Karneval u Veneciji

2 dana autobusom | Grupni polasci: 16.02.,23.02.,02.03.2019.

Opis

2 dana autobusom
Grupni polasci: 16.02.,23.02.,02.03.2019.
First minute cijena!
Polasci iz Zagreba, Karlovca i Rijeke.

Itinerer

1. dan ZAGREB/RIJEKA- VENECIJA - HOTEL

Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502 - 506, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije programa). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni te vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku šetnja s pratiteljem: Riva degli Schiavoni - Most uzdaha - Trg sv. Marka - Duždeva palača - bazilika sv. Marka - most Rialto - kanal Grande. Slobodno poslije podne za praćenje karnevalskih događanja, povorki i uživanje u jedinstvenom karnevalskom okruženju ovog prekrasnog grada na kanalima. Povratak brodićem do Punte Sabbioni u večernjim satima. Smještaj u hotel u ljetovalištu Cavallino. Položaj hotela blizu je pristaništa Punta Sabbioni i samo je kratka vožnja do brodića za Veneciju. Noćenje.

2. dan HOTEL - VENECIJA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak autobusom do Punte Sabbioni i vožnja brodićem do Venecije. Slobodno vrijeme za uživanje u karnevalskim događanjima i praćenje maskiranih povorki. Mogućnost organiziranja izleta na otoke venecijanske lagune za najmanje 30 prijavljenih putnika, prijava kod pratitelja putovanja: Torcello (najstarije nastanjen otok u Veneciji) - Burano (poznat po izradi čipke i slikovitim kućama) i Murano (posjet radionici poznatog Murano stakla). U 16:00 sati odlazak brodićem do Punte Sabbioni te nastavak putovanja autobusom prema Zagrebu. Vožnja uz kraća zaustavljanja na putu, dolazak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Destinacija

Venecija

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecija u talijanskoj regiji Veneto. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu. Grad se nalazi na 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Ostaci slavne povijesti vidljivi su danas na svakom koraku. Grad se kao cijelina može smatrati arhitekturnim spomenikom, gdje čak i neke od najmanjih zgrada sadrže bogato urešena remek dijela umjetnika kao što su Giorgione, Titian, Tintoretto i ostali. Od znamenitosti valja izdvojiti baziliku Sv. Marka, Duždevu palaču i most Rialto, a boravak u Veneciji ne bi bio potpun bez plovidbe kanalima čuvenom gondolom.

Karneval u Veneciji jedan je od najpopularnijih europskih karnevala. Prvi zapisi o karnevalu datiraju još iz 1268. godine. Sam naziv karneval potiče od latinske riječi „carne vale“ što znači „zbogom meso“ tj. Mesopust. Venecijanske maske pojavljuju se još u doba antike kada su se koristile tijekom godine u raznim prilikama, najčešće i polukriminalnim jer su ljudi skrivali od osoba kod kojih su se zadužili ili od supružnika svojih ljubavnika, ljubavnica. Kasnije su maske bile dozvoljene od blagdana Sv.Stjepana do ponoći na Pepelnicu. Za vrijeme karnevala Mlečani su se oblačili na razne načine, najčešće su s emaskirali u ribare, liječnike, demone, mesare, kraljeve. Venecijanske maske mogu biti izrađene od kože ili u orginalnoj papier mâché tehnici ali danas su one većinom izrađene od gipsa, ručno oslikane i ukrašene zlatnim listićima, perjem i prirodnim draguljima. Najpoznatije maske su Bauta, Moretta i Larva. Većina događanja za vrijeme karnevala održava se na Piazzetti San Marco.

Cijena

Polazak: 16.02.2019.
redovna cijena od 590 kn po osobi
first minute cijena od 550 kn po osobi

Polazak: 23.02.2019.
redovna cijena od 590 kn po osobi
first minute cijena od 550 kn po osobi

Polazak: 02.03.2019.
redovna cijena od 590 kn po osobi
first minute cijena od 550 kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom puta
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Cavallinu (položaj hotela blizu je pristaništa Punta Sabbioni i samo je kratka vožnja do brodića za Veneciju)
 • Razgledavanja prema programu
 • Jamčevno osiguranje
 • Troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 150 kn
 • Vožnja brodićem 12 EUR na relaciji Punta Sabbioni-San Marco-Punta Sabbioni
 • Vožnja brodićem 20 EUR na relaciji Punta Sabbioni-Torcello-Burano-Murano-Punta Sabbioni (potrebno je najmanje 30 prijavllenih putnika za fakultativni izlet)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (obavijest o točnom iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)

Popusti:

 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
 • Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Smještaj

Smještaj: Hotel 3*
Lokacija: Venecija, Italija

1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama u Cavallinu (položaj hotela blizu je pristaništa Punta Sabbioni i samo je kratka vožnja do brodića za Veneciju).

Mogućnost doplate za smještaj u jednokrevetnoj sobi.

Korisne informacije

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Bravo putovanja d.o.o., OIB:92714688296.

 


redovna cijena od 590 kn po osobi
first minute cijena od 550 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: