Jordan

7 dana | Grupni polasci: 22.10.2022.

Opis

7 dana
Grupni polasci: 22.10.2022.
First minute cijena!

Gararntirani polasci!

Jordan, Arabeske, Bliski istok, Amman, Jordan - Petra, Aqaba

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 300 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska!

 • Uključen 3-satni pustinjski jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Jedinstveni doživljaj kupanja u Mrtvom moru
 • Razgled Jerasha, jednog od najbolje očuvanih gradova antičkog Rima

 

NAPOMENA COVID-19 (uredba od 18.2.2022.): Od 1.3.2022. za ulazak u Jordan više nije potrebno PCR testiranje ni prije dolaska ni po dolasku u Jordan! Dovoljno je samo registrirati se za ulazak u zemlju na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo

Itinerer

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - (AMMAN) - AQABA

let s obrocima u zrakoplovu, noćenje

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 8.35 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman u 21.40 sati na liniji TK812 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 22.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer autobusom do Aqabe (cca 3 sata). Po dolasku u Aqabu prijava i smještaj u hotela 4*. Noćenje.

Napomena:

Na polascima 14.04. - 20.04. i 16.06. - 22.06.2022.: ZAGREB - ISTANBUL - AQABA Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aqabu u 22.10 sati na liniji TK818 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Aqaba je u 00.45 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer do hotela 4* u Aqabi. Noćenje.

2. DAN AQABA – WADI RUM

doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje na obali Crvenog mora. Oko 13 sati polazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Prijava i smještaj u luksuzni pustinjski kamp, a potom odlazak na uzbudljivi pustinjski jeep safari. Po povratku sa safarija priprema za večeru. Doživjet ćete jedinstveni ambijent beduinske večere pod zvijezdama usred pustinje uz bogati buffet. Noćenje.

3. DAN WADI RUM - PETRA

doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odjava iz kampa, a potom slijedi vožnja do Petre. Po dolasku odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

4. DAN PETRA – DVORAC KERAK – MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE

doručak, večera, noćenje

Doručak. Nakon odjave iz hotela vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Nastavljamo prema obali Mrtvog mora. Po dolasku prijava i smještaj u hotel na području Mrtvog mora. Večera i noćenje.

5. DAN MRTVO MORE

doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje u jednoj od najfascinantnijih prirodnih pojava - Mrtvom moru jedno od ovozemaljskih čuda, koje nas i dalje drži očaranima svojom jedinstvenom pojavom. Mrtvo more je prije svega jezero koje napaja Jordan, a na kojeg, uz Jordan, izlaz imaju Izrael te Zapadna obala. Površina same vode nalazi se oko 396 metara ispod razine mora. Salinitet u jezeru iznosi do 33%, a iz njega voda ne otječe, što znači da sva voda koja uđe u njega, u njemu i ostaje. Radi se o jezeru koje je najniže smješteno jezero na Zemlji. Na ovom području vlada suha pustinjska klima, s jako malim brojem padalina. Upravo zbog velikog saliniteta prilikom kupanja nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje ne dulje od 20 minuta. Večera u hotelu. Noćenje.

6. DAN MRTVO MORE – JERASH – AMAN

doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odjava iz hotela, a potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po razgledu Jerasha slijedi vožnja prema jordanskoj prijestolnici Amanu. Razgled Amana, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. DAN AMAN – ISTANBUL – ZAGREB

breakfast box, obroci u zrakoplovu

U ranim jutarnjim satima odjava iz hotela (breakfast box uračunat umjesto doručka) i odlazak prema zračnoj luci Aman. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 2.35 sati na liniji TK815 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 6.00 sati, a potom nastavak leta za Zagreb u 8.10 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.20 sati po lokalnom vremenu.

Destinacija

Jordan

Jordan, službeno Hašemitska Kraljevina Jordan je država na Bliskom Istoku u jugozapadnoj Aziji. Glavni grad je Amman. Na krajnjem jugozapadu kratkom obalom (26 km) izlazi na Crveno more, graniči na zapadu s Izraelom i područjem Zapadne obale, na sjeveru sa Sirijom, na sjeveroistoku s Irakom i na jugu i istoku sa Saudijskom Arabijom. Istočni i južni dio zemlje je dio Sirijske pustinje. Na zapadu se nalazi Jordanska rasjedna dolina kroz koju protječe rijeka Jordan i ulijeva se u Mrtvo more čija je obala (−417 m) najniža točka na površini Zemlje. Planinska područja odvajaju ovu dolinu od pustinje na istoku.

Cijena

Polazak: 22.10.2022.
redovna cijena od 9.090 kn po osobi
first minute cijena od 9.390kn po osobi

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

First Minute popust 300 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska!

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 2.200 kn)
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
 • džip safari u trajanju od 3 sata po pustinji Wadi Rum
 • vizu za Jordan
 • trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
 • napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR
 • putna osiguranja

Doplate:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn
 • napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR (obvezna doplata na licu mjesta pratitelju putovanja)

Smještaj

Smještaj: Hoteli 4*
Lokacija: Jordan

6 noćenja u hotelima 4* s uslugom polupansiona

Predviđeni hoteli:
AQABA: Oryx Aqaba Hotel 4*dlx
WADI RUM:  Space Village Luxury Camp 
PETRA:  Petra Corner Hotel 3*dlx Boutique Hotel
MRTVO MORE: Grand East Hotel Dead Sea 4*dlx
AMMAN: Mena Tyche Hotel Amman 4*

Korisne informacije

Napomene
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Viza: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

  

 

Odgovorni organizator Palma travel d.o.o.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja organizatora Palma travel d.o.o


redovna cijena od 9.090 kn po osobi
first minute cijena od 9.390kn po osobi
Datum polaska:
Broj osoba: