Milano

2 dana / 1 noćenje | Grupni polasci: 27.06., 25.07., 29.08., 19.09., 24.10. i 14.11.2020.

Opis

2 dana / 1 noćenje
Grupni polasci: 27.06., 25.07., 29.08., 19.09., 24.10. i 14.11.2020.
First minute cijena! Polazak iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Milano je grad mode i opere, predivne arhitekture, nogometa i glavni grad talijanske regije Lombardije koja se nalazi na samom sjeveru uz granicu sa Švicarskom. Opustite se i uživajte u ljepotama jedinstvenog grada koji je prelijep u svako doba godine...

Itinerer

1. dan Zagreb – MILANO

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Milanu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim gradskim prijevozom i pješice: prva znamenitost je Milanska katedrala (Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu) – zatim hodajući kroz Galeriju Vittorio Emanuele II (jednom od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju) dolazimo do La Scale, najuglednije operne kuće u svijetu – čuvena četvrt Brera u samom srcu grada u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i ‘art shop-ova’ – palača Castello Sforzesco, dom mnogim muzejima... Slobodno vrijeme za odmor uz pravu talijansku kavu i večeru u nekoj od tipičnih milanskih trattorija. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan MILANO – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do centra grada javnim prijevozom, te slobodno vrijeme za vlastite programe. Jučer ste upoznali najveće znamenitosti Milana, a danas imate slobodno vrijeme da provedete dan kako želite ... popnite se liftom na krov milanske katedrale s kojeg se pruža čaroban pogled na cijeli grad i Alpe; ili posjetiti neki od muzeja kao što su Muzej moderne umjetnosti, Prirodoslovni muzej ili galeriju Pinacoteca di Brera; ili uživajte u shoppingu i ležernoj šetnji Milanom, najkozmopolitskijem i najelegantnijem gradu Italije. Predlažemo ručak u romantičnoj četvrti Naviglio na dva kanala, koja je prepuna restorana, barova i galerija umjetnosti. I ono što nikako ne smijete propustiti je ... sladoled, tako da obavezno zavirite u gelateriju Ciacco koja se nalazi odmah pored Duoma i probajte najbolji sladoled. Povratak do autobusa javnim prijevozom i oko 14:30 polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Milano

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Milano je grad u Italiji, glavni grad regije Lombardije i milanske Provincije. Grad naseljava oko 1,3 milijuna stanovnika, dok je gradsko područje peto najveće u Europskoj uniji s procjenjenim stanovništvom od 4,3 milijuna. Metropolitansko područje Milana, daleko najveće u Italiji, prema procjeni OECD-a sadrži 7,4 milijuna stanovnika. Grad je pod nazivom Mediolanum osnovao keltski narod Insubri. 222 pr. Kr. osvajaju ga Rimljani, te je grad postao vrlo uspješan pod Rimskim Imperijem. Kasnije su Milanom vladali obitelji Visconti i Sforza, Španjolci u 16. stoljeću i Austrijanci u 18. stoljeću. Godine 1796. Milano je osvojio Napoleon Bonaparte i ustanovio ga 1805. glavnim gradom Kraljevstva Italije. U doba Romantizma, Milano je bio važno kulturno središte Europe u kojem je djelovao niz umjetnika, skladatelja i značajnih književnih ličnosti. Za vrijeme drugog svjetskog rata, bio je teško pogođen savezničkim bombardiranjima, te je nakon njemačke okupacije 1943., postao središtem talijanskog otpora. Unatoč tome, Milano je doživio poratni ekonomski napredak, koji je privukao brojne imigrante s juga Italije i inozemstva.

Cijena

Polazak: 25.07.2020.
od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi

Polazak: 29.08.2020.
od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi

Polazak: 19.09.2020.
od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi

Polazak: 24.10.2020.
od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi

Polazak: 14.11.2020.
od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja 
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana 
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta 
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 3-5 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta, obavijest o točnom iznosu u završnoj obavijesti, ovisno o kategoriji hotela) 
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično) 
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Doplate i popusti:

 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 200 kn

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za polaske iz Karlovca i Rijeke potrebna je prethodna pismena najava, točno vrijeme i mjesto polaska bit će definirano 3 dana prije polaska.

Informativne individualne cijene ulaznica (cijene su podložne promjeni):

 • ulaznica za katedralu i katedralni muzej odrasla osoba 3,5 eur / djeca 6-12 godina 2,5 eur
 • uspon liftom na terasu katedrale odrasla osoba 14,5 eur / djeca 6-12 godina 7,5 eur
 • ulaznica za dvorac Sforzesco odrasla osoba 5 eur / mladi 18-25 godina i stariji od 65 godina 3 eur / djeca do 18 godina gratis 
 • ulaznica za Muzej moderne umjetnosti (Fondazione Prada) odrasla osoba 15 eur / mladi 18-25 godina 12 eur/ djeca do 18 godina i stariji od 65 godina gratis
 • ulaznica za Prirodoslovni muzej odrasla osoba 5 eur / djeca do 18 godina gratis
 • ulaznica za galeriju Pinacoteca di Brera odrasla osoba 14 eur / mladi 18-25 godina 10 eur / djeca do 18 godina gratis

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije.

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu: - 1 red – sj 3,4 100 kn - 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn 
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Smještaj

Smještaj: Hotel na području Milanu 3/4*
Lokacija: Milano, Italija
noćenje s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na području Milana

Korisne informacije

Korisne informacije

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata završnu
 • obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • ltativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno.
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja.
 • Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste.
 • U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

  

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o. OIB: 89539669576

 


od 750kn po osobi
first minute cijena od 650kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: