Rimini i San Marino

3 dana autobusom | Garantirani grupni polazak: 06.10.2019.

Opis

3 dana autobusom
Garantirani grupni polazak: 06.10.2019.
Garantirani polazak!

 

Putovanje istočnim dijelim središnje Italije u kojem ćete, zapravo, vidjeti dvije zemlje. U Italiji nas očekuje Rimini, lijepi obalni grad na istoimenoj rivijeri koji čuva važne spomenike antičke prošlosti, ali je sa svojim kilometarskim pješčanim plažama i pravi mamac za zabavu. Druga zemlja ovoga putovanja jest San Marino - jedna od najmanjih i najstarijih država na svijetu s tridesetak tisuća stanovnika koja šetnju gradskim zidinama pretvara u pravu atrakciju. Ne zaboravite kupiti njihovu autohtonu poštansku markicu! Na kraju ovog talijanskog iskustva, putovanje će na pravi način zaokružiti renesansna Ferrara čija se povijesna jezgra nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Vrijednost više: polupansion s buffet doručkom + degustacija vina regije Emilia Romagna !

Putovanje od 3 dana omogućuje dovoljno slobodnog vremena za uživanje u San Marinu i Riminiju !

Itinerer

1. dan Zagreb- RIMINI

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Rimini. Odlazak prema hotelu i smještaj. Nakon kraćeg odmora večera i odlazak u šetnju gradom s voditeljem putovanja, te prvo upoznavanje živahnog središta Riminija, bivšeg Ariminum-a, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni talijanski grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, dugačkim plažama, mnoštvom restorana i kafića ... idealno mjesto za opuštanje. Večera. Noćenje.

2. dan RIMINI - SAN MARINO - degustacija vina - RIMINI

Nakon doručka razgled Riminija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta - Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27. godine p.n.e. - Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili uživanje u kupovini u tax free zoni. Prilikom povratka do hotela posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina te ih vrlo povoljno možete i kupiti. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

3. dan RIMINI - FERRARA - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Ferrari jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna, domu prekrasnih arhitektonskih znamenitosti. Stari dio grada ponosi se ljepotom i kulturnom važnošću i upisan je na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 km zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Juraja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu - dvorac Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak i Aperol Spritz. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Rimini i San Marino

Rimini je grad i luka u sjevernoj talijanskoj pokrajini Emiliji-Romagni, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more. On je jedini važniji obalni grad u ovoj pokrajini i jedan je od najvećih gradova na zapadnoj obali Jadrana. Grad se ubraja u najpoznatije mondeno talijansko ljetovalište s 135.886 stanovnika 2006. god. Najrazvijenije grane gospodarstva su turizam, te prehrambena i tekstilna (svila) industrija. Od znamenitosti tu se nalaze starine iz rimskog doba: Augustov slavoluk , Tiberijev most od istarskog kamena, te dijelovi amfiteatra iz 2. st. koji je izvorno imao eliptični oblik. Srednjovjekovne palače i crkve su pretežito iz 13. i 14. st.: Katedrala (Tempio Malatestiano) sagrađena 13. st. u gotičkom stilu, a kasnije je obnovljena u renesansi pod Malatestama. Freske je oslikao Piero della Francesca; Crkva San Giuliano Martire u kojoj se nalazi ogromna Veroneseova slika; Utvrda Sismondo; Crkva Svetoga Ivana Krstitelja.

Republika San Marino (tal. Serenissima Repubblica di San Marino) je treća najmanja država u Europi (poslije Vatikana i Monaka), potpuno okružena teritorijem Italije.Površina San Marina iznosi 60,57 kvadratnih kilometara. Udaljenost između najsjevernije i najjužnije granice iznosi 12 kilometra zračne linije. Najviši vrh je Monte Titano sa 739 metara.

Cijena

Polazak: 06.10.2019.
redovna cijena od 990 kn po osobi
first minute od 890 kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na Rimini rivijeri
 • razglede prema programu
 • degustacija vina
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 250 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

POPUSTI I DOPLATE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 250 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • boravišna pristojba 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi
 • nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sjedalo 3,4 100 kn
 • 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Rimini rivijera, Italija

Hotel  3* na Rimini rivijeri.

3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, tuš/WC/TV.

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je na Rimini rivijeri u hotelima 3* (lokalna kategorizacija). Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

http://www.visitsanmarino.com/on-line/en/home.html

http://www.visit-rimini.com/

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

Završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o., OIB 89539669576.


redovan cijena od 990 kn po osobi
first minute od 890 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: