Prag i češka pivska tura

4 dana | Garantirani polazak: 21.05.2020.

Opis

4 dana
Garantirani polazak: 21.05.2020.
Garantirani polazak! First minute cijena!

 

Uz sve duže, sve sunčanije i sve toplije dane, postoji još jedan valjani razlog zašto voljeti mjesec svibanj. Ali, da biste ga doživjeli morate otputovati u Prag i Češku te posjetiti s nama najveće i najpoznatije češke pivovare: Krušovice, Staropramen, Budweiser. Stoga, razveselite s nama svoje okusne pupoljke i zavolite svibanj još više.

Itinerer

1. dan Zagreb - KRUŠOVICE - PRAG

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Češkoj uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u pitoreskne Krušovice, razgled grada i posjet kraljevskoj pivovari - Kralovski Pivovar Krušovice (uz doplatu za paket ulaznica), jednoj od najstarijih pivovara u Češkoj koja datira još iz 16. stoljeća. Tada, točnije 1583., preuzeo ju je car Rudolf II. kada i započinje njezin procvat te slavna prošlost kao jedine pivovare s dozvolom austrijske krune u svom logotipu. U današnje vrijeme ponosno nosi titulu najboljeg svijetlog piva u Češkoj. Slijedi razgled pivovare i proizvodnog procesa, inače u vlasništvu Heinekena, a zatim degustacija piva uz prigodan poklon-suvenir. Nastavak putovanja prema Pragu. Po dolasku u Prag, smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom) te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Navečer predlažemo večeru u tradicionalnoj praškoj pivnici (uz doplatu - plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan PRAG

Doručak. Razgled grada duge i bogate povijesti i kulturnog naslijeđa uz pratnju službenog lokalnog vodiča - vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način (doplata za slušalice): Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno bio i rezidencija čeških vladara) - Katedrala sv. Víta i Václava i Vojtecha (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) - Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom) - Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom)... Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

3. dan PRAG

Nakon doručka odlazak razgled Židovske četvrti; zanimljivog Ungelta, mjesta u kojem se nekada trgovalo: crkve sv. Jakuba s vrlo netipičnom relikvijom - praške brane, jednog od starih srednjovjekovnih, službenih ulaza u grad - Obecnog duma (Općinske zgrade) lijepe historicističke građevine s čijeg je balkona proglašena prva Čehoslovačka Republika, a danas se u njoj nalaze koncertne dvorane, izložbeni prostori, jedna od najljepših praških kavana... Odlazak do najpoznatije praške pivovare - Staropramen; jer u svakoj čaši Staropramena leži duh Praga (uz doplatu za paket ulaznica). Organizirani posjet i razgled pivovare uz stručno vođenje i priču o povijesti i proizvodnji piva, razgled pogona, upoznavanje s tehnologijom, mogućnost kupovine suvenira i piva po tvorničkim cijenama… Ostatak dana slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

4. dan PRAG – ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Českim Budějovicama, glavnom gradu južne Češke poznatog po proizvodnji piva. Po dolasku razgled stare gradske jezgre: Trg Otokara Premysla II, Gradske Vijećnice, Crnog tornja, Samsonove fontane, katedrale Svetog Nikole, Rabenštajnske kule. Posjet pivovari gdje ćete se upoznati s tehnologijom proizvodnje čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju, a nakon obilaska odlazak na ručak. Potom slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Prag

Prag je glavni i s oko 1,2 miliona stanovnika najmnogoljudniji grad Češke, te njen kulturni, obrazovni i privredni centar. Zbog izvrsno očuvane srednjoevropske arhitekture Prag je jedna od najpopularnijih srednjoevropskih turističkih destinacija i omiljena lokacija za snimanje mnogih filmova.  Danas je Prag jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u svijetu i s pravom se može reći jedan od najljepših svjetskih gradova.

Stari, ujedno i najinteresantniji dio grada je ogroman.Tu su Staro Mesto i Mala strana, dijeli ih rijeka Vltava, a spaja nezaboravni Karlov most, sa svojih 30-tak grandioznih statua. Sa mosta se pruža lijep pogled na rijeku, na okolna brda među kojima je najromantičniji svakako pogled na Hradčane, koji dominiraju siluetom grada.

Najpoznatije znamenitosti Praga su Praški dvor sa Katedralom svetog Vida, Karlov most i staro jezgro s crkvom Teyn, Ungelt, Vijećnicom i astronomskim satom Orloj. Isto tako i drugi srednjevjekovni dvor Vyšehrad s crkvom Svetog Petra i Pavla privlači turiste. Praški stari grad karakteriziraju stare kuće iz doba romanike und gotike, brojne crkve i romantične uličice. U dijelovima Mala Strana i Hradčany dominiraju palače iz doba renesanse i baroka, kao palača Lobkowicz. Nedaleko odatle je Samostan Strahov. Sredinom 14. stoljeća formira se novi dio grada sa novogradskom Vijećnicom na Karlovom trgu, gotičkim i baroknim crkvama i samostanima, kao i omiljeno mjesto u gradu Wenzelov trg, koji modernim trgovinama i pasažima gotovo viče i ne podsjeća na prvobitni srednjevjekovni izgled. Samo još crkva Sv. Marije svjedoči o njegovom značaju u srednjem vijeku. Grad krase i brojne građevine u Jugendstilu ili kubizmu. Poznati su Kuća crne majke božije i arhitekt Josef Gočár.

Cijena

Polazak: 21.05.2020.
od 1090 kn po osobi
first minute od 990 kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Pragu
 • razgledi prema programu voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • audio slušalice za razgled Praga 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • večera u tradicionalnoj praškoj pivnici 15 eur - 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 20 eur / piće se plaća dodatno
 • organizirani razgled i paket ulaznica za tri pivovare koji se posjećuju prema programu: Krušovice, Staropramen i Budweiser s uključenim ručkom u pivnici Budweiser 50 eur - obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta (cijena uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled pivovara s degustacijama, obilasci traju 45-60 minuta, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme, ručak u pivnici u Českim Budějovicama u 3 slijeda)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo jedna osoba) 390 kn
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • osiguranje od otkaza putovanja, putno osiguranje (preporučamo)

POPUSTI I DOPLATE:

 • audio slušalice za razgled Praga 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • večera u tradicionalnoj praškoj pivnici 15 eur - 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 20 eur / piće se plaća dodatno
 • organizirani razgled i paket ulaznica za tri pivovare koji se posjećuju prema programu: Krušovice, Staropramen i Budweiser s uključenim ručkom u pivnici Budweiser 50 eur - obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta (cijena uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled pivovara s degustacijama, obilasci traju 45-60 minuta, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme, ručak u pivnici u Českim Budějovicama u 3 slijeda)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo jedna osoba) 390 kn
 • nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn za dodatno prazno sjedalo u autobusu 500 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Prag
2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Pragu.

Korisne informacije

Republika Češka prostire se na oko 78 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu.Zapadnim dijelom proteže se velika nizina uz rijeke Labu i Vltavu, koja je okružena niskim planinama Krkonoše, dok je istočni dio zemlje brdovit. U povijesno-političkom smislu zemlja se dijeli na tri regije: Češku, Moravsku i Šlesku. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Česi (90 posto). Glavni grad Prag smjestio se na rijeci Vltavi. Predstavlja važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje, te je nezaobilazna odrednica milijuna turista iz cijeloga svijeta. Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 24 kruna), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv. „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 24 czk. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 czk, Praški dvorac Mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 czk. Suveniri: češki kristal 'Bohemia Crystal, Becherovka, poznato češko piva (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od 'običnih' trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Smještaj  grupa u Pragu je u hotelima 3* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o., OIB: 89539669576


od 1090 kn po osobi
first minute od 990 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: