Postojnska jama - Žive jaslice i Ljubljana

1 dan autobusom | 26.12.2021.

Opis

1 dan autobusom
26.12.2021.
Polazak iz Rijeke

 

Ne propustite jedan od najvećih i najčarobnijih božićnih događaja u Sloveniji, čiji je domaćin bajkovita Postojnska jama. Više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima svake godine priprema prekrasnu božićnu predstavu duboko ispod površine. Šesnaest prizora iz biblijske priče raspoređeno je po čarobno osvijetljenoj pet kilometara dugoj turističkoj stazi.

Advent u Ljubljani posljednjih  godina sve više privlači posjetitelje svojim božićnim sajmom i adventskim ugođajem. Središte grada posebno je lijepo uređeno svjetlosnim efektima i prigodno ukrašenim ulicama i trgovima. Posjetitelji mogu uživati u adventskim kućicama koje nude kuhano vino, čaj i pečene kobasice.

Itinerer

Polazak iz Rijeke u 12.00 sati sa Trga Bana Jelačića, turistički peroni (uz prethodnu najavu moguć je ukrcaj na Vratima Jadrana). Vožnja do Postojne bez zaustavljanja. Postojnska jama sa živim jaslicama jedan je od najatraktivnijih božićnih doživljaja na svijetu. Predstava u trajanju od 90 minuta održava se na turističkoj stazi dugoj 5 kilometara. Prva tri i pol kilometra predstave gledati ćete vozeći se vlakom, a drugi dio pješačeći kilometar i pol dugom stazom. Više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima svake godine priprema prekrasnu božićnu predstavu duboko ispod površine. Nakon predstave u jami slobodno vrijeme za kupovinu suvenira ili osvježenje u nekom od ugostiteljskih objekata. Polazak prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu preporučamo vožnju uspinjačom kojom možete doći do Ljubljanskog grada - srednjovjekovne utvrde na Grajskem griču, s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Nastavljamo šetnjom gradom sa pratiteljem putovanja. Među znamenitostima koje ćete vidjeti ističemo: KATEDRALU SV. NIKOLE, ZMAJEV MOST, PREŠERNOV TRG, CENTRALNU TRŽNICU, TROSTRUKI MOST, BAROKNU ZGRADU GRADSKE VIJEĆNICE, KATEDRALU SV. NIKOLE…Slobodno vrijeme za uživanje u božićnom duhu Ljubljane. Predviđeni polazak iz Ljubljane u 21 sat.

Destinacija

Postojnska jama je jedna od najvećih i najljepših špilja u Europi. Nalazi se u blizini istoimenoga mjesta Postojna u Sloveniji, To je sustav podzemnih hodnika, rovova, galerija i dvorana dug preko 20 kilometara. Otkrivena je davne 1818 godine kada ju je slučajno pronašao jedan mještanin. Već sljedeće godine Postojnska jama primila je prve posjetitelje – turiste. 1872. godine u jamu su položene željezničke tračnice a 1884. godine osvjetljenje bakljama i petrolejkama zamijenjeno je električnim. Samo u Postojnskoj jami iz neposredne blizine možete razgledati najdragocjeniji briljant u obliku stalagmita i upoznati prave pravcate mladunce zmaja. Postojnska jama, u kojoj se baš kao na površini uzdižu planine, žubore rijeke i otvaraju ogromne dvorane, izazov je za istraživače i kolijevka svjetske speleobiologije. Na udaljenosti od svega nekoliko kilometara u tijesnom zagrljaju moćne stijene ponosno kraljuje Predjamski dvorac – srednjovjekovno čudo koje već više od osam stoljeća prkosi vremenu.

 

Ljubljana - glavni grad Slovenije tijekom godina razvio se u pravu turističku atrakciju. Poznat je kao grad kulture i svojim posjetiteljima ima puno toga za ponuditi. U gradu ima 12 muzeja u kojima će svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe. Ljubljana je poznata i kao studentski grad u kojem godišnje boravi preko 50.000 studenata. Većinu znamenitosti u gradu možete obići pješke ili biciklom. Od znamenitosti izdvajamo Prešernov trg, Gradska vijećnica, Katedrala Sv. Nikole, Tromstovlje, Mesarski most, Zmajski most, centralna tržnica, Ljubljanski dvorac do kojeg se možete doći uspinjačom. Pauzu od razgledavanja možete napraviti u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana smještenih uz rijeku Ljubljanicu ili ako ste ljubitelj piva možete posjetiti jednu od mnogobrojnih pivoteka.

Cijena

Polazak: 26.12.2021.
od 150 kn po osobi

Minimalan broj prijavljenih putnika: 35

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Pratitelja tijekom putovanja
 • Jamčevinu i troškove pripreme i organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznicu za Postojnsku jamu – predstava Žive jaslice 25 EUR odrasli, studenti 16-25 godina 20 EUR, djeca 6-15 godina 15 EUR, djeca do 5 godina 2 EUR - plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta
 • Ulaznicu za Ljubljanski grad, odrasli 13 EUR, djeca 7-18 godina, studenti i umirovljenici 9 EUR. Cijena uključuje povratnu kartu za uspinjaču, Muzej lutaka, Vidikovac, i Virtualni dvorac - neobavezna doplata
 • Karta za uspinjaču odrasli 4 EUR povratna, djeca 7-18 godina, studenti i umirovljenici 3 EUR. 
 • Vožnja brodom po Ljubljanici 10 EUR (okvirna cijena), vožnja traje 45 minuta - neobavezna doplata
 • Troškove osobne prirode (hrana, piće i sl.)
 • Osiguranje od otkaza putovanja, putno zdravstveno osiguranje

Smještaj

Smještaj:
Lokacija:

Korisne informacije

Za ovo putovanje putnicima je potreban važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Za putovanje u vrijeme pandemije Corona virusa putnicima je za ulazak u Sloveniju potrebna europska digitalna Covid potvrda odobrena od Europske Unije, koja služi kao dokaz o cijepljenju ili dokaz o nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci), negativnog PCR testa koji nije stariji od 72h ili antigenskog testa koji nije stariji od 48h.

Sve informacije možete dobiti na stranicama MVEP Republike Hrvatske.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
 • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana.
 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr.gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)

Ukoliko putovanje neće biti moguće realizirati zbog više sile (pandemija korona virusa), vraća se uplaćeni iznos.

Povrat je moguće ostvariti ukoliko bude određena obvezna samoizolacija ili obvezno testiranje po povratku u Republiku Hrvatsku. Povrat nije moguće ostvariti ukoliko se putnik zarazi virusom Covid 19 prije početka putovanja.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089.


od 150 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: