Padova, Venecija i otoci lagune

3 dana autobusom | Grupni polazak: 03.04., 30.04., 03.06., 20.06., 05.08., 17.09., 30.10.2021.

Opis

3 dana autobusom
Grupni polazak: 03.04., 30.04., 03.06., 20.06., 05.08., 17.09., 30.10.2021.
Grupni polasci iz Rijeka, Karlovca i Zagreba

Svi znamo – romantična je. Ali je i renesansna i barokna, i mediteranska i srednjoeuropska, i otmjena i jednostavna. Životopisna je. Program putovanja sa cjelodnevnim boravkom u Veneciji.

Garantirani polasci: 30.04., 03.06., 20.06., 30.10.2021.

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3* u okolici Venecije
 • odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena

Itinerer

1. dan: Zagreb – PADOVA – VENECIJA

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta do Padove. Dolazak u Padovu, sveučilišni grad burne povijesti gdje su čuveni toskanski umjetnici Giotto i Donatello ostavili neka od svojih najboljih djela. Razgled slikovitog povijesnog dijela grada, kojeg čine uske uličice i nekoliko prekrasnih trgova sa desecima još ljepših palača: najimpresivnija i najveća je palača Ragione (nekoć vijećnica i sud), a danas se u okviru palače nalazi tržnica, te mnoštvo trgovina i kafića – oko palače se nalaze trgovi Piazza delle Erbe i Piazza della Frutta – zatim Piazza dei Signori sa Torre dell Orologio i Palazzo del Capitanio, palača i veliki toranj sa astrološkim satom – četvrti trg je Duomo, onaj ispred katedrale – tu je i glavna trgovačka ulica VIII. febraio i trg Cavour gdje se može sjesti na klupe i odmoriti – uskim ulicama dolazimo do kultnog mjesta kafića Pedrochi smještenog u palači iz 1831. godine; zovu ga caffe bez vrata, jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć – prekoputa je Palača Bo gdje je oduvijek bio smješten dio Univerziteta u Padovi – park sa ostacima rimske arene pored koje je crkva i muzej Eremitami, u okviru koga je famozna kapela Scrovegni s Giottijevim plavim freskama – veliki trg Prato dello Valle, najveći kružni trg u Europi s 78 statua – na obližnjem trgu El Santo nalazi se najznačajniji spomenik Padove, ali i jedan od najznačajnih kod kršćana veličanstvena bazilika Sv. Antuna Padovanskog koju milijuni vjernika posjećuje svake godine kako bi se pomoliti uz njegov grob i relikvije drugih svetaca. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni ručak u nekom od tipičnih talijanskih restorana ili kupovinu suvenira. Odlazak iz Padove i vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: VENECIJA

Doručak i odlazak do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja Canal Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike i blista na venecijanskom suncu. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: Bazilika Sv. Marka (izgledom podsjetnik na vezu između Venecije i Bizanta), Knežev dvor (nekada političko i pravosudno središte Venecije) i Toranj svetog Marka – Canal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija 'ulica' te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najposjećeniji i najfotografiraniji most u Veneciji... i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su svugdje po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama, tajnim prolazima, uživanje u nekom od restorana/kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem iz Venecije do pristaništa Punta Sabbioni. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: VENECIJA – izlet otoci venecijanske lagune BURANO i MURANO – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i izlet na otoke venecijanske lagune Burano i Murano. Tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti), koja je ponegdje duboka samo metar, saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama u kojima stanuju i ljetuju brojni umjetnici. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu... Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U otočkoj upravi postoji i paleta prihvatljivih boja. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka – bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski slavan po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi od malih trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori ... stoga iskoristiti priliku da baš na otoku kupite suvenir i uzmite u obzir da početna cijena nikako nije ni završna, uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Nakon obilaska otoka, povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni i ukrcaj u autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Padova, Venecija i otoci lagune

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Ostaci slavne povijesti vidljivi su danas na svakom koraku. Grad se kao cijelina može smatrati arhitekturnim spomenikom, gdje čak i neke od najmanjih zgrada sadrže bogato urešena remek dijela umjetnika kao što su Giorgione, Titian, Tintoretto i ostali. Od znamenitosti valja izdvojiti baziliku Sv. Marka, Duždevu palaču i most Rialto, a boravak u Veneciji ne bi bio potpun bez plovidbe kanalima čuvenom gondolom.

 

Padova je grad i istoimena općina u regiji Veneto, na sjeveru Italije. Glavni grad pokrajine Padova, te gospodarsko i komunikacijsko središte područja. Grad s Venecijom čini metropolsko područje Padova-Venecija koje ima oko 1.600.000 stanovnika. Padova se nalazi na rijeci Bacchiglione, 40 km zapadno od Venecije i 29 km jugoistočno od Vicenze. Rijeka Brenta, koja je nekoć tekla kroz grad, još uvijek dodiruje sjeverne četvrti. Njegova glavna privredna grana je poljoprivreda na prostranim poljima Pianura Veneta. U gradu se nalazi renomirano, gotovo 800 godina staro, Sveučilište (Universita 'di Padova), između ostalog poznato po tome što je na njemu predavao i Galileo Galilei. Sveučilišni botanički vrt (Orto Botanico di Padova) iz 1545. god. je najstariji u Europi, a od 1997. god. upisan je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi. Osnovan je kao vrt biljaka potrebnih medicinskom fakultetu i još uvijek posjeduje važnu kolekciju rijetkih biljaka. Grad je slikovito mjesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove, i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka rijeke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka.

Cijena

Polazak: 30.04.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

Polazak: 03.06.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

Polazak: 30.06.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

Polazak: 05.08.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

Polazak: 17.09.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

Polazak: 30.10.2021.
od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 1 do 3 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni 14 eur (vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • audio slušalice za razgled Venecije 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • izlet otoci venecijanske lagune 22 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu, minimum 30 osoba)
 • moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije od 3 eur do 8 eur po osobi (točna obavijest u završnom pismu, grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija prema stanju u studenom 2020.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 424 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet otoci venecijanske lagune
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet otoci venecijanske lagune
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Popusti i doplate:

 • boravišna pristojba u iznosu 1 do 3 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni 14 eur (vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • audio slušalice za razgled Venecije 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • izlet otoci venecijanske lagune 22 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu, minimum 30 osoba)
 • moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije od 3 eur do 8 eur po osobi (točna obavijest u završnom pismu, grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija prema stanju u studenom 2020.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 424 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet otoci venecijanske lagune
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet otoci venecijanske lagune

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 125 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 511 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: okolica Venecije
2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u okolici Venecije.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja) putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o., OIB 89539669576.


od 1.075 kn po osobi
first minute od 920kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: