Dolomiti i Alpe

4 dana autobusom | 30.09.2021.

Opis

4 dana autobusom
30.09.2021.
Garantirani polazak!

Doživite ljepotu malih talijanskih mjestašća u srcu Dolomita!

Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci, uz prethodnu najavu.

Vrijednost više:

Hotel ANTICA TORRE  u srcu Dolomita iz kojeg se pruža spektakularan pogled na jedinstvene planinske krajolike.

Minimalni broj prutnika: 35

Maksimalni broj putnika: 45

Itinerer

1. DAN ZAGREB – BELLUNO – CORTINA D’AMPEZZO

Polazak autobusa u 05:00h s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, Zagreb), nastavak putovanja uz mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu i Rijeci (uz prethodnu najavu). Slijedi ugodna vožnja visoko turističkim autobusom uz kraća stajanja radi odmora do talijanskog bisera smještenog u podnožju Dolomita – Belluna. Slijedi razgled šarmantne gradske jezgre gdje ćemo imati prilike vidjeti najpoznatije znamenitosti: Palazzo dei Rettori, Palazzo Fulcis, Loggia dei Ghibellini, Stazione Ferroviaria. Nakon kraće pauze nastavak putovanja do kraljice talijanskih Dolomita – Cortine d'Ampezzo koja je već desetljeća stjecište bogatih i slavnih koji se ovdje dolaze skijati, ali i vidjeti i biti viđen. Slobodno vrijeme za kratki shopping u elitnoj trgovačkoj ulici Corso Italia ili aperol na jednom od šarmantnih trgova. Polazak prema hotelu. Vožnja pitoresknim krajolicima očaravajućih Dolomita. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MERANO – BOLZANO

Doručak. Odlazak prema južnom Tirolu i poznatom lječilišnom gradu Merano. Dolazak do romantičnog dvorca Trauttmansdorff na čijem se posjedu nalazi zadivljujući botanički vrt kojeg čini kompleks od 80 vrtova podijeljenih na 4 tematska vrtna područja i to na površini od 12 hektara. Svojim oblikom amfiteatra te položajem na sunčanoj nizbrdici sa zapanjujućom panoramom Alpa, vrtovi prekrasno ujedinjuju umjetnosti i prirodu, a 2013. osvajaju vrtnog Oscara – nagradu najljepšeg vrta na svijetu! Slobodno vrijeme za istraživanje dvorca i vrtova. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Vožnja do Bolzana – glavnog grada pokrajine poveznice između talijanskog govornog područja – Trentina i njemačkog govornog područja – Južnog Tirola (Alto Adige). Grad je smješten na dvije rijeke i okružen trima planinama. Šetnja centrom grada: gotička katedrala Maria Himmelfahrt, župna crkva Gries, dvorac Maretsch, trg Walther, trg Erbe, Via Portici, dvorac Runkelstein... U slobodno vrijeme predlažemo da pogledate mumiju staru 5300 godinu koju su očuvanu u alpskom ledu 1991. pronašli njemački turisti, popularno zvanu Otzi. Odlazak do hotela. Noćenje.

3. DAN fakultativni izlet SVIJET KRISTALA I INNSBRUCK ILI SLOBODAN DAN ZA PJEŠAČENJE I OBILAZAK OBLIŽNJIH JEZERA

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do Innsbrucka i svijeta kristala Swarovski. Vožnja prema mjestu Wattens gdje se nalazi impresivni “Svijet kristala – Swarovski “, igra svjetlosti samih kristala, boja, sjena i hologramskih projekcija popraćenih ambijentalnom glazbom Briana Ena. Postav muzeja sačinjen je od djela umjetničkih instalacija najvećih svjetskih umjetnika (Pablo Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall, Jim Whiting, Salvador Dali). Nakon razgleda slijedi vožnja do Innsbrucka te razgled garada u pratnji vodiča: crkva Hofkirche, Zlatni krov, Trijumfalna vrata, Hofburg, katedrala sv. Jakova… Kraće slobodno vrijeme u Innsbrucku gdje će ljubitelji shoppinga pronaći pregršt trgovina i butika, a ljubitelji umjetnosti mogu uživati u posjeti jednom od muzeja i galerija grada. Povratak u hotel. Za sve koji žele provesti dan uživajući u ljepotama Dolomita i obližnjih jezera predlažemo da se nakon doručka uputite u istraživanje pješačkih staza koje kreću iz neposredne blizine našeg hotela. Upoznajte jezera Coredo i Tavon ili uz prethodnu najavu i asisteciju voditelja putovanja dogovorite transfer do obižnjeg jezera Santa Giustina koje nudi bezbroj aktivnosti. Noćenje

4. DAN TRENTO – ZAGREB

Doručak. Vožnja do Trenta, glavnog grada pokrajine Trentino, smješten uz slikovitu rijeku Adige. Šetnja starom povjesnom jezgrom: Piazza Duomo, Palazzo Pretorio; romaničko-gotička katedrala San Vigilio, romaničke crkve San Apollinare i San Lorenzo, crkva Santa Maria Maggiore, dvorac Castello del Buon Consiglio... Mogućnost zajedničkog ručka. Nakon pauze vožnja prema Rijeci/Zagrebu. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Destinacija

Dolomiti

Dolomiti ili Dolomitske Alpe planinska su skupina u istočnim Alpama u Italiji. Nalaze se većinskim dijelom u provinciji Belluno (Veneto), a ostalim, manjim dijelom, u provincijama Južni Tirol i Trentino (sve u sjeveroistočnoj Italiji). Dogovorno, proteže se od rijeka Adige na zapadu do Piave na istoku, i između dolina Puster na sjeveru i Sugana na jugu..

Jedan nacionalni (Parco Nazionale Dolomiti Bellunesi) i više regionalnih parkova nalaze se na Dolomitima. U kolovozu 2009. godine, Dolomiti su proglašeni prirodnom svjetskom baštinom UNESCO-a.

U Dolomitima se nalazi 21 vrh viši od 3.000 m nadmorske visine i oni pokrivaju površinu od oko 141.903 hektara. Tu se nalaze neki od najljepših alpskih krajolika s vertikalnim stijenama, strmim liticama i velikom gustoćom uskih, dubokih i dugih dolina. Tu se izmjenjuju raznoliki krajolici velikog geološkog značaja, kao što su prirodni stupci i zidovi, krške formacije (najveći broj različitih vapnenačkih formacija na ograničenom prostoru na svijetu) vrhovi i ledenjaci. Oni svjedoče o bogatoj geomorfološkoj prošlosti stijena koje su oblikovane erozijom, potresima i glacijacijom. Neke samostalne stijene su više od 1.500 m od svog dna, te spadaju u najviše vapnenačke litice na svijetu. Zbog toga su na ovom području česta klizišta tla, poplave i lavine.

Dolomiti su poznati po skijanju zimi te planinarenju, alpinizmu, penjanju i paraglidingu ljeti odnosno u kasno proljeće/ranu jesen. Slobodno penjanje tradicija je u Dolomitima od 1887. godine, kada se sedamnaestogodišnji Georg Winkler samostalno uspeo na jedan od vrhova Tornjeva Vajolet.

U prvom se tjednu srpnja održava godišnja dnevna brdska biciklistička utrka koja se održava kroz sedam planinskih prijevoja Dolomita nazvana Maratona des Dolomites.

Cijena

Smještaj

Smještaj: Hotel Antica Torre 3*
Lokacija: Smarano, Italija

3 noćenja na bazi usluge noćenje/doručak u hotelu Antica Torre 3* u okolici Trenta u dvokrevetnim sobama.

https://www.anticatorrehotel.com/

Korisne informacije

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Od 21. lipnja 2021. svi putnici iz EU ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene ako zadovoljavaju jedan od sljedećih uvjeta:

Imaju potvrdu o negativnom testu na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina.

Imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju.

Imaju potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.

Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku. Svatko tko ulazi u Italiju na bilo koji period, bilo kojim prijevoznim sredstvom, prije nego što stupi na nacionalni teritorij, dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF). Nakon ispunjavanja formulara, gosti će dPLF primiti u PDF formatu uz pripadajući QR kod na e-mail adresu koja je unesena prilikom registracije.

 

Za ovo putovanje važeći su uvjeti putovanja organizatora Mondo Travel d.o.o.


Datum polaska:
Broj osoba: