Čarobna Toskana

3 dana autobusom | Grupni garantirani polazak: 01.11.2019.

Opis

3 dana autobusom
Grupni garantirani polazak: 01.11.2019.
Garantirani polasci!

Lavanda u mirisu, vinova loza na poljima, masline u jelima,„miracoli“ na trgovima, remek-djela u muzejima, odnosno - vi u Toscani. Tri dana talijanske ljepote dočarane u Ferrari, Pisi, Sieni, San Gimignanu i Firenzi. Gledajte, slušajte, mirišite, okusite, uživajte.

Vrijednost više putovanja: polupansion s buffet doručkom.

Itinerer

1. dan Zagreb- FERRARA - MONTECATINI TERME

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Ferraru, grad bogate arhitekture koja će vas privući svojim stilom i razinom očuvanosti. Stari dio grada uvršten je na popis UNESCO-ve svjetske baštine i opasan s 9 km zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem: katedrala sv. Juraja - židovska četvrt - dvorac Estense, izgrađen u 14. stoljeću koja je pripadala vladajućoj obitelji Este kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara je poznata po brojnim renesansnim palačama s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta. Slobodno vrijeme. Odlazak do Montecatini terma i smještaj u hotel. Nakon odmora predlažemo odlazak žičarom u stari dio grada Montecatini Alto, smještenog iznad termi. Šetnja starim gradom, uživanje u predivnom pogledu i pravom duhu Toskane. Večera. Noćenje.

2. dan PISA - SIENA - degustacija vina i maslinovog ulja - SAN GIMIGNANO

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet, upoznavanje čarobne Toskane: Pise - Siene - San Gimignana (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Prvo ćemo posjetiti Pisu poznatu po Kosom tornju i glavnom "Trg-u čudesa" (Piazza dei Miracoli) gdje se nalazi katedrala - krstionica i čuveni kosi toranj. Kosi toranj je dovršen 1350. godine i zapravo predstavlja zvonik katedrale koji je danas nakošen oko 4 m od svoje osi (početne visine od 60 m). Slobodno vrijeme za fotografiranje “držanja tornja”. Nastavljamo do Siene čija je povijesna jezgra uvrštena je na UNESCO-v popis spomenika kulturne baštine i predstavlja veliku pješačku zonu. Razgled grada: katedrala - gradska vijećnica - crkva San Domenico - veličanstven trg Piazza del Campo. Slobodno vrijeme. Dalje nastavljamo prema San Gimignanu, uz usputno zaustavljanje u jednoj od toskanskih vinarija gdje ćete degustirati bijelo i crno vina, kao i maslinovo ulje. Dolazak u autentičan stari grad San Gimignano, poznat po arhitekturi, naročito po 14 tornjeva (od nekadašnjih čak 70-tak) zbog kojih se, budući je na brdu, vidi sa velike udaljenosti. U uskim uličicama koje vijugaju između kamenih kuća gotovo ćete na svakom koraku naići na vinoteku ili male delikatesne dućane, kao i brojne suvenirnice. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME - FIRENZA - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). U Firenzu idemo vlakom, to je najbolje opcija jer do samog centra dolazimo uz veliku uštedu u vremenu. Izlazak u centru grada, na postaji Santa Maria Novella i odlazimo u razgled gradskih znamenitosti u pratnji stručnom lokalnog vodiča: Firentinska katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore - Krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - najpoznatiji trg Piazza della Signoria - palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći - Neptunova fontana - galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela - Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firenze i još puno toga… U slobodno vrijeme kušajte chianti (najpoznatiju sortu toskanskog vina) ili cantuccini (toskanska slastica sa bademima i hrskavom koricom). Ili možete razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, ili pak prošetati do Ponte Vecchia prepunog suvenirnicama i dućanima. U popodnevnim satima odlazak vlakom iz gradske vreve prema stanici Prato odakle nastavljamo autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Toskana i Firenca, Italija

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Cijena

Polazak: 01.11.2019.
redovna cijena od 1.190 kn po osobi
first minute od 990 kn po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Montecatini termama
 • razgledi prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena NE uključuje:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 1 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto 7 eur po osobi
 • izlet u Pisu, Sienu i San Gimignano 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, degustacija vina i maslinovog ulja, kao i sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • izlet u Firenzu 20 eur (izlet uključuje: povratnu kartu za vlak, razgled grada u pratnji službenog lokalnog vodiča, prilikom razgledavanja Firenze koriste se slušalice)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 290 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

POPUSTI I DOPLATE:

 • jedno dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%

Doplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu

 • 1 red – sjedalo 3,4 100 kn
 • 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 500 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Montecatini Terme

Smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona (doručak i večera).

Korisne informacije

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke, te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

 • Povratna karta za vožnju žičarom na Montecatini Alto 7 eur po osobi
 • Izlet u Pisu, Sienu i San Gimignano 25 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, degustacija vina i maslinovog ulja, kao i sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • Izlet u Firenzu 20 eur (izlet uključuje: povratnu kartu za vlak, razgled grada u pratnji službenog lokalnog vodiča, prilikom razgledavanja Firenze koriste se slušalice)

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Idea Club Travel d.o.o., OIB 89539669576.


redovna cijena od 1.190 kn po osobi
first minute od 990 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: