Planinska bajka - Dolomiti i Alpe

4 dana /3 noćenja | Grupni polazak: 01.05., 11.06., 20.06., 30.07., 27.08. i 24.09.2020.

Opis

4 dana /3 noćenja
Grupni polazak: 01.05., 11.06., 20.06., 30.07., 27.08. i 24.09.2020.
Garantirani polasci! First minute cijene!

Putovanje autobusom 4 dana

Polasci iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

 

More je divno, ali planine – planine su božanstvene. Zavirite na padine najvišeg planinskog lanca u Europi i otkrijte što skrivaju alpska skijališta, alpski dvorci i vrtovi, alpski gradovi i muzeji, alpske rijeke i šume. Naša planinska staza vijuga oko Cortine D'Ampezzo, penje se uz Merano i Bolzano, odmara u Innsburcku, a završava u Trentu. Ipak, gojzerice, užad, vreće za spavanje, karimate i baterijske svjetiljke slobodno ostavite kod kuće, jer od planinarske opreme trebat će vam jedino – fotoaparat.

Itinerer

1. dan ZAGREB - BELLUNO - CORTINA D’AMPEZZO

Polazak autobusa iz Zagreba u 5:00. Nastavak putovanja uz mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu i Rijeci (uz prethodnu najavu). Slijedi ugodna vožnja visoko turističkim autobusom uz kraća stajanja radi odmora do talijanskog bisera smještenog u podnožju Dolomita - Belluna. Slijedi razgled šarmantne gradske jezgre gdje ćemo imati prilike vidjeti najpoznatije znamenitosti: Palazzo dei Rettori, Palazzo Fulcis, Loggia dei Ghibellini, Stazione Ferroviaria. Nakon kraće pauze nastavak putovanja do kraljice talijanskih Dolomita - Cortine d'Ampezzo koja je već desetljeća stjecište bogatih i slavnih koji se ovdje dolaze skijati, ali i vidjeti i biti viđen. Slobodno vrijeme za kratki shopping u elitnoj trgovačkoj ulici Corso Italia ili aperol na jednom od šarmantnih trgova. Polazak prema hotelu. Vožnja pitoresknim krajolicima očaravajućih Dolomita. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MERANO - BOLZANO

Doručak. Odlazak prema južnom Tirolu i poznatom lječilišnom gradu Merano. Dolazak do romantičnog dvorca Trauttmansdorff na čijem se posjedu nalazi zadivljujući botanički vrt kojeg čini kompleks od 80 vrtova podijeljenih na 4 tematska vrtna područja i to na površini od 12 hektara. Svojim oblikom amfiteatra te položajem na sunčanoj nizbrdici sa zapanjujućom panoramom Alpa, vrtovi prekrasno ujedinjuju umjetnosti i prirodu, a 2013. osvajaju vrtnog Oscara - nagradu najljepšeg vrta na svijetu! Slobodno vrijeme za istraživanje dvorca i vrtova. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Vožnja do Bolzana - glavnog grada pokrajine poveznice između talijanskog govornog područja - Trentina i njemačkog govornog područja - Južnog Tirola (Alto Adige). Grad je smješten na dvije rijeke i okružen trima planinama. Šetnja centrom grada: gotička katedrala Maria Himmelfahrt, župna crkva Gries, dvorac Maretsch, trg Walther, trg Erbe, Via Portici, dvorac Runkelstein. U slobodno vrijeme predlažemo da pogledate mumiju staru 5300 godina koju su očuvanu u alpskom ledu 1991. pronašli njemački turisti, popularno zvanu Otzi. Odlazak do hotela. Noćenje.

3. dan fakultativni izlet SVIJET KRISTALA I INNSBRUCK

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do Innsbrucka i svijeta kristala Swarovski. Vožnja prema mjestu Wattens gdje se nalazi impresivni “Svijet kristala - Swarovski “, igra svjetlosti samih kristala, boja, sjena i hologramskih projekcija popraćenih ambijentalnom glazbom Briana Ena. Postav muzeja sačinjen je od djela umjetničkih instalacija najvećih svjetskih umjetnika (Pablo Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall, Jim Whiting, Salvador Dali). Nakon razgleda slijedi vožnja do Innsbrucka te razgled garada u pratnji vodiča: crkva Hofkirche, Zlatni krov, Trijumfalna vrata, Hofburg, katedrala sv. Jakova… Kraće slobodno vrijeme u Innsbrucku gdje će ljubitelji shoppinga pronaći pregršt trgovina i butika, a ljubitelji umjetnosti mogu uživati u posjeti jednom od muzeja i galerija grada. Povratak u hotel. Noćenje

4. dan TRENTO - ZAGREB

Doručak. Vožnja do Trenta, glavnog grada pokrajine Trentino, smješten uz slikovitu rijeku Adige. Šetnja starom povjesnom jezgrom: Piazza Duomo, Palazzo Pretorio; romaničko-gotička katedrala San Vigilio, romaničke crkve San Apollinare i San Lorenzo, crkva Santa Maria Maggiore, dvorac Castello del Buon Consiglio... Mogućnost zajedničkog ručka. Nakon pauze vožnja prema Rijeci, Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Dolomiti

Dolomiti ili Dolomitske Alpe planinska su skupina u istočnim Alpama u Italiji. Nalaze se većinskim dijelom u provinciji Belluno (Veneto), a ostalim, manjim dijelom, u provincijama Južni Tirol i Trentino (sve u sjeveroistočnoj Italiji). Dogovorno, proteže se od rijeka Adige na zapadu do Piave na istoku, i između dolina Puster na sjeveru i Sugana na jugu..

Jedan nacionalni (Parco Nazionale Dolomiti Bellunesi) i više regionalnih parkova nalaze se na Dolomitima. U kolovozu 2009. godine, Dolomiti su proglašeni prirodnom svjetskom baštinom UNESCO-a.

U Dolomitima se nalazi 21 vrh viši od 3.000 m nadmorske visine i oni pokrivaju površinu od oko 141.903 hektara. Tu se nalaze neki od najljepših alpskih krajolika s vertikalnim stijenama, strmim liticama i velikom gustoćom uskih, dubokih i dugih dolina. Tu se izmjenjuju raznoliki krajolici velikog geološkog značaja, kao što su prirodni stupci i zidovi, krške formacije (najveći broj različitih vapnenačkih formacija na ograničenom prostoru na svijetu) vrhovi i ledenjaci. Oni svjedoče o bogatoj geomorfološkoj prošlosti stijena koje su oblikovane erozijom, potresima i glacijacijom. Neke samostalne stijene su više od 1.500 m od svog dna, te spadaju u najviše vapnenačke litice na svijetu. Zbog toga su na ovom području česta klizišta tla, poplave i lavine.

Dolomiti su poznati po skijanju zimi te planinarenju, alpinizmu, penjanju i paraglidingu ljeti odnosno u kasno proljeće/ranu jesen. Slobodno penjanje tradicija je u Dolomitima od 1887. godine, kada se sedamnaestogodišnji Georg Winkler samostalno uspeo na jedan od vrhova Tornjeva Vajolet.

U prvom se tjednu srpnja održava godišnja dnevna brdska biciklistička utrka koja se održava kroz sedam planinskih prijevoja Dolomita nazvana Maratona des Dolomites.

Cijena

Polazak: 30.07.2020.
cijena od 1.690 kn po osobi
first minute cijena od 1.490kn po osobi

Polazak: 27.08.2020.
cijena od 1.690 kn po osobi
first minute cijena od 1.490kn po osobi

Polazak: 24.09.2020.
cijena od 1.690 kn po osobi
first minute cijena od 1.490kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • ulazi u gradove i sve pristojbe
 • razgledi prema programu
 • 3 noćenja na bazi usluge noćenje/doručak u hotelu 3* u okolici Trenta u dvokrevetnim sobama
 • licenciranog voditelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevno osiguranje i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 790 kn
 • boravišnu pristojbu 2 eur po danu/noćenju po osobi
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • fakultativnu punudu
 • osiguranje od otkaza putovanja, putno osiguranje (preporučamo)

Popusti i doplate

 • dijete na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 100 kn popusta
 • odraslaosoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi - nema popusta
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
 • boravišna pristojba 2 eur po danu/noćenju po osobi (obavezna doplata na licu mjesta)
 • izlet Svijet Kristala Swarovski i Innsbruck 200 kn / 30 eur (minimum 20 putnika) - cijena ne uključuje ulaznicu u Svijet kristala Swarowski koja se plaća dodatno na licu mjesta 17 eur po osobi

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sjedalo 3,4 100 kn,
 • 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn,
 • sjedala iza drugih vrata 100 kn,
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 50 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: okolica Trenta

3 noćenja na bazi usluge noćenje/doručak u hotelu 3* u okolici Trenta u dvokrevetnim sobama

Korisne informacije

Informativne cijene ulaznice:

 • ulaznica u vrtove dvorca Trauttmansdorff 14 eur
 • ulaznica u muzej Iceman Otzi Bolzano 9 eur (predlažemo online kupovinu karata unaprijed)

Važne napomene:

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

 

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja pridržavamo pravo otkaza putovanja
 • u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno.Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 •  napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o., OIB 89539669576.


cijena od 1.690 kn po osobi
first minute cijena od 1.490kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: