Istanbul - individualni polasci

4 dana/3 noćenje | od 15.10.18. - 31.03.2019.

Opis

4 dana/3 noćenje
od 15.10.18. - 31.03.2019.
Posebna ponuda! Cijena sa uključenim zrakoplovnim pristojbama!

Zrakoplovom iz Zagreba. Direktan let kompanije Turkish Airlines.

Smještaj u hotelima 4* (odlične lokacije) u dvokrevetnim sobama sa uslugom noćenje s doručkom.

Rok za kupnju aranžmana do 15.10.2018.

Razdoblje putovanja: od 15.10.2018. – 31.03.2019.

Putovanje se mora kupiti najkasnije 10 dana prije termina putovanja i ne kasnije od 15.10.2018.

Cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Kalkulacija za paket aranžman napravljena je na temelju trenutačne promotivne cijene zrakoplovne karte na ekonomskoj klasi i najjeftinije ponude smještaja u hotelima. Za potvrdu cijene i raspoloživosti potrebno je poslati upit.

 

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Top-travel d.o.o., OIB: 77822467089.

Itinerer

PRIJEDLOG PUTOVANJA:

1. dan - nakon dolaska u zračnu luku slijedi transfer do hotela. Transfer traje cca 30-45 minuta ovisno o prometu. Po dolasku u hotelu prijava i smještaj u sobe. Predlažemo odlazak u šetnju trgom Taksim i čuvenom Istikal ulicom prepunom dućana i restorana. Također preporučamo vam da odete na vožnju Bosporom. Istikal ulica odlična je za večernje izlaske i shopping.

2. dan - nakon doručka uputite se u razgled grada. Razgled možete započeti sa Topkapi palačom, nekadašnjom Sultanovom palačom (preporuka je da dođete u jutarnjim satima zbog manjih gužvi). Nastavite sa razgledom Aja Sofije najpoznatije građevine Istanbula sagrađene u doba cara Justinijana, prvobitno je bila crkva da bi kasnije bila pretvorena u džamiju, danas je muzej, Plave džamije - prekrasna građevine sa 6 minareta jedine takve u Turskoj, Hipodroma, Cisterna bazilika najveća od mnogih u gradu, Sulejmanova džamija.

3. dan - odvojite si dan za posjet bazaarima. Jutro možete započeti razgledom starog dijela grada i obilaskom tornja Galata sa kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Prošećite preko Galata mosta prepunog restorana i ribiča i nastavite sa razgledom Bazaara začina najmirisnijeg i najslikovitijeg pa potom i najvećeg Grand Bazaara koji ima preko 4000 dućana - najstarije  natkrivene  tržnice na svijetu.

4. dan - u jutarnjim satima odjava iz hotela. Preporučamo posjet veličanstvenoj palači Dolmabahce nekadašnjem sjedištu Osmanskog carstva. Predivna palača koja će vas sigurno oduševiti.  Ako ste ljubitelj turske kupelji svakako posjetite Hamam Sulejmana Veličanstvenog. Rezervaciju je potrebno napraviti unaprijed. Iskoristite slobodno vrijeme za kupovinu. U popodnevnim satima transfer do zračne luke.

 

PREPORUKA ZA LETOVE:

TK1054   Zagreb Istanbul           0910 1315

TK1055   Istanbul Zagreb           1805 1910

Destinacija

Istanbul

Istanbul smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.  Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Istanbul ima dvije zračne luke Atatürk i Sabiha Gökçen. Istanbul je grad koji ćete uvijek željeti ponovo posjetiti. Grad obiluje fascinantnim ostacima svoje duge i bogate povijesti s lokalitetima koji će zadiviti i one najzahtjevnije. Istanbul je meka za gurmane i savršen grad u kojem možete isprobati mješavinu istočnih i zapadnih kuhinja.Svakako isprobajte neke od brojnih turskih slastica. Ne možemo ne spomenuti brojna mjesta za shopping a svakako ne smijete propustiti veličanstvene bazare.

Što posjetiti u Istanbulu:

 • Aja Sofija -  najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika.    
 • Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.
 • Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.
 • Dolmabahce palača - od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti. 
 • Sulejmanova džamija
 • Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.
 • Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime
 • Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.    
 • Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća
 • Grand bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cijenkanje na bazaaru je obavezno.
 • Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.    
 • Hamam - turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.
 • Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.
 • Gulhane park - najstariji park u Istanbulu

 

 

 

 

Cijena

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Istanbul, Turska

HYPNOSE DESIGNE HOTEL ****

Odlična lokacija! Hotel Hypnos Istanbul nalazi se u blizini svjetski poznatih zanimljivosti kao što su Aja Sofija, Plava džamija, palača Topkapi i Veliki Bazar. Željeznički kolodvor Marmaray Sirkeci udaljen je samo 200 metara od hotela.

Moderno uređen hotel. Sve sobe su klimatizirane sa vlatitim kupatilom, sušilom za kosu i TV-om.

 

SENATUS HOTEL ISTANBUL****

Nalazi se u neposrednoj blizini trga Sultanahmet i palače Topkapi.

Hotel Senatus ima moderne i elegantno opremljene sobe. Sve sobe imaju LCD TV s kabelskim programima i radni stol. Pojedine sobe u kupatilu imaju hidromasažnu kadu. Hotel također ima i saunu. Gostima je na raspolaganju besplatni WiFi.

 

GLAMOUR HOTEL ****

Nalazi se u neposrednoj blizini Bazara začina. Aja Sofija udaljena je 700m, Palača Topkapi i Plava džamija udaljene su 1 km.

Sve sobe su klimatizirane sobe i imaju besplatni WiFi.Sve sobe uključuju TV ravnog ekrana, zvučnu izolaciju i mini bar. Također obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s papučama i besplatnim kozmetičkim priborom. Hotel ima terasu sa pogledom na more.

 

HOTEL CORINNE ART & BOUTIQUE ****

Hotel Corinne Art & Boutique smješten je 5 minuta hoda od tramvajskog stajališta Galatasaray i 10 minuta hoda od postaje podzemne željeznice Taksim Hotel Corinne Art & Boutique nalazi se u četvrti Taksim,u ulici Istiklal. U blizini su dostupni razni zabavni sadržaji i trgovačke četvrti.

Hotel ima elegantno uređene sobe i besplatni WiFi. Sve sobe su klimatizirane i sadrže TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, električno kuhalo za vodu i minibar. Također imaju vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem i besplatnim kozmetičkim priborom. Pojedine sobe imaju balkon.

 

HOTEL ANTUSA PALACE ISTANBUL ****

Hotel je smješten u četvrti Fatih u Istanbulu, 400 metara od Aja Sofije i Plave džamije.

Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu s tušem, besplatnim kozmetičkim priborom i sušilom za kosu. Na raspolaganju je i TV. Recepcija je otvorena 24 sata dnevno. Turska kupelj, sauna, parna kupka i masaže dostupne su uz nadoplatu. Gostima je na raspolaganju restoran, bar i besplatan WiFi.

 

Korisne informacije

VIZA: hrvatski državljani za putovanje u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Za vizu se treba aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr. Cijena online vize (više ulazaka)je 20 USD i vrijedi 180 dana. Maksimalni boravak unutar tog perioda je 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Informativne cijene ulaznica:

 • TOPKAPI PALAČA -  30TL + Harem 15 TL
 • DOLMABAHCE PALAČA -  40 TL
 • AJA SOFIJA -  30TL
 • GALATA TORANJ -  17TL
 • CISTERNA BAZILIKA -  20 TL
 • Vožnja brodom po Bosporu od 15 – 25 TL
 • HAMAM SULEJMANA VELIČANSTVENOG - 40 EUR

Tečaj: 10 TL = 1,3 EUR

 • Trajanje leta iz Zagreba: približno 2.15 h
 • Vremenska razlika: +1 h

Prijevoz u Istanbulu: postoji nekoliko vrsta javnog prijevoza (metro, tramvaj, autobus), a za sve njih možete koristiti jedinstvenu karticu – Istanbul Card. Najlakši način za dobivanje kartice je u zračnoj luci, ali  možete ju napraviti i na dvije druge glavne tranzitne stanice, Sultanahmet i Eminönu. Trebate platiti naknadu 10 TL (za karticu i uslugu) i iznos koji planirate potrošiti na vožnje. Da biste ponovno “napunili” karticu, možete otići do kioska i malih trgovina koje nude ovu uslugu.

 


od 1.990 kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: