Postojnska jama - predstava Žive jaslice i Predjamski dvorac

Jednodnevni izlet | 27.12.2020.

Opis

Jednodnevni izlet
27.12.2020.

Jednodnevni izlet autobusom iz Rijeke.

Manja grupa: maksimalno 30 osoba

Svake godine tijekom božićnih blagdana Postojnska jama domaćin je jednom od najčarobnijih događaja u Sloveniji. Predstava "Žive jaslice" održava se na 5 kilometara dugoj turističkoj stazi. U predstavi sudjeluje više od 150 lokalnih glumaca i glazbenika koji utjelovljuju biblijske priče duboko ispod površine. U to vrijeme Postojnska jama osvijetljena je i ukrašena u blagdanskom ozračju. Ovo nezaboravno iskustvo poseban je doživljaj za cijelu obitelj.

 

Itinerer

1. DAN 27.12.2020.

Polazak iz Rijeke u 08.30 sati sa Trga Bana Jelačića, turistički peroni (uz prethodnu najavu moguć je ukrcaj na Vratima Jadrana). Vožnja do Postojne bez zaustavljanja. Po dolasku razgled Predjamskog dvorca najvećeg špiljskog dvorca na svijetu uklesanog u 123 m visokoj litici. Razgled u trajanju od sat vremena. Nakon razgleda slobodno vrijeme za fotografiranje i kratki odmor. Odlazak prema Postojnskoj jami. Postojnska jama sa živim jaslicama jedan je od najatraktivnijih božićnih doživljaja na svijetu. Predstava u trajanju od 90 minuta održava se na turističkoj stazi dugoj 5 kilometara. Prva tri i pol kilometra predstave gledati ćete vozeći se vlakom, a drugi dio pješačeći kilometar i pol dugom stazom. Više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima svake godine priprema prekrasnu božićnu predstavu duboko ispod površine. Nakon predstave u jami slobodno vrijeme za kupovinu suvenira ili obrok u nekom od ugostiteljskih objekata. Povratak u popodnevnim satima.

Destinacija

Postojnska jama i Predjamski dvorac

POSTOJNSKA JAMA

Najveća jama klasičnog krša u Europi. Samo u Postojnskoj jami iz neposredne blizine možete razgledati najdragocjeniji briljant u obliku stalagmita i upoznati prave pravcate mladunce zmaja. Postojnska jama, u kojoj se baš kao na površini uzdižu planine, žubore rijeke i otvaraju ogromne dvorane, izazov je za istraživače i kolijevka svjetske speleobiologije. U njoj su otkriveni i popisani deseci novih vrsta životinja Daleko najpoznatiji stanovnik Postojnske jame svakako je Proteus anguinus, odnosno čovječja ribica. Nakon otvorenja Postojnske jame za turizam 1819. godine desetljećima se tražilo odgovarajuće rješenje koje bi posjetiteljima olakšalo naporan i dug put špiljom uz sjaj baklji. Godine 1872. u Postojnskoj jami otvorena je prva željeznica na svijetu izgrađena u špilji sa sigama.

PREDJAMSKI DVORAC

Nalazi se nekoliko kilometara od Postojnske jame. Nudi nezaboravan doživljaj u bajkovitom svijetu vitezova. U 123 m visokoj litici uklesano je više od 800 godina staro, neosvojivo srednjovjekovno čudo. Iza najvećeg špiljskog dvorca na svijetu nalazi se labirint skrivenih hodnika odakle je na pljačkaške pohode odlazio vitez Erazmo Predjamski. A u Jami pod gradom svoj su dom pronašli šišmiši.

Cijena

Smještaj

Smještaj:
Lokacija:

Korisne informacije

VAŽNE NAPOMENE:

  • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta.
  • Ukoliko se na izlet ne prijavi minimalni broj putnika, putnička agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ali ne kasnije od 48 sati prije početka putovanja. U slučaju otkaza aranžmana od strane agencije putnicima se vraća ukupno uplaćeni iznos aranžmana.
  • prilikom prijave (rezervacije) plaćate 100% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena
  • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr.gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
  • Preporučujemo udobnu odjeću i sportsku obuću, temperatura u špilji 10 °C
  • Organizator putovanja poštuje preporuke NZJZ-a vezano za nastalu epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom Covid-19. Putnici su obvezni nositi masku za lice tijekom vožnje autobusom. Organizator putovanja osigurati će određeni broj praznih sjedala u autobusu kako bi putnicima omogućili razmak tijekom vožnje.
  • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu nije preporučljivo jer agencija i prijevoznik ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
  • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
  • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
  • završnu obavijest dostavljamo emailom najkasnije 48 sati prije puta - to je završni dokument potreban za putovanje koji sadrži informacije o polasku, programu putovanja, voditelju putovanja, točnim brojevima sjedala u autobusu. 

 

Ukoliko putovanje neće biti moguće realizirati zbog više sile (pandemija korona virusa), vraća se uplaćeni iznos. Povrat je moguće ostvariti ukoliko bude određena obvezna samoizolacija ili obvezno testiranje po povratku u Republiku Hrvatsku. Povrat nije moguće ostvariti ukoliko se putnik zarazi virusom Covid 19 prije početka putovanja.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089.


Datum polaska:
Broj osoba: