AMSTERDAM

4 dana | Grupni polasci: 2.8., 15.8., 29.8., 19.9., 10.10., 26.10., 31.10., 16.11. i 5.12.2024

Opis

4 dana
Grupni polasci: 2.8., 15.8., 29.8., 19.9., 10.10., 26.10., 31.10., 16.11. i 5.12.2024

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

First Minute popust 30 € (225,03 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 • Izravnim letom iz Zagreba za Amsterdam
 • Fakultativni izlet "Velika holandska tura"
 • Poludnevni izlet "Mala holandska tura"
 • Muzej Rijksmuseum s čuvenom slikom "Noćna straža" i muzej Van Gogh
 • Doživite "Heineken Experience" u Amsterdamu
 • Posjetite kuću Anne Frank

Letovi Croatije Airlines (zimski red letenja - do 30.03.2024.)

OU450 ZAG AMS 08:25 10:30

OU451 AMS ZAG 11:20 13:10

Itinerer

1. DAN ZAGREB – AMSTERDAM let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice: Munt, nekoć kovnica novca u 17. stoljeću, palače na Herengrachtu, Glavni kolodvor, avenija Damrak, trg Dam, Nova crkva, Kraljevska palača, Zapadna crkva, kuća Ane Frank, Stara crkva, Četvrt crvenih svjetiljki, Nieuwmarkt, Rembrandtov muzej, zgrada Opere. Slobodno vrijeme. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Zaanse Schans - Volendam) doručak, noćenje

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi.. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje. * na polascima između 23.3. i 13.5. dodatna mogućnost posjete Keukenhofu (doplata kod prijave - ulaznica uključena), jednom je od najvećih cvjetnih parkova na svijetu, otvorenog za posjetitelje u doba cvjetanja tulipana. Moguće je koristiti i izlet Keukenhof i izlet Mala holandska tura u istom danu.

3. DAN AMSTERDAM - fakultativni izlet “VELIKA HOLANDSKA TURA” (Scheveningen – Den Haag – Delft – Rotterdam) doručak, noćenje

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet “Holandska tura” (doplata kod prijave). Vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, kratka šetnja, a potom nastavak do Den Haaga, sjedišta nizozemske Vlade: Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak vožnje do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Te su originalne građevine postale pravi zaštitni znak Rotterdama. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

4. DAN AMSTERDAM - ZAGREB doručak, let

Doručak.Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Amsterdam, prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 11.20 sati na liniji OU451 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 13.05 sati.

Destinacija

Amsterdam

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJsselmeer, Sjeverna Holandija. Šire gradsko područje (s Randstadom) broji više od 1.36 milijuna stanovnika (2008.) što ga čini šestom metropolom u Europi. Stariji dijelovi grada ispresjecani su kanalima (nizozemski: gracht), na kojima su brojne stare građanske kuće. Ima oko 160 kanala koji dijele grad na oko 90 otočića. Po tome se uz njega često veže naziv "Venecija sjeverne Europe". Amsterdamski kanali iz 17. stoljeća su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.Mreža gradskih kanala povezana je s rijekom i jezerom. Središte grada (gradska četvrt Centrum) nalazi se 2 m iznad razine mora, dok je okolica nekada bila potopljena.

Središte grada je trg Dam (nizozemski brana), na kojem je klasicistička kraljevska palača iz 17. stoljeća. (inače druga rezidencija kraljevske obitelji), reformistička Nieuwe Kerk iz 15. stoljeća i trgovačka ulica Kalverstraat. U istočnom dijelu grada nalazi se nekadašnja židovska četvrt s Rembrandtovom kućom (danas muzej). Amsterdam je pun muzeja i galerija, poput Državnog muzeja (Rijksmuseum) s najvećom zbirkom nizozemske umjetnosti, Gradskog muzeja, van Goghova muzeja, Tropskog muzeja i dr. Do danas su očuvani neki dijelovi obrambenih građevina oko grada, a 1996. uvršteni su u UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi pod nazivom obrambena linija Amsterdama.

Neke ulice uz kanale ukrašene su dvoredima, a zelenih površina u gradu također ima dovoljno. Pravi šarm grada leži u otmjenim gospodskim kućama trgovaca uz kanale i njihovim detaljima. Odlikuju ih karakteristične sjevernoeuropske, izdužene fasade. Zanimljivo je da su se tako gradile jer se za svaki prozor na fasadi plaćao visoki porez. Zbog toga su kuće građene kao uske kako bi imale što manje prozora. Osim toga, još je jedna zanimljivost vezana za prozore, kako u Amsterdamu, tako i u cijeloj Nizozemskoj: prozori nemaju zavjese. Ta kalvinistička tradicija proizlazi iz vjerovanja da „vjernici nemaju što skrivati od Boga“.

Cijena

Polazak: 02.08.2024.
od 799€ po osobi
FM cijena od 769€ po osobi

Polazak: 15.08.2024.
od 799€ po osobi
FM cijena od 769€ po osobi

Polazak: 29.08.2024.
od 749€ po osobi
FM cijena od 719€ po osobi

Polazak: 19.09.2024.
od 799€ po osobi
FM cijena od 769€ po osobi

Polazak: 10.10.2024.
od 799€ po osobi
FM cijena od 769€ po osobi

Polazak: 26.10.2024.
od 749€ po osobi
FM cijena od 719€ po osobi

Polazak: 31.10.2024.
od 819€ po osobi
FM cijena od 789€ po osobi

Polazak: 16.11.2024.
od 699€ po osobi
FM cijena od 669€ po osobi

Polazak: 05.12.2024.
od 759€ po osobi
FM cijena od 729€ po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Amsterdamu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode
 • putna osiguranja

Popusti:

20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi) 

trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 60 € (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)*

Fakultativni izleti i sadržaji (uplata prilikom prijave na putovanje):

 • Poludnevni izlet „Mala holandska tura“: 60 €  (trajanje izleta 5 sati)
 • Poludnevni izlet Keukenhof: 70 €  (trajanje izleta 4 sata - ulaznica uključena / samo za polaske između 23.3.-14.5.2023.)
 • Cjelodnevni izlet „Velika holandska tura“: 80 € (trajanje izleta 9 sati)

Za realizaciju izleta potrebno najmanje 15 prijavljenih putnika.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta ili putem interneta):

 • Rijksmuseum 20 EUR; mladi ispod 18 gratis
 • Van Gogh muzej 19 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 18 EUR
 • Kuća Ane Frank 10 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
 • Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju – cca. 21 EUR

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*/4*
Lokacija: Amsterdam, Nizozemska

Tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Amsterdamu u dvokrevetnim sobama.

Predviđeni hotel:

Hotel Ibis Schiphol ili sl.

Korisne informacije

Napomene :

 • Za državljane RH viza za Nizozemsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. 
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji. 
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Amsterdamu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

 

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora Opći uvjeti - Palma Travel (palma-travel.hr)


od 799€ po osobi
FM cijena od 769€ po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: