Pariz i Disneyland

6 dana autobusom | Grupni polasci:02.10.2019.

Opis

6 dana autobusom
Grupni polasci:02.10.2019.
Garantirani polasci: 02.10.2019.

Augsburg– Reims – Pariz – Versailles – Disneyland - Strasbourg - München

Hotel 3*, noćenje s doručkom

VRIJEDNOST VIŠE: kvalitetan program, bez noćnih vožnji!

Odlazak u Disneyland vlastitim autobusom

Itinerer

1. dan: ZAGREB - AUGSBURG - STRASBOURG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Augsburg. Treći grad po veličini u Bavarskoj i treći najstariji grad Njemačke (nakon Neussa i Triera), Augsburg se proslavio kao rodni grad renesansne slikarske obitelji Holbein, modernog dramatičara Bertholda Brechta i njemačkog rokoko stila („augsburški stil“). Moderan industrijski grad (MAN, Siemens), Augsburg je administrativni centar Švapske sa zanimljivom povijesnom jezgrom: sinagoga, bazilika sv. Ulricha i sv. Afre i katedrala sv. Marije, rokoko palača Schaezlerpalais, Fuggerei, srednjovjekovni kanali... šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Njemačku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u hotel u na području Strasbourga, smještaj i noćenje.

2. dan: STRASBOURG - REIMS - PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine i Champagne uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Reimsu u regiji Champagne, gradu gdje su krunjeni francuski kraljevi. Posjet slavnoj katedrali Notre Dame. Kraće slobodno vrijeme za čašu šampanjca na glavnom gradskom trgu ili za osobne programe. Dolazak u Pariz. Razgled grada autobusom: Opera - trg Concorde - Champs-Elysées - Slavoluk pobjede – Trocadero - Eiffelov toranj - Les Invalides - Latinska četvrt - Sorbona - Panteon - Luksemburški park. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: PARIZ

Doručak. Nastavak razgledavanja Pariza: odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. Obilazak bazilike Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Odlazak do muzeja Louvre (doplata na licu mjesta) i vrijeme za individualni posjet jednom od najvećih svjetskih muzeja. Na kraju razgleda moguća fakultativna vožnja brodom po Seini uz brojne veličanstvene spomenike i mostove te individualni odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon na 2. ili 3. kat tornja). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PARIZ - DISNEYLAND

Doručak. Odlazak u zabavni park Disneyland našim autobusom. Posjet zabavnom parku s brojnim vožnjama, trgovinama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom poseban je doživljaj! Cjelodnevno uživanje u vožnjama, predstavama, paradama, trgovinama i drugim atrakcijama Disneylanda. U blizini Disneylanda veliki je trgovački centar Val d'Europe s odličnom trgovačkom i ugostiteljskom ponudom i velikim akvarijem Sea Life. Povratak u hotel. Noćenje. Za putnike koji ostaju u Pariz slobodan dan za samostalno istraživanje prijestolnice, posjete brojnim odličnim muzejima, kupovinu, itd.

5. dan: PARIZ - VERSAILLES – STRASBOURG

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Versailles, rezidencije francuskih kraljeva. Luj XIII. dao je tu izgraditi mali lovački dvorac, da bi za vrijeme Luja XIV. uslijedila nadogradnja do današnjeg raskošnog zdanja. Za vrijeme Luja XIV., „Kralja Sunca“ kako je prozvan, Versailles je bio mjesto gdje je svatko htio biti, a naročito ako je imao ikakav utjecaj u zemlji. Raskošne odaje, dvorane, opera, veliki park koji je na glasu kao najljepši primjer francuske vrtne arhitekture – Versailles ostavlja bez daha. Doplata za ulaznice kod voditelja putovanja i individualni posjet dvorcu. Vožnja do Strasbourga, glavnog grada regije Alsace, uz kraća zaustavljanja putem. Razgled grada: katedrala - Gutenbergov trg - mostovi na rijeci Ill - četvrt Mala Francuska. Smještaj u hotel u Strasbourgu. Noćenje.

6. dan: STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Paris

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija".

Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od globalnih gradova.

Tri najpoznatije pariške znamenitosti su katedrala iz 12. stoljeća Notre-Dame na otoku Île de la Cité, Napoleonski Slavoluk pobjede i Eiffelov toranj iz 19. stoljeća. Eiffelov toranj bio je "privremena" konstrukcija Gustavea Eiffela za svjetsku izložbu 1889., ali toranj nikada nije demontiran te je i danas trajni simbol Pariza.

Niz spomenika započinje s Louvreom i nastavlja se kroz park Tuileries, Elizejska polja i Slavoluk pobjede na trgu Place de l'Étoile. Od 1960-ih, niz je produžen dalje na zapad do poslovne četvrti La Défense kojom dominira pravokutni Grande Arche; ta četvrt sadrži većinu najviših zgrada u pariškoj urbanoj zoni. Muzej Invalides mjesto je pokapanja mnogih francuskih vojskovođa, uključujući Napoleona, dok su u Panteonu pokopane mnoge francuske istaknute ličnosti.

Palača Garnier, izgrađena u kasnom razdoblju drugog carstva, sjedište je Pariške opere i baleta, dok je bivša palača Louvre danas jedan od najrenomiranijih muzeja na svijetu. 

Cijena

Polazak: 02.10.2019.
redovna cijena od 2.890 kn po osobi
first minute od kn po osobi

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

 • Doplata za jednokrevetnu sobu:
 • Polasci 22.4., 16.6. i 2.10.: 1.540 kn
 • Polazak 13.8.: 1.440 kn
 • Popust za djecu od 2 do 12 god na pomoćnom krevetu: - 140 kn
 • Pomoćni krevet za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* na području Strasburga na osnovi 1 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi tri noćenja s doručkom i smještaj u hotelu 3* u Strasbourgu na osnovi jednog noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

MINUMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Smještaj

Smještaj: Paris i Strasbourg
Lokacija: Paris i Strasbourg

Smještaj u hotelu 3* na području Strasburga na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi tri noćenja s doručkom.

Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.

Korisne informacije

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

 • MUZEJ LOUVRE - NIJE MOGUĆE NABAVITI KOD VODITELJA PUTOVANJA! - unaprijed preko interneta: 17 EUR - na licu mjesta čekajući u redu: 15 EUR
 • MUZEJ ORSAY - kod voditelja putovanja: 14 EUR - unaprijed preko interneta: 13,40 EUR - na licu mjesta čekajući u redu: 12 EUR

*Ostale cijene (prema stanju iz ožujku 2018. godine - mogu biti podložne promjeni):

 • ulaznica u Disneyland odrasli 53 €, djeca 48 €
 • vožnja Seinom 15 €
 • cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €)
 • dvorac Versailles 18 €
 • Eiffelov toranj 16-25 €/ovisi o katu).
 • Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay.

NAPOMENA: Sve ulaznice za atrakcije, muzeje, vožnje i slično, možete nabaviti kod našeg voditelja, osim ulaznice za Eiffelov toranj i LOUVRE.

Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda Pariza kao i dan posjeta dvorcu Versailles - ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti organizatora Atlas d.d., OIB: 02041978827

 


redovna cijena od 2.890 kn po osobi
first minute od kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: