

 

POPUSTI ZA RANU PRIJAVU - FIRST MINUTE odobravamo za velik broj hotelskih objekata iz kataloške ponude. Točan iznos popusta za ranu prijavu i termin u kojem se koristi pronaći ćete u cjeniku.Popusti vrijede za odraslu osobu na osnovnom krevetu na tjedan. Popusti se ne odnose na kupnju samo zrakoplovne karte, već cijelog aranžmana sa smještajem; ne mogu se kombinirati s ostalim popustima.

Za prvih 50 rezervacija, omogućujemo BESPLATNO rezerviranje vanjskog parkinga u Zračnoj luci Brnik/Ljubljana (Jože Pučnika) prilikom uplate aranžmana (na 1 rezervaciju odobravamo 1 besplatan 8-dnevni parking). Svim ostalim našim putnicima omogućujemo rezerviranje parkinga u zračnoj luci Brnik/Ljubljana (Jože Pučnika) prilikom uplate aranžmana, po povlaštenim tarifama. Molimo vidite cijene parkinga u rubrici opće informacije „Na sve strane Mediterana". 

Besplatna promjena/otkaz rezervacije Ukoliko ćete do 45 dana prije polaska htjeti otkazati rezervaciju, otkaz rezervacije je potpuno BESPLATAN. Ukoliko ćete do 1.5.2018. ili mjesec dana prije polaska u katalogu Mediteran 2018. naći adekvatniju ponudu za Vas, nudimo mogućnost promjene rezervacije bez troškova. U tom slučaju primjenjuje se popust za ranu prijavu važeći na dan nove rezervacije.

Za aranžmane na svim polascima svi naši gosti iznad šezdesete godine uživaju 5% popusta! Molimo Vas da nam priložite fotokopiju putovnice ili osobne iskaznice kako bismo Vam odobrili popust.

U svakom hotelu u našem programu mladenci imaju 5% popusta na aranžman. Ovaj popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 3 mjeseca nakon vjenčanja). Molimo Vas da nam dostavite spomenutu potvrdu kako bismo Vam odobrili popust.

PREDSTAVNICI U LJETOVALIŠTIMA Na destinacijama iz kataloga (osim na otocima Milos, Naxos, Paros i Mikonos, gdje će vam biti na raspolaganju predstavnik lokalnog partnera na engleskom jeziku) dočekuju vas predstavnici organizatora putovanja. Upoznat ćete ih već na dolasku, dočekat će vas u zračnoj luci. Na destinaciji vam stoje na raspolaganju s informacijama i bilo kojom drugom pomoći. Za vrijeme informacijskih sastanaka susresti ćete ih u vašem hotelu, te će vam predstaviti lokalne zanimljivosti, dati korisne savjete i odgovoriti na vaša pitanja. Informacijskom sastanku pridružiti ćete se prema vlastitom izboru, ali dobro je znati da vas na mjestu odmora čeka naš predstavnik, kome se uvijek možete obratiti. Na hotelskoj oglasnoj ploči te u agencijskim knjigama uz recepciju pripremljene su obavijesti o ljetovalištu, izletima i vašem povratku. Zatrebate li iznenada pomoć, našega predstavnika možete nazvati telefonom.

Napomena: predstavnici organizatora putovanja Kompas d.d. Ljubljana, na polascima iz Ljubljane su većinom slovenski državljani, te se sporazumijevaju na hrvatskom jeziku. Na polascima iz Zagreba, Atlas, kao organizator putovanja ima svoje predstavnike, hrvatske državljane.

PREDSTAVNICI U ZRAKOPLOVNOJ LUCI ZAGREB I LJUBLJANA U svakoj od navedenih zrakoplovnih luka organizator putovanja ima svoje predstavnike koji Vas očekuju najmanje 120 minuta prije predviđenog polaska, te vam pomogli prilikom prijave na let (check in).

Itinerer

Izravni tjedni letovi iz Zagreba

 Država Zračna luka  Otok/Regija  Razdoblje letenja  Dan polijetanja  Trajanje leta 
 Španjolska  Malaga  Costa del Sol

19.06.-17.07.2018.

28.08.-09.10.2018.

 Utorak**  oko 3:00 h
 Malta  Malta  Malta  21.07.-11.08.2018.  subota/nedjelja*  oko 2:00 h
 Grčka  Heraklion/Nikos Kazantzakis  Kreta  21.07.-18.08.2018.  subota/nedjelja*  oko 2:00 h

*molimo pogledajte informativni sat letenja na uvodnim stranicama Malte i Krete.Letovi iz Zagreba su kasno večernji, uglavnom subota na nedjelju ili nedjelja u ponoćnim satima. Napominjemo kako je usluga u hotelima rezervirana na 7 noćenja, subota-subota kako bi se prilikom dolaska odmah mogli prijaviti u vaše sobe, a u skladu sa međunarodnim hotelskim pravilima prijave i odjave u/iz soba.**let za Malagu slijeće iz Ljubljane u Zagreb te iz Zagreba leti u Malagu; po povratku slijeće prvo u Zagreb pa nastavlja u Ljubljanu.

Izravni tjedni letovi iz Ljubljane

Država  Zračna luka  Otok/regija  Razdoblje letenja  Dan polijetanja  Trajanje leta 
 Grčka  Heraklion/Nikos Kazantzakis  Kreta  26.5.-6.10.2018.  Subota  oko 2:20 h
   Rhodes/Diagoras  Rodos  25.5.-5.10.2018.  Petak  oko 2:30 h
   Karpathos  Karpatos  25.5.-5.10.2018.  Petak  oko 2:30 h
   Thira/Santorini  Santorini/Mikonos/MIlos/Naxos/Paros  26.5.-6.10.2018.  Subota  oko 2:15 h
   Kefallinia/Argostolion  Kefalonija  3.6.-30.9.2018.  Nedjelja  oko 1:40 h
   Preveza/Aktion  Lefkas/Parga/Kanali  3.6.-30.9.2018.  Nedjelja  oko 1:40 h
   Zakinthos/Dionysos Solomos  Zakintos  4.6.-1.10.2018.  Ponedjeljak  oko 1:50 h
   Kos/Hippocrates  Kos  6.6.-26.9.2018.  Srijeda  oko 2:15 h
   Samos  Samos  6.6.-26.9.2018.  Srijeda  oko 2:10 h
 Turska  Antalya  Lara/Belek/Side/Alanya  7.6.-1.11.2018.  Četvrtak  oko 2:35
 Italija Lamezia Terme/S  Eufemia  Kalabrija  13.6.-26.9.2018.  Srijeda  oko 1:40 h


VAŽNA NAPOMENA: Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji u kojoj su rezervirali svoje ljetovanje najkasnije 5 dana prije puta. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni (6., 7., 8. mj.) bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama (u slučaju ranijeg dolaska prije redovnog vremena prijava u sobe na dan letenja – ulaz u sobe moguć je okvirno od 14 h, u nekim hotelima od 16 h). Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaske iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća

PARKIRANJE U ZRAČNOJ LUCI LJUBLJANA (JOŽE PUČNIK)

Svim našim putnicima omogućujemo rezerviranje parkinga u zračnoj luci Ljubljana prilikom uplate aranžmana, po povlaštenim tarifama.

8 dana - redovna tarifa 510 kn - povlaštena tarifa 355 kn

15 dana- redovna tarifa 830 kn - povlaštena tarifa 560 kn

Rezerviranje parkinga moguće je za sve polaske iz Ljubljane za sve destinacije iz kataloga Mediteran Ljeto 2018. Parking je obavezno prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, te ga uplatiti na prodajnom mjestu gdje rezervirate svoje putovanje. Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dati osnovne podatke o automobilu: tip vozila i registarsku oznaku automobila. Ova ponuda vrijedi samo za parkiranje na vanjskom parkingu P2. Stranke koje prilikom uplate aranžmana rezerviraju i uplate parking, dobit će voucher za parking na prodajnom mjestu, s ostalom putnom dokumentacijom. Ljubazno molimo stranke koje dođu vlastitim automobilom u zračnu luku Brnik/Ljubljana, da najprije automobil parkiraju na parkingu P2 (od ulaza odmah desno), te se jave predstavniku na Brniku (šalter: Kompas Holidays). Pri povratku potrebno je voucher za parking predati djelatniku u kućici za naplatu parkinga kako strankama ne bi bio naplaćen parking dvostruko. Parkirna blagajna otvorena je 24 sata.

TRANSFER ZAGREB-LJUBLJANA-ZAGREB Na polascima zrakoplova iz Ljubljane, nudimo Vam mogućnost rezervacije povratnog dijeljenog transfera u organizaciji GoOpti-ja, te Vas ljubazno molimo da ga prijavite prilikom rezervacije aranžmana, ukoliko isti želite koristiti. Cijena povratnog dijeljenog transfera Zagreb – Ljubljana (Zračna luka Jože Pučnik) – Zagreb iznosi 320 kn po osobi. Molimo Vas da prilikom rezervacije obavezno ostavite svoj kontakt mobitela (broj koji će vam biti aktivan i tijekom vašeg putovanja), na koji će te primiti sve potrebne informacije vezano za Vaš transfer (prilikom odlaska i povratka). Napominjemo kako kod dijeljenih transfera, koji dijelite s ostalim korisnicima usluge transfera na istoj ili sličnoj ruti vašoj, GoOpti zadržava pravo da se vozilo zaustavi na nekoliko lokacija prije fi nalne destinacije ili postoji mogućnost da transfer organizira u suradnji sa svojim partnerima, te postoji mogućnost da putnici tijekom transfera moraju zamijeniti vozilo (zajedno sa svojom prtljagom) do fi nalne destinacije. Za one koji vole privatnost, udobnost i diskreciju, nudimo mogućnosti organiziranog VIP transfer, koji koriste samo putnici koji su isti rezervirali, bez mogućnosti dodatnog stajanja ili zamjene vozila (osim na poseban zahtjev putnika). Molimo Vas da zatražite cijenu VIP transfera na Vašem prodajnom mjestu. Sve dodatne detalje i informacije oko transfera dobit ćete na vašem prodajnom mjestu prilikom rezervacije aranžmana. Redovna

Destinacija

Mediteran 2018

COSTA DEL SOL

Dolazak u Málagu, glavni grad i rodno mjesto slavnog Picassa te na njezinu najsunčaniju obalu Costu Del Sol znači otkrivanje prirodnih ljepota, uživanje na njezinim širokim pješčanim plažama, odličnoj gastronomskoj ponudi i u autentičnom andaluzijskom temperamentu. Ovdje vas očekuje i najveći broj golf terena, razni tematski parkovi, vodeni sportovi, bogat noćni život i odličan shopping. U blizini „Sunčane obale“ očekuje vas i Alhambra, najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika, stari dio grada s džamijom u CÓrdobi, katedrala u Sevilli - prijestolnici Andaluzije koja odiše šarmom, te Ronda, kolijevka koride u Španjolskoj. Upoznajte Marbellu, mjesto gdje Antonio Banderas ima svoju rezidenciju i prošećite ulicom koja nosi ime Julia Iglesiasa. Otkrijte zašto je upravo ova obala mnogima najdraže mjesto za odmor.

MALTA

Ljetovanje uz sve blagodati pravog odmora, suncem i morem okupanog, uz otkrivanje otočne državice bogate povijesti, predivnog mora, vrhunske gastronomije, ali i vina čija je proizvodnja stara koliko i život na otoku… Zvuči primamljivo, zar ne? Satkana od raznolikosti, Malta je puna bijelo-žutih građevina koje treba vidjeti, od samih zidina, ulica i palača glavnog grada Valett e – pod zaštitom UNESCO-a, do starog glavnog grada Mdine. Iako je na veliku žalost ostala bez svoje najveće turističke atrakcije - „Azurnog prozora“, sestrinski otoci Comino i Gozo oduševit će vas prirodnim ljepotama, tradicionalnom gostoljubivošću domaćina i predivnim tirkiznim plažama. Spomenuti otoci poznati su i kao kulise prilikom snimanja "Gladijatora", "Münchena" i "Grofa Monte Cristo", dok je prije više od 30 godina na sjeverozapadu Malte snimljen i "Popaj".

KRETA

Gotovo svaki grčki otok nudi skriveni kutak za ispijanje jutarnje kave uz savršenu kulisu, uživanje na suncu, kupanje u moru s više od 50 nijansi plave, odličnu kuhinju i zabavu do zore, no ako vam je aktivni godišnji odmor draži od pustog izležavanja na plaži, u tom slučaju, najveći grčki otok Kreta pravi je odabir za zadovoljavanje svih avanturističkih apetita. Grci je često nazivaju "malim kontinentom", a s obzirom na prirodne raznolikosti koje otok pruža, lako ćete se složiti s tim nadimkom. Ovo je ujedno prilika da upoznate svijet mitova i legendi te da vidite spilju u kojoj je prema grčkoj mitologiji rođen vrhovni bog Zeus. Unatoč tisućama turista koji svakodnevno stižu na otok, plaže nisu pretrpane, no zato poslije 22 sata jedva da možete proći ulicama grada. U svakom slučaju, zabava je ovdje zagarantirana.

LEFKAS

Nebesko plavetnilo Jonskog mora, sjajna bjelina pijeska, pokrajina neukrotivih zelenih polja, maslinika, izvora vode i plodnih dolina, sve je to otok Lefk as, kojeg turističke gužve još nisu obuzele. Otok gdje Grci tako rado organiziraju svoje nezaboravne svadbe, gdje je „ s'aga pao" - „volim te" najljepše napisati u zaljevima Lefk asa. Ovo je otok čudesnih plaža, strmih stijena, tradicionalnih sela i noćnog ritma. Na Lefk asu očekujte pravu modro-bijelu bajku „ mediteranskih Kariba".

KEFALONIJA Najveći otok u Jonskom moru Grci brižljivo čuvaju od masovnog turizma, pa Kefalonija ostaje jedinstvena i čista u svojim krajolicima i i tradiciji. Kako je nezaustavljiva želja tjerala Odiseja da sa susjednog otoka Itake otplovi u široki svijet, tako ćete i vi željeti upoznati ovaj tajnoviti i brdoviti otok bujne vegetacije. Nad plavetnilom kristalno čistog mora uzdiže se moćna planina Ainos, najviši vrh Jonskih otoka. Obala je vrlo razvedena i krase ju slikovita ribarska naselja i za brojne posjetitelje najljepše plaže grčkih otoka. Kefalonija će vas nadahnuti svojom zanimljivom prošlošću, bogatom kulturom, brojnim prirodnim fenomenima nastalim uslijed geoloških promjena na otoku, no prije svega svojom izvornošću i prisnom grčkom ljubaznošću.

ZAKINTOS

Zakintos je magični otok sa slikovitim krajolikom, gdje ćete se osjećati kao kod kuće - kod kuće u Grčkoj. Zakintos očarava nijansama zelene boje, jer je prekriven brojnim nasadima maslina i agruma, raznim cvijećem i vinogradima. Najjužniji otok u Jonskom moru okružuje plavetnilo kristalno čistog mora, i da, upravo je ovaj otok jedna od najpoznatijih „razglednica“ iz Grčke. Njegova ljepota davno je opčinila i Venecijance, pa su ga nazvali »Fiore di Levante« ili cvijet istoka. To je otok suprotnosti, jer na njemu možete otkriti mala idilična sela u kojima se osjeti duh prošlih vremena i davnih civilizacija koje su ga naseljavale, a s druge strane gradiće s kozmopolitskim pulsom gdje će svatko pronaći nešto za svoj gušt.

SANTORINI

Snaga prirode svojim je vulkanskim djelovanjem učinila da se iz dubina Egejskog mora uzdignuo jedan od najljepših bisera među grčkim otocima – otok Santorini. Prije otprilike 3500 godina golema je vulkanska erupcija stvorila prekrasnu kalderu; središnji dio otoka potonuo je u dubine mora, ostavivši na površini 300 metara visoke klisure. Tajnovita kaldera budi maštu, oživljava romantične priče o izgubljenom gradu Atlantidi koji se možda nalazio upravo ovdje... Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo – plavim kućicama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet.

MIKONOS

Mikonos se smatra svijetom glamura, kontrasta i boja, slavnih i bogatih, modernih butika, najboljih restorana, galerija, estetski uređenih hotela, luksuznih jahti, zlatnog pijeska, beskrajnih plaža i noćnih klubova. U unutrašnjosti između brežuljaka možete pronaći tišinu i otkriti istinsku ljepotu s pogledom na plavo more iznad kojega se nalazi selo s bijelim kućama i plavim prozorima.

NAXOS

Najveći otok u Cikladskom otočju poznat je i po svojim brojnim pješčanim plažama, zelenim brežuljcima i zanimljivim vulkanskim krajolicima. Vole ga posjetiti ljubitelji prirode, kao i obitelji koje žele svoj odmor provesti u mirnom i idiličnom okruženju. Znamenitosti kao što su 6 metara visoka vrata Apolonova hrama ili Dionizijev hram u blizini sela Glinado, veličanstveni su ostaci prošlosti koji daju poseban šarm ovom prekrasnom otoku.

PAROS

Dobrodošlicu će vam zaželjeti šarmantne bijele kućice, prekrasne plaže, vjetrenjače, vinogradi, maslinici i šarmantni zalasci sunca... Da Paros zadovolji svaki ukus nije samo fraza. Svi gosti na otoku mogu uživati na svoj, jedinstven način. Na otoku svakako treba posjetiti glavni grad Parikio i resort Naoussa. Dozvolite mu da vas očara.

MILOS

Otok kristalno čistog mora smaragdne boje, prostranih plaža na kojima se na suncu presijava crveno, roza i narančasto kamenje. Otok vulkanskog podrijetla ističe se brojnim špiljama, termalnim izvorima i poroznim vulkanskim stijenama. Najljepši primjer plaža na otoku je Sarakiniko, koji nalikuje mjesečevom krajoliku. Kada promatrate zalazak sunca, spoznate da život na otoku teče u ritmu prirode i da se ljudska duša umiri u zagrljaju Heliosa - boga sunca i Posejdona - boga mora.

KARPATOS

Uživajte na prelijepim djevičanskim plažama kao što su Ahata, Kira Panagia i Apella, ili predahnite u jednoj od šarmantnih taverna koje ćete pronaći u malim brdskim selima razasutim po svim dijelovima otoka. Upoznajte Grčku u malom.

RODOS

Rodos također nudi odličan smještaj, gostoljubivost domaćina i bogate gastronomske poslastice. Jedna od prednosti je i to što je glavni grad čestim autobusnim vezama povezan s ljetovalištima pa su vam nova istraživanja doista nadohvat ruke. Jedno je sigurno – Rodos je s razlogom prozvan otokom tisuće restorana. Domaćini će vas rado pozvati u svoj ugostiteljski objekt, počastiti i navesti da se još dugo sjećate ove zemlje. S jedne strane idealan za romantične večernje šetnje, Rodos željnima provoda nudi i zabavu do ranih jutarnjih sati. Što se doze kulture tiče, glavni grad nudi ostatke antičke akropole i stadiona na vrhu Monte Smith, staru luku, srednjovjekovni grad, odnosno utvrdu vitezova Sv. Ivana iz 14. stoljeća. Oduševit će vas i velik broj uvala s mnoštvom predivnih plaža od kojih su najpoznatije: šljunčana plaža Afandou i pješčana Tsambika, na kojima možete pronaći i neki kutak samo za sebe. Nježnijem spolu posebno će se svidjeti izlet brodom do turskog Marmarisa kojim vlada prava „shopping groznica“.

SAMOS

Ovaj otok ima nekoliko aduta s kojima uvijek iznova privlači turiste: lijepi krajolici i slikovita mjestašca s osebujnim zelenilom i legendama o slavnim grčkim misliocima, restorani koji nude domaću hranu i vino, pješčane i šljunčane plaže te ugodna sredozemna klima. Ako želite nešto više od klasičnog odmora, priuštite si izlet na otok Patmos i otkrijte skrivene ljepote otoka. Samos je i otok slavnoga matematičara Pitagore, stoga je Pitagorina čaša tipičan suvenir koji će vas podsjećati na prelijepo ljetovanje na Samosu. Zanimljivo je i posjetiti Pythagorion na jugu otoka, koji je omiljena destinacija nautičara. Tu su i brojne taverne, restorani, ali i ostaci Pitagorine škole. Ako ste ljubitelj surfanja, svakako posjetite vjetrovito ribarsko selo Kokkario.

KOS

Suncem obasjan otok Kos, ugodne mediteranske klime, prirodnih ljepota i predivnih zlatno-pješčanih plaža otkrit će vam 2000 godina staru i bogatu povijest, koja će očarati sve ljubitelje antike. Opustite se u termalnim vodama, koje još od davnina preporuča otac medicine i najslavniji stanovnik otoka, Hipokrat. Lijepe plaže i slikovit istoimeni glavni grad moći ćete istražiti na jedinstven način – biciklom, dok će živahni ritam noći voljeti svi ljubitelji dobre zabave.

TURSKA

Turska će vas očarati bogatom poviješću, arheološkim znamenitostima i raznolikim kulturnim naslijeđem. Dugački planinski lanac Taurus okružuje najljepšu obalu Turske, poznatu kao turska rivijera, čiji je biser Antalijski zaljev prvoklasno odredište za odmor zbog svojih popularnih ljetovališta i dugih, žarkih ljeta. Idilična sela, nebrojeni spomenici proteklih civilizacija, romantične uvale, duge pješčane i šljunčane plaže s kristalno čistim morem, kvalitetni turistički objekti, gastronomski užici, povoljna kupovina proizvoda od zlata, kože i tekstila te gostoljubivost domaćina samo su neki od razloga zašto je Turska jedna od najomiljenijih destinacija za odmor.

KALABRIJA

Na dnu talijanske čizme leži pokrajina bogate starogrčke povijesti, okružena morima »tirenskim i jonskim«, neobičnih stijena i malih, gotovo čarobnih uvala. Kalabrija je nebrušeni dijamant kojega sve češće otkrivaju današnji turisti. Oduševljeni netaknutom prirodom, čistim, toplim morem, večernjim šetnjama kamenim ulicama, kuhinjom, uživanjem u legendarnom sladoledu Tartuff o i ljubaznim domaćinima, koji brzo otkrivaju da je život na ovom dijelu neba jednostavno lijep!

Cijena

Smještaj

Smještaj: Mediteran 2018
Lokacija: Španjolska, Grčka, Malta. Italija, Turska

Sve informacije i opise hotela možete pogledati u katalogu Mediteran 2018 .

Za sve dodatne informacije obratite nam se na email info@top-travel.hr

Korisne informacije

Sport i zabava

Kod većine hotela navedene su i dodatne usluge koje hoteli nude na destinaciji da bi Vaš odmor bio upotpunjen. Te usluge nisu uključene u cijenu aranžmana. Kod nekih hotela te su usluge besplatne, a kod drugih je potrebno nadoplatiti. Detaljne informacije o uslugama koje su besplatne, koje su uz doplatu možete dobiti na destinacijama.

Kućni red

Prema međunarodnim hotelskim pravilima gost ne može ući u sobu prije 14:00 sati (u nekim hotelima do 16:00 h), a na dan odlaska sobu treba napustiti do 10:00 sati, bez obzira na vrijeme leta. Većina hotela, ne svi, ima za kasne odlaske posebnu prostoriju za odlaganje prtljage i presvlačenje. Oni hoteli koji nemaju posebnu prostoriju za čuvanje prtljage, organiziraju čuvanje prtljage na recepciji hotela. Ako biste željeli sobu zadržati do odlaska u zračnu luku, trebate na recepciji provjeriti raspoloživost soba i doplatiti produžetak boravka.

Sef

Svim našim putnicima preporučujemo najam sefa na destinaciji. U opisu hotela je navedeno koji hoteli imaju sefove u sobama, a kod kojih je potrebno unajmiti sef na recepciji hotela. Isto tako u opisu hotela stoji da li je potrebno sef doplaćivati ili je uključen u cijenu aranžmana. Pohranite Vaše vrijednosti u sef (dragocjenosti, gotovinu i dokumente), jer organizator putovanja, niti hotel nisu odgovorni ukoliko će Vaše vrijednosti biti ukradene ili izgubljene.

Suncobrani i ležaljke

Na svim destinacijama u opisu hotela je navedeno jesu li na raspolaganju suncobrani i ležaljke, a u većini slučajeva i da li se naplaćuju. Informacija o suncobranima i ležaljkama je iz prosinca 2017., moguće je da pojedini hoteli u međuvremenu promijene odluku o naplaćivanju istih. Zbog ograničenoga prostora nema toliko ležaljki i suncobrana koliko je gostiju u hotelu, pa im je broj ograničen, posebno u punoj sezoni.

Fakultativni izleti

Na svim destinacijama smo izdvojili najzanimljivije izlete za Vas, s informativnim cijenama. Organizatori izleta na svakom odredištu su domaće putničke agencije. Navedene izlete možete rezervirati kod naših predstavnika na destinaciji, koji će voditi izlet ako ima dovoljno prijavljenih putnika (min. 20); u protivnome, izlete vode mjesni vodiči na jednom od svjetskih jezika. Uplata izleta je u nadležnosti domaće putničke agencije.

ZDRAVSTVENO I PUTNO OSIGURANJE

Preporučujemo uplatu PUTNOG OSIGURANJA koje nije uključeno u cijenu aranžmana. Prilikom rezervacije aranžmana, prodavač u svakom ovlaštenom prodajnom mjestu dužan je putniku ponuditi putno osiguranje. Putnik može ugovoriti paket putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od rizika otkaza) ili pojedinačno osiguranje. Polica putnog osiguranja ne može se ugovoriti naknadno.


Datum polaska:
Broj osoba: