NEW YORK

6 dana zrakoplovom | Grupni polasci: 15.05., 26.09., 15.10., 14.11. i 26.11.2024.

Opis

6 dana zrakoplovom
Grupni polasci: 15.05., 26.09., 15.10., 14.11. i 26.11.2024.
Garantirani polasci!

 Predviđene satnice letova (podložno promjeni):

9.1. – 14.1.2024.

09.01. ZAGREB - PARIS 15:00 17:10

09.01.PARIS - NEW YORK 18:30 20:55

13.01.NEW YORK - AMSTERDAM 17:50 06:50+1 (sljedeći dan)

14.01. AMSTERDAM - ZAGREB 15:10 17:00

20.2. – 25.2.2024.

20.02. ZAGREB - PARIS 15:00 17:10

20.02. PARIS - NEW YORK 18:30 20:55

24.02. NEW YORK - PARIS 21:30 10:45+1 (sljedeći dan)

25.02. PARIS - ZAGREB 12:25 14:20

20.3. – 25.3.2024.

20.03. ZAGREB - PARIS 15:00 17:10

20.03. PARIS - NEW YORK 18:30 21:55

24.03. NEW YORK - PARIS 18:30 06:40+1 (sljedeći dan)

25.03. PARIS - ZAGREB 12:25 14:20

*Navedena vremena su lokalna

Itinerer

1. dan: ZAGREB – PARIZ – NEW YORK

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Pariz na liniji AF1561 (Air France) u 15.00 sati. Po dolasku u Pariz u 17.05 sati, nastavak leta za New York u 18.30 sati na liniji AF008 (Air France). Dolazak u New York (zračna luka JFK) u 20:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija na svijetu koja se nalazi između križanja Avenije Broadway i Sedme Avenije. Na trgu su se smjestili brojni restorani, kazališta i hoteli kao i velika poslovna četvrt. Trg je centar svjetske zabavne industrije, a svjetla i reklame najviše do izražaja dolaze noću, kada ćete imati osjećaj da trg gori zbog treperenja i jarkih boja mnogobrojnih reklama koje obrubljuju trg. Obzirom na prepoznatljivost ovog trga u cijelom svijetu, Times Square je našao svoje mjesto u mnogim filmovima i serijama, a svoj današnji oblik je dobio početkom 20. stoljeća. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: NEW YORK (PANORAMSKI RAZGLED GRADA)

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima krećemo u panoramski obilazak New Yorka odnosno Manhattana tzv. hop-on hop-off autobusima s otvorenim krovom (doplata CityPass) koji su vrlo popularna opcija za nove posjetitelje gradova diljem svijeta. Na ovaj način najbolje ćete steći prvi dojam o gradu, a ujedno steći i orijentir za sve najpoznatije gradske znamenitosti. Krećemo od Times Square-a prema Donjem Manhattanu preko Madison Square Gardena, potom Empire State Buliding, Flatiron Building, Union Square, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Financial District. Slijedi pauza za kavu, a potom nastavljamo s obilaskom Midtown Manhattana i krećemo u smjeru Harlema uz usputni razgled Columbus Cirlcle, Lincoln Center, American Museum of Natural History, Upper West Side, katedrala St. John Divine, Apollo Theater, Guggenheim Museum, Museum of Modern Art (MoMA), Central Park. Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Za večernju razonodu predlažemo (uz doplatu) posjet jednom od Broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

3. dan: NEW YORK (LOWER MANHATTAN – KIP SLOBODE – WALL STREET – BROOKLYNSKI MOST)

Doručak u hotelu. U pratnji voditelja putovanja odlazimo podzemnom željeznicom do Battery Parka, najjužnijeg dijela Manhattana od kuda se pruža nesmetan pogled na otoke Ellis i Liberty na kojem se nalazi i čuveni Kip slobode koji predstavlja rimsku boginju slobode Libertas, a za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život te je ujedno i vjerojatno najpoznatiji simbol New Yorka i Amerike općenito. Predlažemo vožnju brodom u oko Mahnattana. Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884. g. povodom stote obljetnice američke neovisnosti kao i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će imati prilike vidjeti čuveni Brooklynski most koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke East River. Povratak brodom na Manhattan te nastavak pješačke ture kroz Financial District i Wall Street gdje ćemo vidjeti poznatu statuu „Charging Bull“ odnosno „bik s Wall Streeta“ te zgradu burze New York Stock Exchange. U neposrednoj blizini nalazi se i Nacionalni memorijalni centar posvećen žrtvama napada na tornjeve blizance Svjetskog trgovačkog centra 11. rujna 2001. godine. Slobodno vrijeme za predah, iskoristite vrijeme za ručak ili obilazak Memorijalnog centra 9/11 (uz doplatu). Nastavljamo dalje uz njujoršku Gradsku vijećnicu, sjedište gradonačelnika te prema Brooklynskom mostu koji spaja Manhattan s četvrti Brooklyn, a sagrađen je 1883. godine. Nekada isključivo rezidencijalni i industrijski, Brooklyn je danas centar inovativnih kulturnih pravaca s trendy barovima, neobičnim restoranima, muzejima, tržnicama na otvorenom, umjetničkim galerijama i omiljeno mjesto okupljanja pripadnika hipsterske kulture. Prošetat ćemo dijelom Brooklynskog mosta kako biste mogli fotografirati vizuru Manhattana koja se sjajno vidi s mosta. Potom ćemo se vratiti u središte grada – Midtown gdje ćemo završiti današnji razgled. Predlažemo da večer zaokružite odlaskom na vrh Empire State Buildinga i uživajte u nezaboravnom pogledu na svjetla ovog fascinantnog velegrada. Povratak u hotel. Za večernju razonodu predlažemo (uz doplatu) posjet jednom od Broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

4. dan: NEW YORK

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja: Guggenheim, prvoosnovani od nekolicine muzeja širom svijeta zaklade S.R. Guggenheima kojeg je dizajnirao slavni američki arhitekt F. L. Wright; čuvenom Museum of Modern Art ili popularno MoMa čija zbirka sadrži gotovo 200 tisuća svjetskih djela moderne i suvremene umjetnosti; Američkom prirodoslovnom muzeju, najvećem takve vrste na svijetu s preko 130 milijuna izložbenih primjeraka od dinosaura do meteorita. Šopingholičari neka ne propuste kupovinu na Petoj aveniji i okolnim ulicama gdje se odlična ponuda može naći u trgovinama kao Macy’s, Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue, Tiffany & Co. i drugima. Noćenje.

5. dan: NEW YORK – PARIZ/AMSTERDAM

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ćemo ostaviti u za to predviđenoj prostoriji u hotelu. Slobodan dan do kasnopopodnevnog transfera u zračnu luku. Preporučujemo da ovaj dan iskoristite za uživanje i zadnju kupovinu u New Yorku. Prošećite do Hells Kitchena i doka 83 na rijeci Hudson. Kompanija Circle Line Cruises pruža vam panoramsku kružnu vožnju (uz doplatu) oko Manhattana u trajanju od 2,5 sata. Uz vodiča na engleskom jeziku upoznat ćete se s povijesti, zanimljivim činjenicama ovoga grada uz fenomenalan pogled na mnoge znamenitosti s rijeka Hudson, Harlem i East River. Kada se iskrcate s broda, prošećite do obližnjeg Hudson Yards, gdje se nalazi nova moderna atrakcija The Vessel. Ova zgrada teška 200 milijuna dolara i visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Predlažemo ručak na izvrsnom Chelsea marketu koji je postao najveća njujorška tržnica gdje možete kušati razne specijalitete po prihvatljivim cijenama. Za last minute shopping u gradu predlažemo najveću robnu kuću Macy's ili mnogobrojne trgovine u okolici Times Squarea. U za to predviđeno vrijeme organizirani transfer u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Amsterdam ili Pariz (ovisno o datumu putovanja). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

6. dan: PARIZ/AMSTERDAM – ZAGREB

Dolazak u Amsterdam ili Pariz u jutarnjim satima. Nastavak leta za Zagreb te dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima. *Satnice letova za svaki termin putovanja iskazane su na dnu programa

Destinacija

New York

New York City leži na istočnoj obali SAD-a u saveznoj državi New York, na ušću rijeke Hudson i na East Riveru, Gradsko je područje podijeljeno na pet četvrti (boroughs) Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i Staten Island, koje su istovremeno okruzi države New York. Zaštitni znak New Yorka je Kip slobode izgrađen 1886. na Otoku slobode (Liberty Island, službeno dio države New Jersey) južno od Manhattana. Poznate građevne su i glavni newyorški kolodvor, godine 1913. otvoreni Grand Central Terminal, Brooklynski most (Brooklyn Bridge) koji povezuje Manhattan s Brooklynom, poznata športska dvorana Madison Square Garden, te koncertna dvorana Carnegie Hall. Na obali East Rivera nalazi se kompleks zgrada u kojem je sjedište Ujedinjenih naroda. U znamenitosti grada ubrajaju se i stara stambena četvrt Brooklyn Heights, umjetnički Greenwich Village u kojem se nalazi Gradsko sveučilište New Yorka (Sveučilište Columbia nalazi se na sjeveru Manhattana) i slavoluk u spomen na Georgea Washingtona, te Ground Zero, mjesto na krajnjem južnom dijelu Manhattana na kojem su stajali tornjevi-blizanci Svjetskog trgovačkog centra. U newyorškoj luci nalazi se i Otok Ellis (Ellis Island), ulazna kontrolna točka za brojne imigrante krajem 19. i početkom 20. stoljeća, danas muzej. Poznati hoteli New Yorka su Plaza na križanju 5. avenije i južnog ruba Central Parka (otvorena 1907.), Waldorf-Astoria na Park aveniji (otvoren 1930.), Carlyle na 76. ulici (otvoren 1931.) i Four Seasons na 57. ulici (otvoren 1993.)

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države

Glavni grad: Washington DC

Površina: 9.826.630 km2

Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)

Najveći grad: New York City

Službeni jezik: Engleski

Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York & Washington)

Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,50 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Amex…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.

Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter

Pozivni broj zemlje: +1

Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.

Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.

Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.

Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako New York objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.

Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispruženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena. U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, iako cijene Ubera variraju, tako da je ponekad isplativije uzeti žuti taksi.

Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist….

Mobilne mreže: A1 i T-com partneri

Cijena

Polazak: 26.09.2024.
od 2.049€ po osobi
FM cijena od 1.999€ po osobi

Polazak: 15.10.2024.
od 1.949€ po osobi
FM cijena od 1.899€ po osobi

Polazak: 14.11.2024.
od 1.849€ po osobi
FM cijena od 1.799€ po osobi

Polazak: 26.11.2024.
od 1.849€ po osobi
FM cijena od 1.799€ po osobi

Cijena po osobi za smještaj u jednokrevetnoj, trokrevetnoj i četverokrevetnoj sobi:

Datum putovanja:  

15.05.2024. FM cijena u 1/3 sobi: 1.799 € redovna cijena u 1/3 sobi: 1.849 €, FM cijena u 1/4 sobi: 1.699€ redovna cijena u 1/4 sobi: 1.749 €, FM cijena u 1/1 sobi: 2.989 € redovna cijena u 1/1 sobi: 3.039 €

26.09.2024. FM cijena u 1/3 sobi: 1.799 € redovna cijena u 1/3 sobi: 1.849 €, FM cijena u 1/4 sobi: 1.699€ redovna cijena u 1/4 sobi: 1.749 €, FM cijena u 1/1 sobi: 2.889 € redovna cijena u 1/1 sobi: 2.939 €

15.10.2024. FM cijena u 1/3 sobi: 1.699 € redovna cijena u 1/3 sobi: 1.749 €, FM cijena u 1/4 sobi: 1.549€ redovna cijena u 1/4 sobi: 1.599 €, FM cijena u 1/1 sobi: 2.989 € redovna cijena u 1/1 sobi: 2.839 €

14.11.2024. FM cijena u 1/3 sobi: 1.649 € redovna cijena u 1/3 sobi: 1.699 €, FM cijena u 1/4 sobi: 1.549€ redovna cijena u 1/4 sobi: 1.599 €, FM cijena u 1/1 sobi: 2.489 € redovna cijena u 1/1 sobi: 2.539 €

26.11.2024. FM cijena u 1/3 sobi: 1.649 € redovna cijena u 1/3 sobi: 1.699 €, FM cijena u 1/4 sobi: 1.549€ redovna cijena u 1/4 sobi: 1.599 €, FM cijena u 1/1 sobi: 2.489 € redovna cijena u 1/1 sobi: 2.539 €

U velikoj većini hotela u Americi nema klasičnih trokrevetnih ili četverokrevetnih soba s 3 ili 4 odvojena kreveta već se u ovom slučaju radi o 2 bračna ležaja, a veličina ležaja varira od 140 x 200, 160 x 200 ili 180 x 200 cm.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • transfer na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • nošenje prtljage u hotelu i na transferu
 • boravišnu pristojbu i porez za noćenje u SAD-u
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za sobu s 2 kreveta 50 €  po osobi
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Viza za SAD: nije potrebna od 22.10.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 50 € (376,73 kn) po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.

Fakultativni izleti i sadržaji:

New York City Pass - kombinirana ulaznica koja uključuje top 3 atrakcije/sadržaja (uključuje 24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattana do Kipa slobode ): 130 € 

Helicopter Tour: pogled na znamenitosti Manhattana u 15-min. letu helikopterom: 250 € 

Informativne cijene ulaznica:

 • Pojedinačna karta za podzemnu željeznicu (New York City Subway) 2,75 USD
 • Karta za tjedan dana korištenja podzemne željeznice 34 USD (1-week MetroCard)
 • Top of the Rock - Rockefeller center 40 USD
 • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 25 USD (odrasli); 18 USD (stariji od 65 god.); 14 USD (studenti), besplatno djeca mlađa od 16 god.
 • Memorijalni muzej 9/11 Memorial 15 USD 
 • Empire State Building 44 USD (86. kat), 77 USD (102.kat)
 • Guggenheim Museum 25 USD - American Museum of Natural History 23 USD
 • The Vessel - ulaz je besplatan, no morate rezervirati termin na licu mjesta (time slot) 
 • Tenement Museum (Immigration Museum NYC) - 25 USD

Smještaj

Smještaj: Hoteli 3*/4*
Lokacija: New York, SAD

4 noćenja s doručkom.

Predviđeni hoteli:

27.9. - 2.10.2023.: Holiday Inn Express Manhattan Midtown West, an IHG Hotel ili sl.

22.11. - 27.11.2023: Hotel Indigo NYC Financial District, an IHG Hotel ili sl.

9.1. - 14.1. i 20.2. - 25.2.2024.: Holiday Inn Express New York City - Chelsea, an IHG Hotel ili sl.

20.3. – 25.3.2024.: Hampton Inn Manhattan-Madison Square Garden ili sl.

Napomena: U velikoj većini hotela u Americi nema klasičnih trokrevetnih ili četverokrevetnih soba s 3 ili 4 odvojena kreveta već se u ovom slučaju radi o 2 bračna ležaja, a veličina ležaja varira od 140 x 200, 160 x 200 ili 180 x 200 cm

Korisne informacije

Viza za SAD: nije potrebna od 22.10.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 21 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 50 € (376,73 kn) po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.

Fakultativni izleti i sadržaji:- New York City Pass - kombinirana ulaznica koja uključuje top 3 atrakcije/sadržaja (uključuje 24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattana do Kipa slobode ): 110 € (828,80 kn) - Helicopter Tour: pogled na znamenitosti Manhattana u 15-min. letu helikopterom: 250 € (1.883,63 kn)

Informativne cijene ulaznica:

 • Pojedinačna karta za podzemnu željeznicu (New York City Subway) 2,75 USD
 • Karta za tjedan dana korištenja podzemne željeznice 34 USD (1-week MetroCard)
 • Top of the Rock - Rockefeller center 40 USD
 • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 25 USD (odrasli); 18 USD (stariji od 65 god.); 14 USD (studenti), besplatno djeca mlađa od 16 god.
 • Memorijalni muzej 9/11 Memorial 15 USD 
 • Empire State Building 44 USD (86. kat), 77 USD (102.kat)
 • Guggenheim Museum 25 USD
 • American Museum of Natural History 23 USD
 • The Vessel - ulaz je besplatan, no morate rezervirati termin na licu mjesta (time slot) 
 • Tenement Museum (Immigration Museum NYC) - 25 USD.

Važne napomene:

 • Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

COVID-19 informacije (stanje travanj 2023. – podložno promjeni): Za državljane RH starije od 18 godina, obvezna je potvrda o potpunom cijepljenju. Iznimke od zahtjeva za cijepljenje uključuju djecu mlađu od 18 godina. O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za SAD informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Najmanji broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

Za ovo putovanje važeći su opći uvjeti organizatora Opći uvjeti - Palma Travel (palma-travel.hr)


od 1.849€ po osobi
FM cijena od 1.799€ po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: