PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE

10 dana | Polasci: 02.08. i 14.08.2024.

Opis

10 dana
Polasci: 02.08. i 14.08.2024.
Garantirani polasci i first minute cijene​

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključen smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima!

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 46

Itinerer

1. dan: ZAGREB – NÜRNBERG 676 km

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Vožnja preko Passaua i Regensburga do Nürnberga. Po dolasku razgled stare jezgre Nürnberga (Altstadt) povijesnog središta grada i domaćina mnogim značajnim i povijesnim građevinama i atrakcijama: Nürnberška tvrđava (Nürnberger Burg), Hauptmarkt - glavni gradski trg, poznat po božićnom sajmu Christkindlesmarkt. Na trgu se također nalazi Schöner Brunnen, prekrasna fontana iz 14. stoljeća, Crkva Sv. Sebaldusa (St. Sebaldus Kirche) i Crkva Sv. Lorenza (St. Lorenz Kirche), dvije impresivne gotičke crkve koje datiraju iz srednjeg vijeka. Kuća Alberta Dürera: dobro očuvana kuća je gdje je živio i radio poznati renesansni umjetnik Albrecht Dürer. Možete posjetiti i Handwerkerhof, očaravajuću četvrt s obrtničkim trgovinama i tradicionalnim njemačkim restoranima. Posebno je poznato Nürnberško podzemlje (Felsengänge) tj. podzemne kleti koje su se koristile za skladištenje piva i vina. Osim ovih značajnih atrakcija, stara jezgra Nürnberga je također domaćin mnogim trgovinama, restoranima, kafićima i malim trgovima koji čekaju da budu otkriveni. Šetnja kroz ove povijesne ulice pruža uvid u bogatu prošlost grada i omogućava posjetiteljima da osjete atmosferu tradicionalnog njemačkog grada. Smještaj u hotel u Nürnbergu. Noćenje.

2. dan: NÜRNBERG – HAMBURG 610 km

Doručak. Polazak iz Nürnberga prema Hamburgu. Hamburg je poznat po mnogo stvari, ali ga turisti ponajviše pamte po tome što je ne samo drugi najveći grad u Njemačkoj, već i jedna od najvećih luka u Europi, često se naziva "Vrata svijeta" (Tor zur Welt). Luka igra ključnu ulogu u trgovini i industriji grada. U samoj Njemačkoj Hamburg slovi kao grad vrlo poželjan za život, poznat je po modi i dizajnu i svakako je jedan od najzanimljivijih njemačkih gradova. Unazad 6 godina diči se i novom koncertnom zgradom arhitektonskog studija Herzog & de Meuron, Elbphilharmonie, koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju. Još jedna poznata atrakcija je i Speicherstadt: najveći povijesni kompleks skladišta na svijetu, a od 2015. godine nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Ovdje se također nalazi i popularni Miniatur Wunderland, najveći model željeznice na svijetu. Nakon panoramske vožnje slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju i kupovinu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan: HAMBURG - FREDERIKSHAVN - BROD 512 km

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro u Hamburgu, poslije ručka polazak prema Danskoj i krajnjem rubu poluotoka Jyllanda otkuda ćemo brodom isploviti prema Norveškoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima, noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu. Noćna plovidba prema Oslu. Zbog kasnog isplovljavanja broda nema mogućnosti doplate za večeru.

4. dan: BROD - OSLO - KARLSTAD 222 km

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Oslu u jutarnjim satima. Panoramski obilazak norveške prijestolnice: Opera - gradska vijećnica - četvrt Akker Brygge - kraljevska palača - Parlament - glavna ulica Karla Johanna - utvrda Akershus - Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine - četvrt muzeja na poluotoku Bygdoy. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine. Odlazak iz Osla u poslijepodnevnim satima. Vožnja prema Švedskoj kroz područja velikih prirodnih ljepota, uz rijeke i brojna jezera. Dolazak u švedski grad Karlstad u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje. Večera uz doplatu.

5. dan: KARLSTAD - STOCKHOLM - BROD 300 km

Doručak. Putovanje prema Stockholmu. Po dolasku u Stockholm panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Pješački odlazak u stari grad Gamla Stan, jednu od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, jezgri iz koje se Stockholm razvijao i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu, kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak prema luci, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i nezaboravan doživljaj! Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu. Večera na brodu uz doplatu.

6. dan BROD - TURKU - HELSINKI - BROD 165 km

Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim, takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, kavu, šetnju. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod iz Helsinkija prema Stockholmu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba. Večera na brodu uz doplatu.

7. dan: BROD - STOCKHOLM - GRÄNNA - MÄLMO 613 km

Doručak na brodu. Po iskrcaju s broda slijedi panoramska vožnja švedskom prijestolnicom. Nakon obilaska grada, oprostit ćemo se s njim na jednoj lijepoj panorami na otoku Södermalmu, a potom nastavljamo svoje putovanje kroz Švedsku prema jugu. Vožnja kroz predivne panoramske krajolike i dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Zaustavljanje u prekrasnom mjestašcu Gränni, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. U brojnim suvenirnicama pokazuju izradu tog tipičnog švedskog suvenira. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja kroz pokrajinu Skane prema gradu Mälmo. Panoramska vožnja gradom po dolasku, posjet užem gradskom središtu trećeg najvećeg grada Švedske i smještaj u hotel. Večera uz doplatu. Noćenje.

8. dan: MÄLMO - KOPENHAGEN - GEDSER - ROSTOCK 280 km

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Danskoj preko glasovitog mosta Öresund, koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod Sjevernog mora. Vožnja do Kopenhagena je kratka, po dolasku u najveći grad Skandinavije razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom - Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - vrt Kraljevske knjižnice - dvorac Amalienborg - Mramorna crkva - dvorac Rosenborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu. Nastavak putovanja prema danskoj luci Gedser u ranim poslijepodnevnim satima, ukrcaj na trajekt za njemački grad Rostock, večera na brodu uz doplatu. Po dolasku u Njemačku vožnja prema hotelu, smještaj. Noćenje.

9. dan: ROSTOCK - BERLIN - DRESDEN 440 km

Doručak. Odlazak iz Rostocka prema Berlinu. Po dolasku u Berlin panoramski razgled njemačke prijestolnice autobusom: Alexanderplatz - ulica Unter den Linden - katedrala - otok Muzeja - Brandenburška vrata - Checkpoint Charlie - Potsdammer Platz – Kurfürstendamm, središte zapadnog Berlina. Razgled završava u središtu trgovačkog Berlina, slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Dresdenu, po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: DRESDEN - ZAGREB 800 km

Doručak. Odlazak iz hotela u šetnju povijesnom jezgrom Dresdena, grada neprocjenjive umjetničke baštine koji je poznat i pod nazivom „Firenca na Elbi“, praktički uništenog krajem Drugog svjetskog rata i potpuno obnovljenog potom: Opera - katolička katedrala - dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala. Polazak prema Zagrebu, dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Destinacija

Njemačka, Danska, Finska, Švedska, Norveška

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357 050 kvadratnih kilometara s ukupno 82 667 680 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 731 120 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. Danski teritorij čine poluotok Jylland i 406 otoka. Glavni je grad Kopenhagen. Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji. Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450 295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338 144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187 888 jezera (većih od 500 m²) te 179 584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5 267 146 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Cijena

Polazak: 02.08.2024.
cijena od 1.140 € po osobi

Polazak: 14.08.2024.
cijena od 1.040 € po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 6 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4 *
 • 1 noćenje u Nürnbergu
 • 1 noćenje u Hamburgu
 • 1 noćenje u Karlstadu
 • 1 noćenje u Malmöu
 • 1 noćenje u Rostocku
 • 1 noćenje u Dresdenu
 • 2 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodovima sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na linijama kompanija Viking Line / Talink-Silja: na liniji Stockholm-Turku i na liniji Helsinki-Stockholm
 • 1 noćenje s buffet doručkom na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Frederikshavn-Oslo, kompanije DFDS
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Rostock-Gedser
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund
 • vanjske razglede prema programu
 • stručnog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi (uplata prilikom rezervacije): na polasku 130 eur po osobi (979,49 kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima (uplata prilikom rezervacije): na svim polascima 400 EUR (3.013,80 kn) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi/kabini)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom vanjskom kabinom na brodovima (uplata prilikom rezervacije): na svim polascima 700 EUR (5.274,15 kn) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi/kabini)
 • popust za smještaj u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodovima po osobi: 53,09 EUR (400,01 kn)
 • po osobi na osnovnu cijenu moguć smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodovima, NA UPIT!
 • doplatu za večere u Skandinaviji po osobi (2 bogate buffet večere na brodovima i 2 večere u tri slijeda u švedskim hotelima, 1 večera na brodu na liniji Gedser-Rostock), prijava i uplata isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 200 eur (1.506,90 kn)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, itd.)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 EUR (15,07 kn) - 3 EUR (22,60 kn) po osobi, po danu - iznos se dijeli na 3 osobe; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti:

 • popust za smještaj u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodovima po osobi: 53,09 EUR (400,01 kn) po osobi na osnovnu cijenu
 • moguć smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodovima, NA UPIT!

Doplate:

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): · za posebno sjedalo u autobusu: 

 • 1 red – sj. 3,4 15 EUR (113,02 kn)
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 15 EUR (113,02 kn)
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 EUR (1.883,63 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*/4*
Lokacija: Prijestolnice Skandinavije

Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 6 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4 *

 • 1 noćenje u Nürnbergu
 • 1 noćenje u Hamburgu
 • 1 noćenje u Karlstadu
 • 1 noćenje u Malmöu
 • 1 noćenje u Rostocku
 • 1 noćenje u Dresdenu
 • 2 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodovima sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na linijama kompanija Viking Line / Talink-Silja: na liniji Stockholm-Turku i na liniji Helsinki-Stockholm
 • 1 noćenje s buffet doručkom na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Frederikshavn-Oslo, kompanije DFDS

Korisne informacije

Praktične napomene: Na ovom putovanju koristimo putničke brodove redovnih linija skandinavskih prijevoznika Viking i Tallink Silja. Brodovi koji prometuju na tim linijama imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, tax-free trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen, itd. Dvokrevetne unutarnje kabine koje su uključene u cijenu aranžmana pružaju Vam privatnost tijekom noćenja na brodu, nalaze se na nižim do srednjim katovima broda, ali garantiramo dobar položaj iznad razine palube za vozila. U svakoj kabini na brodu naći ćete krevete s posteljinom i ručnicima, toaletni stolić, prostor za odlaganje prtljage, kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om.

Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima (2 vrlo bogate buffet večere na brodovima, 2 večere od 3 slijeda u švedskim hotelima (turistički menu) i 1 večera na brodu na liniji Gedser Rostock) jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja! U slučaju da ste vegetarijanac ili vegan molim istaknite to prilikom rezervacije aranžmana kako bismo mogli naglasiti hotelima.

Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku, norvešku krunu prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Preporučujemo plaćanje kreditnim karticama koje je vrlo rašireno u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ako nije u pitanju valuta te zemlje.

VAŽNE INFORMACIJE 

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. - Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator nije odgovoran za gužve na granicama, pri ulasku u gradove i objekte koji se posjećuju.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Za ovo putovanje važeči su opći uvjeti organizatora Opći Uvjeti rezervacije i kupnje turističkih paket aranžmana, povezanih putnih aranžmana putničke agencije Idea putovanja d.o.o. - Idea putovanja


Datum polaska:
Broj osoba: