Madrid i Andaluzija

8 dana | Grupni polazak: 16.10.2022.

Opis

8 dana
Grupni polazak: 16.10.2022.
Garantirani polasci!

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana! 

DODATNA VRIJEDNOST: Razgledi s lokalnim vodičima u Toledu i Andaluziji s ulaznicama u Alhambru, Mezquitu, Alcázar i katedralu u Toledu!

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 

Maksimalan broj putnika: 40

Informacije o letu:

Prijevoznik: Iberia Airlines

Polazak 16.10. :

 • IB3159 ZAGREB 11:20 – MADRID 14:15
 • IB3158 MADRID 07:55 – ZAGREB 10:35

Itinerer

1. dan: ZAGREB - MADRID

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 12:10 sati, dolazak u Madrid u 15:15 sati – (redovi letenja na dnu programa). Po dolasku u 15:05 sati transfer do hotela. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova i mjesto gdje život pulsira neprekidno, a madridske lude noći nadaleko su poznate. Odlazak na Puertu del Sol i prema tržnici San Miguel. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje. Na polasku 21.05., let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3199 u 19:50 sati, dolazak u Madrid u 22:55 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MADRID

Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada. Pješice ćemo obići najstariji dio Madrida, tzv. „Austrijski Madrid“ ili Madrid Habsburgovaca: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Teatro Real – Plaza de la Vila – Plaza Mayor, glavni starogradski trg na kojem ćemo napraviti pauzu za omiljeni cortado (kava s mlijekom). Potom ćemo se preko Plaze Cánovas del Castillo spustiti na Paseo del Prado gdje se nalazi poznati madridski „Trokut umjetnosti“. Svakako iskoristite mogućnost za odlazak u neki od svjetski slavnih muzeja: Madrid je jedan od najznačajnijih europskih „muzejskih“ gradova, slavan po tri muzeja koji čine taj trokut, a to su Prado - uz Louvre i Ermitaž najpoznatiji europski muzej – u kojem je smještena iznimna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva; Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, fantastična privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina; Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, fascinantan muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Ako vas ne zanimaju muzeji, slobodno poslijepodne za osobne programe, obilaske muzeja, kupovinu ili jednostavno uživanje u poznatim madridskim četvrtima kao što su Huertas, Malasaña ili živahna i otkačena Chueca. Povratak u hotel individualno javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

3. dan: MADRID - TOLEDO - GRANADA

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Granadi, gradu smještenom ispod veličanstvenih snježnih vrhunaca Sierra Nevade i gradu-simbolu ujedinjenja Španjolske nakon Rekonkviste. Put do Andaluzije vodi nas preko pokrajine Castilla-La Mancha i grada Toleda. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida i nekoć je bio glavni grad Španjolske, rezidencijalni grad kastiljskih kraljeva, ali i religiozno sjedište zemlje. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola i upravo se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca koje do tada nije poznavala. Toledo je i grad slavnog slikara El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Granade, dolazak u večernjim satima i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: GRANADA

Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Stoga poslije doručka odlazimo u obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla (ulaznica uključena u cijenu), najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco. Noćenje.

5. dan: GRANADA - CÓRDOBA - SEVILLA

Doručak. Odlazak iz hotela. Slijedi putovanje prema Córdobi, “dalekoj i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Vožnja kroz područje najvećih maslinika Španjolske uz zaustavljanje na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Po dolasku u Córdobu razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (uključena ulaznica). Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Tijekom sredine srednjeg vijeka Córdoba je bila sjajna metropola kalifata na španjolskom tlu, suparnica Bagdadu, negdašnjoj svjetskoj prijestolnici. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. Slobodno vrijeme za ručak, poslije ručka putovanje prema Sevilli. Smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje.

6. dan: SEVILLA

Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Odlazak u razgled grada: park Marije Lujze - Plaza España - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči) - katedrala - Torre del Oro - kraljevski Alcázar (uključena ulaznica). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

7. dan: SEVILLA - MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje iz Andaluzije preko Castille La Manche prema španjolskoj prijestolnici. Dolazak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Panoramska vožnja „Kraljevskim gradom“ i njegovim poznatim, širokim avenijama, središtem grada prema hotelu. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za uživanje u Madridu, vrijeme za zadnje šetnje i kupovinu. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu i noćenje.

8. dan: MADRID – ZAGREB

Rani transfer do zračne luke Barajas*. Prijava na let na liniji IB3158 za Zagreb u 8:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 11:25 sati (redovi letenja navedeni ispod programa). Na povratku 28.05., doručak, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Madridu. Prijava na let na liniji IB3198 za Zagreb u 16:25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 19:05 sati.

Destinacija

Madrid i Andaluzija

Madrid, glavni grad Španjolske, grad je elegantnih bulevara i prostranih, njegovanih parkova kao što su Buen Retiro. Poznat je po bogatim repozitorijima europskih umjetnosti, uključujući Muzej Prado sa djelima Goya, Velázqueza i drugih španjolskih majstora. Srce starog Habsburškog Madrida je portretno obložena Plaza Mayor, a u blizini je barokna Kraljevska palača i oružarnica, s prikazom povijesnih oružja.

Sevilla je glavni grad Andaluzije. Smjestila se na obalama rijeke Guadalquivir na prekrasnom položaju. Bio je to bogat i slavan grad već u doba arapske vladavine, a kasnije su iz njega kretali konkvistadori u osvajačke pohode i vraćali se donoseći prekooceansko blago. Danas je Sevilla sveučilišni grad i sjedište biskupije, te glavno trgovačko središte južne Španjolske. Sevilla obiluje umjetničkim blagom, pa je i zbog toga meta mnogih turista. S graditeljskog stajališta gradski su spomenici mješavina različitih stilova: uz blistave spomenike arapske umjetnosti, kao što su Alcazar i zvonik Giralda, tu su i remek-dijela gotičke umjetnosti, a među njima i veličanstvena katedrala. Od 1987. uvršteni su na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Córdoba je glavni grad istoimene pokrajine u Andaluziji na rijeci Guadalquiviru, na Pirinejskom poluotoku.U gradu je razvijena tekstilna i metaloprerađivačka industrija, strojogradnja, te izrada ukrasnih predmeta u zlatu i srebru. Grad je čuveno turističko središte, a od 1984. godine, stari dio grada upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Córdoba je do danas sačuvala karakterističnu maursku urbanu arhitekturu s brojnim građevinama sačuvanim iz doba arapske vlasti. Velika Abd-al-Rahmanova džamija (Abdurahmanova džamija), građena od 785. g. do 10. st. (od 16. st. katedrala La Mezquita), jedan je od najveličanstvenijih spomenika islamske umjetnosti. Arkade na 869 stupova dijele unutrašnjost u 19 udužnih i 33 poprečna broda. Od 1984. na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Pored katedrale ističe se više drugih crkvi, ostaci maurske palače Alcázar, negdašnje kalifske rezidencije i poslije središta inkvizicije, maurski most sa 16 lukova preko Guadalquivira koji je čuvala obližnja utvrda Calahorra.

Granadaje grad i središte istoimene provincije u španjolskoj autonomnoj zajednici Andaluziji. Smješten je na brežuljcima u podnožju Sierre Nevade, na slivu triju rijeka, Beiro, Darro i Genil, udaljen samo sat vremena vožnje od obale Sredozemnog mora.Budući da je neko vrijeme bila glavni grad muslimanske Španjolske, u njoj se nalaze brojni spomenici arapske umjetnosti iz 13. stoljeća, poput maurske palače Alhambre i Almohadijskim ulicama u četvrti Albaicín.

Cijena

Polazak: 16.10.2022.
redovna cijena od 7.490 kn po osobi
first minute od 7.290 kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • autobusni prijevoz prema programu
 • 7 noćenja u hotelima 3/4* u Madridu i Andaluziji: 2 noćenja s doručkom u Granadi, 2 noćenja s doručkom u Sevilli i 3 noćenja u Madridu – 2 noćenja s doručkom i zadnje noćenje bez doručka*
 • vanjske razglede prema programu
 • lokalne vodiče i ulaznice za Alhambru u Granadi, Mezquitu u Cordobi, Alcázar i katedralu u Toledu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • flamenco show u Andaluziji cca 60 eur (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 1.690 kn na polasku 27.03. i 13.11., 1.790 kn po osobi na ostalim polascima
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)
 • napojnicu za lokalnog vozača – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos cca 5-10 eur po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene ·
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*/4*
Lokacija: Madrid i Andaluzija

Predviđeni hoteli:

 • Madrid – Rafael Ventas, Agumar ili slično
 • Granada – Urban Dream, Macia ili slično
 • Sevilla – Don Paco, Virgen de los Reyes ili slično

7 noćenja u hotelima 3/4* u Madridu i Andaluziji: 2 noćenja s doručkom u Granadi, 2 noćenja s doručkom u Sevilli i 3 noćenja u Madridu – 2 noćenja s doručkom i zadnje noćenje bez doručka.

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 1.690 kn na polasku 27.03. i 13.11., 1.790 kn po osobi na ostalim polascima.

Korisne informacije

Informativne cijene ulaznica (cijene podložne promjeni, prema stanju 15.10.2021.):

 • Centro del arte „Reina Sofia“: 10 eur
 • Prado: 15 eur
 • Museo Thyssen y Bornemisza: 13 eur
 • Kraljevska palača: 12 eur
 • Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 eur, djeca 4-14 g. 18 eur

VAŽNE INFORMACIJE: 

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Iberia Airlines objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • *U zadnje noćenje nije uključen doručak zbog ranog odlaska iz hotela na transfer prema zračnoj luci.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Opći uvjeti: https://www.ideaputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-s10


redovna cijena od 7.490 kn po osobi
first minute od 7.290 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: