JORDAN I IZRAEL

8 dana zrakoplovom | Garantirani polasci: 26.10. - 02.11., 20.11. - 27.11.2023.; 05.01. - 12.01.2024.

Opis

8 dana zrakoplovom
Garantirani polasci: 26.10. - 02.11., 20.11. - 27.11.2023.; 05.01. - 12.01.2024.
Garantirani polasci

Jordan, Izrael, Arabeske, Bliski istok, Jordan - Mrtvo more, Amman, Jerusalem, Jordan - Petra

8 dana zrakoplovom iz Zagreba

Garantirani polasci: 26.10. - 02.11., 20.11. - 27.11.2023.; 05.01. - 12.01.2024.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

First Minute popust 40 € (301,38 kn) za rezervacije do 45 dana prije polaska

Uključeno:

 • Odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju
 • Razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama
 • Razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta Jeruzalem, sveto mjesto triju religija
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Jedinstveni doživljaj kupanja u Mrtvom moru

Informacije o letu:

Prijevoznik: Turkish Airlines

20:30 - 23:40 Zagreb - Istanbul

01:45 - 04:00 Istanbul - Amman

12:20 - 15:45 Tel Aviv - Istanbul

19:00 - 19:10 Istanbul - Zagreb

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Itinerer

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - AMAN let, noćenje

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 19.55 sati na liniji TK1056. Dolazak u Istanbul u 0.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK814 (Turkish Airlines) u 1.40 sati. Dolazak u Aman u 2.50 sati po lokalnom vremenu. Slijedi organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

2. DAN AMAN - JERASH - AMAN doručak, večera, noćenje

Nakon kasnijeg doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Povratak u Aman. Večera u hotelu i noćenje.

3. DAN AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN PETRA - WADI RUM doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, slijedi odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrenceu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Po povratku sa safarija večera u kampu. Noćenje.

5. DAN WADI RUM – AQABA – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM doručak, večera, noćenje

Nakon doručka vožnja preko Aqabe, jedinog jordanskog grada na moru koji se smjestio na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli s Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom, prema graničnom prijelazu Wadi Araba. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

7. DAN BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom, vožnja do Jeruzalema te razgled novog dijela grada: Yad Vashem - memorijal žrtvama holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN BETLEHEM - TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB doručak, let

Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer autobusom do zračne luke Ben Gurion - Tel Aviv. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12.20 sati na liniji TK795 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 15.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.50 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19 sati.

Destinacija

Jordan i Izrael

Jordan, službeno Hašemitska Kraljevina Jordan je država na Bliskom Istoku u jugozapadnoj Aziji. Glavni grad je Amman. Na krajnjem jugozapadu kratkom obalom (26 km) izlazi na Crveno more, graniči na zapadu s Izraelom i područjem Zapadne obale, na sjeveru sa Sirijom, na sjeveroistoku s Irakom i na jugu i istoku sa Saudijskom Arabijom. Istočni i južni dio zemlje je dio Sirijske pustinje. Na zapadu se nalazi Jordanska rasjedna dolina kroz koju protječe rijeka Jordan i ulijeva se u Mrtvo more čija je obala (−417 m) najniža točka na površini Zemlje. Planinska područja odvajaju ovu dolinu od pustinje na istoku.

Izrael se nalazi na Bliskom istoku, uz obalu Sredozemnog mora; kopnene granice su s Jordanom, Sirijom, Libanonom i Egiptom. Dvije trećine toga područja zauzima pustinja Negev. Mrtvo more najniža je točka na zemlji (408 m ispod morske razine). Država Izrael (Medinat Jisra'el) je bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora. Izrael je parlamentarna demokratska država te jedina židovska država na svijetu.Ime potječe od Jakova, kasnije prozvanog Izrael, jednog od patrijarha židovskog naroda od čijih je 12 sinova nastalo 12 izraelskih plemena. Izraelska zastava ima korijene u židovskoj tradiciji. Bijela pozadina simbolizira čistoću. U sredini je Davidova zvijezda koja simbolizira savez Boga i Židova. Gornji trokut zvijezde simbolizira Boga koji se saginje prema narodu, a donji trokut simbolizira Židove koji pružaju ruku Bogu. Plave pruge simboliziraju talit, židovski molitveni šal. Izrael je podijeljen na 6 regija: Sjeverni sa sjedištem u Nazaretu, Haifa sa sjedištem u Haifi, Tel Aviv sa sjedištem u Tel Avivu, Središnji sa sjedištem u Ramli, Jeruzalem sa sjedištem u Jeruzalemu te Južni sa sjedištem u gradu Beer Ševi.

 • Službeno ime: Država Izrael
 • Glavni grad: Jeruzalem
 • Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS
 • Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)
 • Pozivni broj zemlje: +972

Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.

Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.

Cijena

Polazak: 26.10.2023.
od 1.729 € (13.027,15 kn) po osobi

Polazak: 20.11.2023.
RC od 1.689 € (12.725,77 kn) po osobi
FM od 1.649 € (12.424,39 kn) po osobi

Polazak: 05.01.2024.
RC od 1.689 € (12.725,77 kn) po osobi
FM od 1.649 € (12.424,39 kn) po osobi

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
 • 6 večera u hotelima prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom u Aqabi
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 265 € (1.996,64 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Smještaj

Smještaj: Hotel 4*
Lokacija: Jordan i Izrael

Smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu u dvokrevetnim sobama.

6 večera u hotelima prema programu.

Doplata za jednokrevetnu sobu 265 € (1.996,64 kn).

Korisne informacije

Minimalni broj prijavljenih putnika: 2

 

 

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora: Opći uvjeti - Palma Travel (palma-travel.hr)


od 1.729 € (13.027,15 kn) po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: