JUŽNA TOSKANA

4 dana autobusom | Polasci: 22.06., 22.08., 26.09., 17.10. i 31.10.2024.

Opis

4 dana autobusom
Polasci: 22.06., 22.08., 26.09., 17.10. i 31.10.2024.
Garantirani polasci!

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni svi izleti, razgled Siene s lokalnim vodičem i degustacije prema programu!

Uz Zagreb moguć polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli: Hotel Mizar 3/4*

Itinerer

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AREZZO – CHIANCIANO TERME 764 km

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol u 5:40 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po putu radi odmora. Nastavak vožnje prema Arezzu. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno i rodni je grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija, ali i mjesto gdje se nalazi najveći ciklus freski Piera della Francesce. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom: Fortezza, Piazza Grande, Palazzo delle Logge, Casa di Petrarca, crkva Santa Maria della Pieve, katedrala Duomo di San Donato, Palazzo del Popolo, Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz čašu chiantija ili talijanski gelato. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Cjelodnevni izlet VAL D'ORCIA:BAGNO VIGNONI – MONTALCINO – PIENZA – MONTEPULCIANO, 91 km

Doručak. Danas obilazimo najljepša toskanska sela kroz tipičan toskanski krajolik s fotografija i filmova, prepun čempresa, maslinika i vinograda. Kraća vožnja autobusom i stižemo u Pienzu, idilični renesansni grad Pape Pia II, koji se nekoć zvao Corsignano. Ovaj arhitektonski dragulj poslužio je kao kulisa za filmove „Engleski pacijent“, „Gladijator“ i „Pod suncem Toskane“. Kraća šetnja Pienzom uz pratnju voditelja putovanja koji će Vas odvesti do najatraktivnijih lokacija za fotografiranje. Potom slijedi vožnja do još jednog dragulja - Montalcina. Zahvaljujući poznatom vinu zvanom Brunello, godišnje ga posjeti oko milijun turista, a vino možete kušati posvuda. Šetnja do glavnih znamenitosti, a potom predah uz čašu Brunella. Nastavljamo prema sljedećem mjestu Bagno Vignoni. Umjesto glavnog trga, u njegovom središtu ćete pronaći veliki bazen termalne vode čija su terapeutska svojstva poznata još od antike. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje, a zatim ćemo posjetiti obiteljsku uljaru gdje se proizvodi ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunske kvalitete koje ćemo imati prilike degustirati. Nastavljamo prema Montepulcianu, svega 12-ak kilometara od Chianciano Terma. Ovaj pitoreskni gradić je po mnogima gastro središte Toskane, a poznat je po Vino nobile, crnom vinu koje odlično prija uz brojne toskanske mesne delicije. Povratak u hotel. Noćenje. Napomena: Kako bi se maksimalno iskoristio dan, moguća je promjena rasporeda razgleda i degustacije u ovom danu, a prema procjeni voditelja putovanja.

3. dan: CHIANCIANO TERME - cjelodnevni izlet SIENA – SAN GIMIGNANO 255 km

Doručak. Put nas vodi dalje prema Sieni. Već prvi pogled s terase s kojeg vidite cijeli grad u svojem punom sjaju ostavit će vas bez daha! Povijesna jezgra Siene uvrštena je na popis spomenika svjetske baštine organizacije UNESCO i pretvorena u veliku pješačku zonu. Nezaboravna Piazza del Campo je gradski trg izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta. Također je poznat i po konjskoj utrci Palio, jednoj od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu za vrijeme koje cijeli grad slavi, a posebno kontrada koja pobijedi. Fascinirat će vas fasada čarobne katedrale – preporučujemo posjet tijekom slobodnog vremena. Posjet jednoj od toskanskih vinarija gdje ćemo degustirati bijela i crna vina i još pokoji specijalitet toskanskog kraja. Nastavljamo prema San Gimignanu. Po dolasku u „Grad lijepih tornjeva“, oduševit će vas na brdu mali utvrđeni srednjovjekovni grad. Slavan je po svojim tornjevima zbog kojih se naziva i „Srednjovjekovni Manhattan“ koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, a kojih je nekoć bilo čak 72. Gradić je poznat i po svojem bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i po sladoledu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. Napomena: Moguća je promjena rasporeda razgleda u ovom danu, prema procjeni voditelja putovanja.

4. dan: CHIANCIANO TERME – CORTONA – RIJEKA/ZAGREB 757 km

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Cortoni. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kasnije i istoimenom filmu - „Pod suncem Toskane“. Prirodnu poziciju brda za gradnju utvrda i naselja prepoznali su Umbri, a kasnije Etruščani i Rimljani. Grad oduševljava strmim ulicama koje kriju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama, starija je i od Troje. Slobodno vrijeme za šetnju po Via Nazionale ili predah uz upijanje talijanske svakodnevice u restoranima i kafićima s pogledom na scene iz filma „Pod suncem Toskane“. Povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku preko Rijeke i Karlovca do Zagreba. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima. Napomena: Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa po danima, a konačan raspored po danima bit će objavljen u završnom pismu.

Destinacija

Južna Toskana

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode.

Sienna je grad i sjedište istoimene provincije u talijanskoj regiji Toskani (tal. Toscana) u središnjoj Italiji. To je grad neobično bogate kulturne prošlosti, zbog tog je pod zaštitom UNESCO-a, kao svjetska baština čovječanstva.

San Gimignano je mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu u pokrajini Siena (Toskana, središnja Italija). Najslavniji je po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi, osobito po svojim tornjevima, koji se mogu vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici.

Montepulciano je srednjovjekovni i renesansni gradić, odnosno sjedište istoimene općine (comune) u Italiji, koji administrativno pripada Provinciji Siena u južnoj Toskani. Montepulciano se nalazio na nadmorskoj visini od 605 m, odnosno na visokom vapnenačkom grebenu. Udaljen je auto-cestom 13 km istočno od Pienze; 70 km jugoistočno od Siene, 124 km jugoistočno od Firence i 186 km sjeverno od Rima. Montepulciano je poznat po proizvodnji hrane i pića. Ljubitelji vina smatraju njegovo Vino Nobile među najboljim u Italiji. Međutim Vino Nobile di Montepulciano se ne smije miješati s istoimenom sortom grožda. Montepulciano je također poznat po uzgoju svinja, proizvodnji sira, tjestenini pici, leći i medu.

Cijena

Polazak: 22.08.2024.
od 285€ po osobi
FM cijena od 265€ po osobi

Polazak: 26.09.2024.
od 285€ po osobi
FM cijena od 265€ po osobi

Polazak: 17.10.2024.
od 285€ po osobi
FM cijena od 265€ po osobi

Polazak: 31.10.2024.
od 285 € po osobi
FM cijena od 265 € po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Chianciano Termama u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • vanjske razglede u svim navedenim gradovima i taksama za ulaz
 • posjet Arezzu, Montepulcianu i Cortoni
 • izlet u Sienu i San Gimignano
 • razgled Siene s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom jeziku
 • izlet u Val d'Orcia (Bagno Vignoni, Pienza, Montalcino) posjet manufakturama i domaćinstvima uz degustacije (bruschette, vino, maslinovo ulje) prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 2 EUR po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 80 EUR (602,76 kn), obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozača i vodiča – 2 EUR po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti:

 • 20% popusta za jedno dijete od 3 do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)

Doplate:

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): · za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sj. 3,4 15€ (113,02 kn)
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 15€ (113,02 kn) ·
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 100 EUR (753,45 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3/4*
Lokacija: Južna Toskana

Smještaj u Chianciano Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom.

Predviđeni hoteli: Hotel Mizar 4* ili Hotel Cristallo 4* (Chianciano terme)

Korisne informacije

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:40 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Važne napomene:

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora Opći Uvjeti rezervacije i kupnje turističkih paket aranžmana, povezanih putnih aranžmana putničke agencije Idea putovanja d.o.o. - Idea putovanja


cijena od 285€ po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: