Helsinki i bajkoviti Tallinn

4 dana/3 noćenja | Grupni polasci: 25.06. i 27.08.2020.

Opis

4 dana/3 noćenja
Grupni polasci: 25.06. i 27.08.2020.
Garantirani polasci! First minute cijena!

Zrakoplovom iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE:

 • UKLJUČEN IZLET U TALLINN S NOĆENJEM U HOTELU U CENTRU TALLINA
 • PREDVIĐEN SMJEŠTAJ U IZUZETNOM HOTELU Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel 4*

Itinerer

1.dan ZAGREB – HELSINKI – TALLINN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 06:15h. Prijava i let za Helsinki na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 08:10h. Slijetanje u Helsinki u 11:45h. Transfer autobusom do glavnog Finskog grada kojeg nazivaju i „Bijeli grad sjevera“. Ovaj grad će vas zasigurno osvojiti svojim šarmom, dizajnom, elegancijom, pravi je dragulj Finske. Vidjet ćemo Trg Senata s helsinškom katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, Parlament, koncertnu dvoranu Finlandia, Operu, šetalište Esplanada, Gradsku vijećnicu, park i spomenik Sibelius… Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj Glavnoj tržnici gdje možete pojesti svježe odreske od lososa ili pak tradicionalnu krem juhu od lososa te kupiti tradicionalne predmete finskog dizajna. Transfer do luke te ukrcaj na brodom do Estonske prijestolnice, šarmantnog Tallina, dragulja najmanje baltičke države. Smještaj u kabine te plovidba prema Tallinnu. Noćenje na brodu.

2. dan TALLINN

Doručak. Iskrcaj s broda. Po dolasku u Tallin slijedi razgled grada gdje će vas posebno oduševiti gornji grad Toompea s utvrdom i prekrasna pitoreskna stara gradska jezgra koja je pod zaštitom UNESCO-a: glavni trg, crkva sv. Nikole, pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog te brojne stare gradske kuće i kraljevski vrtovi. Nastavljamo razgled ovog bogatog hanzeatskog grada: barokna palača Katarina, Labuđe jezero u Kadriorg parku, Rusalka, muzej suvremene umjetnosti i nacionalna galerija, obalna vrata, toranj Margo i drugo. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za odlazak na ručak u jedan od mnoštva tradicionalnih restorana, kupovinu suvenira, posjet jednoj od galerija ili šetnju jednim od prekrasnih parkova. Tallinn je i navečer grad koji pruža mnoštvo sadržaja s mnogobrojnim barovima i restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan TALLINN - HELSINKI

Doručak. Nakon doručka transfer do luke te odlazak brodom prema Helsinkiju. Vožnja hidrogliserom traje samo 2 sata. Dolazak u Helsinki oko podneva. Po dolasku u Helsinki slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nastavak razgleda grada. Predlažemo odlazak trajektom (vožnja traje samo 15 min) do obližnjeg otoka Suomenlinna koji je pod zaštitom UNESCO-a i koja danas predstavlja jednu od najvećih povijesnih pomorskih tvrđava. Sagrađena je 1700. godine na šesto otoka na kojima i danas živi oko 850 građana Helsinkija. Danas kao jedna od najpoznatijih atrakcija grada, Suomenlinna nudi poseban doživljaj posjetiteljima svih dobi. Muzeji, događanja, restorani, kafići, istraživanje tunela, stare tvrđave uzet će vam gotovo cijeli dan. Predlažemo posjet bogatom Muzeju dizajna ili Muzeju suvremene umjetnosti. Helsinki je pravi raj za shopping i prava modna prijestolnica. Posjetite čuveni Design District, područje na kojem ima više od 200 dizajnerskih trgovina. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan HELSINKI – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke. Direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 12:25h. Slijetanje u Zagreb u 14:05h. Kraj programa.

Destinacija

Helsinki i Tallinn

Helsinki (punim finskim nazivom: Helsingin kaupunki (Grad Helsinki), još zvan i "stadi" na lokalnom narječju, glavni je i najveći grad Finske. Smješten je u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva te zajedno s još tri grada čini konurbaciju - Espoo, Vantaa i Kauniainen, koji su zajedno nazvani područje glavnog grada. Helsinki ima brojne znamenite građevine u neoklasicističkom stilu koji dijelom podsjeća na antiku, a bio je popularan u 19. st. Veći broj građevina je izgradio arhitekt Carl Ludvig Engel. Najpoznatija je luteranska katedrala. Ispred Katedrale je poznata skulptura ruskog cara Aleksandra II. koji je imao titulu Velikog vojvode Finske. Poznata je i pravoslavna katedrala Uspenski. Postoje i brojne građevine koje je u funkcionalističkom stilu gradio Alvar Aalto. Na otoku ispred Helsinkija je tvrđava Suomenlinna koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. U gradu se nalazi i Finska nacionalna knjižnica.

Tallinn je glavni grad Estonije, smješten u Finskom zaljevu. Tallinn je upravno, znanstveno, kulturno, industrijsko i trgovačko središte Estonije te važna ribarska i putnička luka; ondje se nalaze brodogradilišta, tekstilne i prehrambene tvornice, a razvijena je i strojogradnja, metaloprerađivačka, drvna i prehrambena industrija te industrija strojeva i papira. Ubraja se u red najstarijih i najvećih gradskih središta u sjeveroistočnoj Europi. Stari grad (s Katedralnim brdom) je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1997. godine.

Cijena

Polazak: 27.08.2020.
od 3.490 kn po osobi
first minute od 3.190kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Helsinki-Zagreb,
 • smještaj u hotelu 4* u Tallinnu na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu 4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u ½ unutrašnjoj kabini na relaciji Helsinki-Tallinn
 • doručak na brodu
 • transfer autobusom zračna luka-hotel-zračna luka,
 • transfer autobusom hotel-brodska luka
 • razgled Tallinna u pratnji lokalnog vodiča
 • kartu za brzi brod Tallinn-Helsinki
 • sve razglede prema programu,
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih i brodskih luka i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1290 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

Okvirne cijene fakultativnog programa (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • izlet trajektom do tvrđave Suomenlinna – cca. 12 eur

Doplate i popusti: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu i kabinu na brodu 1190 kuna.
 • Doplata za dvokrevetnu kabinu s prozorom – 200 kn po osobi
 • Popust za smještaj u trokrevetnoj sobi za djecu do 1 god – 300 kn
 • Popust za odrasle na pomoćnom ležaju – 150 kn ( na upit ! )

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Helsinki i Tallin
 • smještaj u hotelu 4* u Tallinnu na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu 4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u ½ unutrašnjoj kabini na relaciji Helsinki-Tallinn
 • doručak na brodu

Korisne informacije

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 4486

Zagreb

08:10

Helsinki

11:45

OU 4487

Helsinki

12:25

Zagreb

14:05

Prtljaga:

Dozvoljena težina prtljage 23kg i 1 komad ručne prtljage do 8kg

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn u totalu sa svim pristojbama i naknadam (raspoloživost i potvrda letova na upit)

Za ovo putovanje je dovoljna valjana osobna iskaznica!

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Mondo travel d.o.o. OIB 03548466362.


od 3.490 kn po osobi
first minute od 3.190kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: