Škotska

7 dana autobusom i brodom | Grupni polazak: 04.01.2020.

Opis

7 dana autobusom i brodom
Grupni polazak: 04.01.2020.
First minute cijene!

Aranžman uključuje:

 • posjet Edinburghu – prijestolnici Škotske
 • razgled Glasgowa i odlazak na jezero Loch Lommond – „kraljicu škotskih jezera“
 • posjet Nacionalnom parku Trossachs
 • uključene dvije plovidbe velikim putničkim brodovima
 • posjet Amsterdamu, Frankfurtu i Nürnbergu
 • uključene večere u hotelu u Škotskoj!

Itinerer

1. dan ZAGREB- FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – AMSTERDAM/IJMUIDEN - BROD

Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Amsterdam i vožnja do Ijmuidena, luke za putnički promet. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba, kino.. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan BROD – NEWCASTLE – EDINBURGH - GLASGOW

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Newcastle. Vožnja prema sjeveru kroz divlje visoravni i predjele velikih prirodnih ljepota. Posjet Edinburghu, glavnom gradu Škotske.Razgled grada: katedrala - Royal Mile – Castle - spomenik Walteru Scottu – Parlament – Holyroadhouse - glavna ulica Princess Street - Calton Hill - Charlotte Square - ulica George Street. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, kupovinu i posjete muzejima. Odlične su mogućnosti shoppinga u glavnoj trgovačkoj ulici Princess Street, posjet nekom od tipičnih pubova, kupovinu škotskog whiskeya, suvenira ili osobne programe. Vožnja prema Glasgowu. Smještaj u hotel u okolici Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan GLASGOW I IZLET JEZERO LOCH LOMMOND, NACIONALNI PARK TROSSACHS

Doručak. Vožnja do jezera Loch Lommond „kraljice škotskih jezera“, omiljenom izletištu stanovnika Glasgowa i najvećeg jezera na cijelom britanskom otoku. Nastavak vožnje do područja nacionalnog parka Trossachs. Ovo je jedan od najljepših škotskih krajolika. Ljepota krajolika često je bila inspiracija brojnim piscima, a najpoznatiji škotski pisac sir Walter Scott upravo je ovdje smjestio radnje nekih od svojih najpoznatijih novela. Jezera okružena šumama i područja spomenuta u romantičnim novelama, mjesta su na kojima su živjeli škotski nacionalni junaci Rob Roy i William Wallace zvani Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce“. Razgled Glasgowa, grada poznatog po viktorijanskoj arhitekturi: park Glasgow Green - trg George Square - sveučilišna četvrt – katedrala - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli. Sveti Mungo kojem je posvećena gotička katedrala podigao je ovdje prvu crkvu u 6.stoljeću, a poslije se od tog mjesta počeo širiti grad. Glasgow je nekada bio najvažnije industrijsko središte Britanskog Imperija poslije Londona, a danas je poznat po brojnim muzejima, galerijama i kulturnom životu. Slobodno vrijeme u Glasgowu za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan GLASGOW – JEDBURGH - NEWCASTLE - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema jugu. Zaustavljanje u povijesnom mjestu Jedburgh, nekad važnom graničnom gradu između Engleske i Škotske. U 12. stoljeću ovdje je izgrađen veliki augustinski samostan po nalogu kralja Davida I, jedna od najboljih normanskih zgrada u Škotskoj. Kraljica Mary Škotska boravila je u manjem dvorcu u mjestu. Zaustavljanje na „granici“ Engleske i Škotske uz pauzu za fotografiranje uz „granični kamen“ (a uz malo sreće i kojeg raspjevanog Škota s gajdama u tradicionalnom kiltu!). Vožnja do Newcastlea i ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

6.dan AMSTERDAM/IJMUIDEN - FRANKFURT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Amsterdam/IJmuiden u jutarnjim satima. Posjet Amsterdamu glavnom gradu Nizozemske smještenom na rijeci Amstel. Šetnja s pratiteljem putovanja do Trga Dam i kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

7. dan FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Destinacija

Velika Britanija, NJemačka, Nizozemska

Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 81,770.944 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 17,170,000 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Cijena

Polazak: 04.01.2020.
od 3.990 kn po osobi
first minute od 3.790 kn po osobi

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*: 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Frankfurta 2 noćenja s polupansionom u hotelu 3* u okolici Glasgowa (škotski topli kuhani doručak i večera u 3 slijeda)
 • 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Amsterdam/IJmuiden - Newcastle i Newcastle – Amsterdam/IJmuiden
 • Razgledavanja i izlete prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.190 kn
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.490 kn
 • moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 350 kn
 • moguću doplatu za dvije buffet večere na brodu (uplata moguća isključivo prilikom rezervacije programa): 450 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetnih soba/kabina nije moguća.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Smještaj

Smještaj: Škotska
Lokacija: Njemačka, Škotska, putnički brod
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Frankfurta
 • 2 noćenja s polupansionom u hotelu 3* u okolici Glasgowa (škotski topli kuhani doručak i večera u 3 slijeda)
 • 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Amsterdam/IJmuiden - Newcastle i Newcastle – Amsterdam/IJmuiden

Moguću doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima).

Moguća doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima).

Moguća doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima.

Korisne informacije

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PRAKTIČNE NAPOMENE: -valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti nabaviti funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Njemačkoj i Nizozemskoj je euro. -preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite. -ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše.. -adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi u brodskoj trgovini ili na licu mjesta.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju i otkaza putovanja. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban broj putnika, koji je u  programu ili ugovoru o putovanju naveden.

 

Za ovo putovanje vrijede u pute i opći uvjeti putovanja organizatora putovanja Bravo Putovanja d.o.o., OIB: 92714688296


od 3.990 kn po osobi
first minute od 3.790 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: