Venecija

Jednodnevni izlet | 11.05.2019.

Opis

Jednodnevni izlet
11.05.2019.
First minute cijena! Polazak iz Rijeke!

Garantirani grupni polazak iz Rijeke!

Jednodnevni izlet u terminu održavanja Biennale Art!

Vrijednost više: razgled grada u pratnji lokalnog vodiča!

Itinerer

Polazak iz Rijeke u 06:00h sa perona na Trgu bana Josipa Jelačića. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja za odmor. Dolazak u Punta Sabbioni i ukrcaj na brodić (vaporetto) te vožnja do Venecije. Kratka šetnja do trga San Marco gdje se sastajemo sa lokalnim vodičem. Slijedi šetnja i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: TRG SVETOG MARKA - BAZILIKA SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - MOST UZDAHA - RIALTO … Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe, kupovinu i odmor. Povratak brodićem do Punte Sabbioni oko 18:00 sati. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Venecija

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Ostaci slavne povijesti vidljivi su danas na svakom koraku. Grad se kao cijelina može smatrati arhitekturnim spomenikom, gdje čak i neke od najmanjih zgrada sadrže bogato urešena remek dijela umjetnika kao što su Giorgione, Titian, Tintoretto i ostali. Od znamenitosti valja izdvojiti baziliku Sv. Marka, Duždevu palaču i most Rialto, a boravak u Veneciji ne bi bio potpun bez plovidbe kanalima čuvenom gondolom.

Karneval u Veneciji jedan je od najpopularnijih europskih karnevala. Prvi zapisi o karnevalu datiraju još iz 1268. godine. Sam naziv karneval potiče od latinske riječi „carne vale“ što znači „zbogom meso“ tj. Mesopust. Venecijanske maske pojavljuju se još u doba antike kada su se koristile tijekom godine u raznim prilikama, najčešće i polukriminalnim jer su ljudi skrivali od osoba kod kojih su se zadužili ili od supružnika svojih ljubavnika, ljubavnica. Kasnije su maske bile dozvoljene od blagdana Sv.Stjepana do ponoći na Pepelnicu. Za vrijeme karnevala Mlečani su se oblačili na razne načine, najčešće su s emaskirali u ribare, liječnike, demone, mesare, kraljeve. Venecijanske maske mogu biti izrađene od kože ili u orginalnoj papier mâché tehnici ali danas su one većinom izrađene od gipsa, ručno oslikane i ukrašene zlatnim listićima, perjem i prirodnim draguljima. Najpoznatije maske su Bauta, Moretta i Larva. Većina događanja za vrijeme karnevala održava se na Piazzetti San Marco.

Cijena

Polazak: 11.05.2019.
250 kn po osobi
first minute 215 kn po osobi

First minute cijena vrijedi za prijave do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • turističkog pratitelja
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • transfer brodom Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione – 12 Eur (obavezna doplata kod uplate aranžmana)
 • turistička taksa 3€ po osobi (obavezna doplata kod uplate aranžmana) 
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon…) 
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • putno zdravstveno osiguranje (nije obavezno)

Minimalan broj prijavljenih: 35 osoba

Smještaj

Smještaj:
Lokacija:

Korisne informacije

Predlažemo da u slobodno vrijeme posjetite:

Duždeva palaža - U Duždovoj palači uz pomoć slika čuvenih majstora iz XVI. Stoljeća, Tintoreto,Veroneze, i Tiziano možete se upoznati sa poviješću bivše Mletačke republike i sa remek djelima svjetskog slikarstva te posjetiti dvorane uprave, most uzdaha i zatvore. Radno vrijeme: 08:30 – 17:30 (zadnji ulaz u 16:30)

Cijena ulaznica: odrasli - 20€, djeca (6-15g) i studenti (15-25g) -13€

Crkva Sv. Marka - Venecijanska katedrala, najslavnija je gradska crkva i jedan od najboljih primjera bizantske arhitekture. Nalazi se na Trgu sv. Marka u blizini Duždeve palače s kojom je povezana.. Zbog raskošnog dizajna, pozlaćenih bizantskih mozaika, i svoga statusa kao simbola mletačkog bogatstva i moći, od 11. stoljeća nadalje građevina se naziva Chiesa d'Oro

Radno vrijeme i cijene ulaznica:

 • Bazilica: 09:30 – 17:00 p.m. (besplatan ulaz – zadnji ulaz 16:45 )
 • Muzej St. Marka : 09:35 – 17.00 (ulaznica 5 €; za djecu između 6 i 18 godina 2,50 €)
 • Pala d’oro: 09:35 – 17:00 (ulaznica 2 €; za djecu između 6 i 18 godina 1 €)
 • Riznica: 09:35 – 17:00 – Sunday and holidays: 2.00 p.m. – 5.00 p.m. (ulaznica 3 €; za djecu između 6 i 18 godina 1,50 €)

Biennale Arte – 58. međunarodna izložba Lokacija i radno vrijeme : Giardini i Arsenale (10:00 do 18:00) Cijena ulaznica: 21€ po osobi za jedan ulaz na obje lokacije (cijena je promotivna i vrijedi za kupnju online ulaznica do 31.03.2019.)

 

Korisne informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: TOP-TRAVEL d.o.o., HR-AB-51-040375527. Polica osiguranja od odgovornosti broj 11-7002583857 uplaćena kod Uniqa osiguranje d.d. Zagreb. Polica od osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane broj 45-7002583858 uplaćena kod Uniqa osiguranje d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


250 kn po osobi
first minute 215 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: