Venecija i otoci lagune

2 dana | Grupni polasci: 24.09. i 15.10.2022.

Opis

2 dana
Grupni polasci: 24.09. i 15.10.2022.

Svi znamo – romantična je. Ali je i renesansna i barokna, i mediteranska i srednjoeuropska, i otmjena i jednostavna. Životpisna je.

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3* u okolici Venecije
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno ... kratko, ali slatko
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena

Itinerer

1. dan: Zagreb - VENECIJA

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja kanala Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike. Iskrcaj s brodića i odlazak u razgled Venecije (vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način /doplata za brodić i slušalice): Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime - Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: bazilika sv. Marka, Duždeva palača i toranj sv. Marka - kanal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija 'ulica' te presijeca stari dio grada na dva dijela - most Rialto, najstariji od četiri mosta preko kanala - riva Degli Schiavoni ... i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama i uživanje u nekom od kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: VENECIJA - izlet otoci venecijanske lagune BURANO i MURANO - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na fakultativni izlet otoci venecijanske lagune Burano i Murano. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto), tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti, koja je ponegdje duboka samo metar), saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu... Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka - bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski poznat po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi malim trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori ... stoga iskoristiti priliku i na otoku kupite suvenir; uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Venecija

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Ostaci slavne povijesti vidljivi su danas na svakom koraku. Grad se kao cijelina može smatrati arhitekturnim spomenikom, gdje čak i neke od najmanjih zgrada sadrže bogato urešena remek dijela umjetnika kao što su Giorgione, Titian, Tintoretto i ostali. Od znamenitosti valja izdvojiti baziliku Sv. Marka, Duždevu palaču i most Rialto, a boravak u Veneciji ne bi bio potpun bez plovidbe kanalima čuvenom gondolom.

Karneval u Veneciji jedan je od najpopularnijih europskih karnevala. Prvi zapisi o karnevalu datiraju još iz 1268. godine. Sam naziv karneval potiče od latinske riječi „carne vale“ što znači „zbogom meso“ tj. Mesopust. Venecijanske maske pojavljuju se još u doba antike kada su se koristile tijekom godine u raznim prilikama, najčešće i polukriminalnim jer su ljudi skrivali od osoba kod kojih su se zadužili ili od supružnika svojih ljubavnika, ljubavnica. Kasnije su maske bile dozvoljene od blagdana Sv.Stjepana do ponoći na Pepelnicu. Za vrijeme karnevala Mlečani su se oblačili na razne načine, najčešće su s emaskirali u ribare, liječnike, demone, mesare, kraljeve. Venecijanske maske mogu biti izrađene od kože ili u orginalnoj papier mâché tehnici ali danas su one većinom izrađene od gipsa, ručno oslikane i ukrašene zlatnim listićima, perjem i prirodnim draguljima. Najpoznatije maske su Bauta, Moretta i Larva. Većina događanja za vrijeme karnevala održava se na Piazzetti San Marco.

Cijena

Polazak: 24.09.2022.
cijena od 468kn po osobi

Polazak: 15.10.2022.
cijena od 468kn po osobi

NOVO u ponudi : Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje

REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28

PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI
 Datum putovanja

OSNOVNA

cijena

REDOVNA

cijena

PLUS

cijena

 26.03. - 27.03.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 30.04. - 01.05.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 29.05. - 30.05.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 02.07. - 03.07.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 27.08. - 28.08.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 24.09. - 25.09.
 468 kn
 543 kn
 656 kn
 15.10. - 16.10.
 468 kn
 543 kn
 656 kn

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje
 •  

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • vožnja brodićem na Punta Sabbioni - San Marco - Punta Sabbioni i audio slušalice za razgled Venecije 18 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta / vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • izlet otoci venecijanske lagune 22 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem Punta Sabbioni - Burano - Murano - Punta Sabbioni, razglede prema programu)
 • moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije od 3 eur do 8 eur po osobi (informacija u završnoj obavijesti, grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija je prema stanju iz studenog 2021.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 247 kn
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 296 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

 

Popusti i doplate:

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • vožnja brodićem na Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni i audio slušalice za razgled Venecije 18 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta / vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • izlet otoci venecijanske lagune 22 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu)
 • moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije od 3 eur do 8 eur po osobi (informacija u završnoj obavijesti, grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija je prema stanju iz studenog 2021.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 247 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 296 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu

 

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Venecija, Italija
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u okolici Venecije.

 Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika

. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044)

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno.
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o. OIB: 89539669576


cijena od 468kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: